keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Pomppupäivä

Lähettiin taas tiistaina normaaliin tapaan tallille. Kuitenki kun päästiin perille, mä jotenki järkytyin ku näin tuntilistan. Fidla. Siin vaiheessa aloin miettii, et hypätäänkö oikeesti, koska tunnilla oli myös muita ei-niin pomppuponeja (niinku just Fidla, Fleygur, Faxa, Pokkis..). Siinä sit pienimuotonen paniikki -Fidla oli ollu viimesel kahel kerralla niin hurjana et olin varmaan et lentäisin- kunnes mun pelastava enkeli tuli tallille.xD Vaihoin nimittäin Marian kanssa heppoja. Käytiin kysymässä Kristiinalta et saadaanko vaihtaa ja kävin sit vaihtamassa listaan Marian kohalle Fidlan ja itteni nimen perään Prinsin.

Joo. Otin Prinsin vapaaehtosesti estetunnille, enkä kyllä kadu yhtään! Lähettiin Sannan kanssa Nooran seuraks maneesille kattomaan edellisten estetuntia. Ehittiin katella joku kakskyt minuuttia ja sit toiset lopetti ja muut meiän tuntilaiset tuli. Jessica piti Prinsiä silläaikaa kun siirsin satulaa ja pidensin jalkkareita (ne oli silti ehkä vähän liian lyhyet joo..) ja nousin selkään. Pyysin Kristiinan vielä kattomaan vyön ja lähettiin kävelee alkukäyntejä.

huhtikuulta tää kuva
Alkukäynneissä aloin jo pyytämään ponia eteen, kahella aiemmalla kerralla mitä oon Prinsillä syksyllä menny, oon huomannu et se vaikuttaa poniin aika paljon, et antaaks sen jo aluks vaan löntystellä vai pyytääkö sitä sillon jo eteen. Alettiin ottaa aika pian ravia ja sillonki sai ruunaa käskeä eteen aika paljon, mut jossain vaiheessa ei enää niin paljoa. Prins ravaa tosi hyvin mut tosiaan se vauhti vaan sit on välillä aika hidasta.. Tehtiin aika paljon raviympyröitä ja alettiin jossain vaiheessa tulemaan eka sen ei katsomon pitkän sivun kahta puomia (tai itseasias uran sisäpuolella..) ja sieltä sit toisen pitkän sivun yks puomi ja pujoteltiin kolme tötsää. 

Edellinen tehtävä meni ihan kivasti, Kristiinakin sano pari kertaa et on hyvä ravi. Pohkeita ja raippaa sai käyttää, mulla ei oo oikeesti ikinä ollu siinä vaiheessa tuntia niin kuuma! Lopetettiin puomien tuleminen ja alettiin ottaa etäisyyksien mukaan laukkaa. Prins nosti tosi kivasti ja laukka kesti aika hyvin, sen jälkeen oliki aika kuollu olo..

Tultiin keskelle kävelemään ja hypättiin vuorotellen ristikko. Ekalla kerralla paikka tuli aika hyvin ja päästiin puhtaasti yli, sitä ei harmillisesti oo videolla. Yllätyin siitä, miten hyvin ruuna hyppäs, ei ihan Prinsistä tollasta ajattelis.. Laukkaki kesti tosi hyvin siis! Tokalla kerralla ristikolle tultiin vähän pohjaan ja hienosti romautettiin koko este, hups..:D

Vaihettiin tehtävää niin, et tultiin eka pysty (oli siinä missä aiemmin oli yks puomi) ja sen jälkeen sama ristikko kun äsken. Pystystä ei taidettu päästä kummallakaan kerralla yli, mut ristikolle päästiin molemmilla kerroilla hyvin ja paikat oli ihan okei, eli puhtaasti yli. Toisella kerralla oltais pystystäki menty yli, mut lopetin ite ratsastamisen kesken ja jäin himmailemaan, eli oma moka. Laukka kuitenki kesti toisel kerralla ristikon ja pystyn välin tosi hyvin!

Tultiin loppuun vielä ristikko ilman jalkkareita, tästä päästiin myös yli! Loppuravit mentiin harjotusravia ilman jalkkareita, täs olin varma et pääsisin leipomaan kakkua, niin ei kuitenkaan käyny. Prinsillä on kyllä ihan järkky ravi istua, sen voin sanoo! Oon tosi tyytyväinen poniin, tunti meni reilusti yli odotusten!:)Ens viikolla mennäänki ilman satulaa! Saatiin toivoa ja toiveeks heitin Kunstin, ois tosi kiva päästä tamman selkään pitkästä aikaa! (okei ei kauheen kauaa viime kerrastakaan..) Must tuntuu jotenki, et sit varmaan leivon kakkua, muttajoo, sen näkee sit. Tän viikon talleilusta Sanna kuvaili jonkunlaista koostevideota, missä mieki kai jonkun verran hyppelen, joten stalkkailkaas Sannan blogia sen varalta. Sannan blogiin tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti