torstai 11. joulukuuta 2014

Ilman satulaa ja pikkujoulut + tallivideota


Moikka! 
Tiistaina mentiin tosiaan tunnilla ilman satulaa niinku otsikkoki kertoo. Sain mennä toiveitteni mukasesti Kunstilla pitkästä aikaa!♥ Meiän ei tarvinu laittaa heppoja, joten istuttiin koko tuntiporukalla maneesissa. Suurin osa ennen tuntia tapahtuneista jutuista löytyyki videosta, aikamoista sähellystä oli kyllä..:D

Pääsin ite hyppäämällä Kunstin selkään kun Heta piti ponia kiinni. Lähettiin sit alkukäynneille, Kunst oli aika reippaasti menossa. Käveltiin alkuun pitkin ohjin ja sen jälkeen alettiin tehä temponvaihteluita käynnissä. Kunstin kanssa hidastukset meni ihan kivasti, jos ajattelee et heppa ei vielä ollu oikein avuilla ja halus vaan kaahottaa eteenpäi. Töltissä tehtiin ympyröitä ja kans temponvaihteluita, lyhyet sivut hitaasti ja pitkät reippaasti. Jätin raipan tässä pois, koska ne reippaasti menemiset mentiin oikeesti aika kovaa ja Kunst ei enää oikein malttanu hidastaa. Hidastuksetki alko sujuu paremmin ja ympyröillä sain vauhin hallittavaks, jes! Reippaammat osuudet todellaki mentiin siis aika reippaasti, ei kuitenkaa turvallisuussyistä "niin kovaa kun hepasta lähtee".:D

Alettiin ottaa laukannostoja käynnistä. Nostettiin katsomonpäädystä ja tultiin ain samassa järjestyksessä, ens Venla Freyillä, sit mä ja Kunst, meidän jälkeen Sanna ja Faxa jne.. Pysäheltiin välillä oottelee et meitä ennen menijät oli menny, Kunst ei malttanu seisoa ja lähti sit ite menee siin pohkeenväistöä.. Tein sit iha tarkotuksel parit väistöt, heppa maltto loppua kohti venaillakki..
Nostot meni tosi kivasti! Laukka kesti aika hyvin sinne mihin pitiki, vauhti oli öhm.. reipasta. Otettiin molempiin suuntiin kai kaks nostoa, meni siis kivasti ja Fidlaki meni Nooralla tosi nätisti!

Alettiin tulla jotain katrillijuttuja hetki, aika yksinkertasta, parijonossa ja jonossa vaan. Kunstin kanssa oli vauhti taas vähän ongelma, parijonossa Sannan ja Faxan parina meneminen ei ollu helppoa. Faxa ei mikään reippain heppa oo ja Kunst taas aika reipas on, eli ei oikein vierekkäin kestetty. Hetkittäin kuitenki tuli hyviiki pätkiä!

Käveltiin tän jälkee hetki ja alettiin sit ottaa leikkejä meiän pyynnöstä. Oltiin ekaks talli palaa, meil oli tötsät turvapaikkoina, koska meitä on siis tunnilla seittemän ja nurkkii neljä. Jäätiin kaks kertaa, tokal kerralla ei ollu paljosta kiinni, kun otettiin epätoivonen laukkaamisyritys tötsän luokse..:D Taisiis laukka nous ja heppa meni kivasti, mut ei silti ehitty. Mut meni tosiaan ihan hyvin tää leikki.

Seuraavaks oltiin maa-meri-laivaa! Täl kerralla tehtiinki niin, että katsomonpääty oli maa, toinen pääty meri ja katsomonpuolen pitkältä sivulta rajattu alue oli laiva. Toi tyyli oli aika hauska, mut hieman haastava vaan.. Kunst laukkas tosi kivasti, ravailtiin myös ja jotain aika reipasta tölttiä mentiin myös.. Heppa ei vaan malttanu venaa et sais lähtee seuraavaan pisteeseen, peruutteli ja taas pohkeenväistöjä..:D Meitä oli vissiin neljä tai kolme enää, kun Fidla rupes tuhmaks ja pukitti meiän vieressä, Kunst lähti siitä vierestä ihan törkeen kovaa toiseen päätyyn minne pitikin mennä, ja päästiin sinne ekana. Täst seuras, et oltiin kaksitaistelussa voitosta Marian ja Pokkiksen kanssa. Heppa peruutteli lähössä ja sit ku saatiin lupa lähtee toiseen päätyyn (melkeen ain kaksitaistelu on toiseen päätyyn koska voittaja ratkee helpommi:D) lähti poni oikeesti kovaa! Aluks poni oli siis ihan lapasessa mut loppua kohti vauhti kiihty ja tarkotus oli et tamma pysähtyis viimeestään seinään mut ei..:D Voitettiin se erä! Sain ponin kuitenki hidastaa ja otettiin uuestaan samaa leikkiä, tässä tiputtiin vähän aikasemmin pois, kun en halunnu et heppa kuumenis enää niin paljoo.

Käveltiin loppukäynnit Sannin ja Hlökin kaa vierekkäin. Juteltiin vähän kaikesta ja naurettiin kaikelle, sit tultiin alas (Sanni melkei onnistu taas tippumaa ja Noora tuli aika hienosti alas), laitettii satulat sellai kii et ne kestäis talliin asti selässä ja lähettiin talliin.

  Keskiviikkona oli tallin pikkujoulut. Siel ei mitään sen ihmeempii tapahtunu, maneesissa käytiin leikkii, tai Noora ja mä vaan seisottiin sivusta kun ei pystytty juoksee. Mä kuvailin muita ja juteltiin vaan, sit lähettiin talliin herkuttelee. Istuttiin meiän tuntiporukalla (paitsi Venla ja Maria ei ollu pikkujouluissa) tallituvan puolella  herkuttelee ja sähellettiin kaikennäköstä.. Hauskaa ainaki oli ja pikkujouluistaki videota tein!

2 kommenttia:

  1. Lol mei katrilliosuudetha meni just perfectosti!:D Kivat videot;)

    VastaaPoista