tiistai 12. huhtikuuta 2016

Hyvän mielen koulutuuppailuja

Eilisen tunti suoritettiinkin tavallista pienemmällä kokoonpanolla Ellin ollessa kipeenä, eli Sonjan ja Ronjan kanssa oltiin kolmestaan. Lähettiin meiltä joskus varttia vaille viis, napattiin Sonja kyytiin ja Sanna vielä vähän lähempää tallia kuvaamaan. Yllättävän aikasin oltiinkin jo tallilla ja mentiin tsiigaamaan tuntilista. Omalla kohallani luki Danin nimi, Sonjalla Mokka ja Ronjalla Oona. Kolmestaan siis oltiin. Kaikki kuvat (c) Sanna.H!

Mulla ei ollut oikein mitään odotuksia tolta tunnilta. Sonja laitteli Mokan valmiiksi ja lähettiin sitten koko porukka kentän luokse oottelemaan. Edellistuntilaisten lopettaessa Sanna heittikin mulle kysymyksen, et haluisinko mennä jollain muulla kun Danilla. Tulihan toi vähän puskista ja sainkin kaikki ei-jatkavat hepat vaihtoehdoiks. Omat ajatukset olivat kuitenkin ihan selvät ja toiveeksi heitin Essen, Sanna sanoikin, et hyvä idea oliskin. Löysin siis itseni säätämästä Essen jalustimia ja kiipeemästä ponin kyytiin.

niin söpöt suitset ja jalustinhihnat :D
oli muuten uudet housut ja saappaat testissä, niistä lisää viikonloppuna!
Jalustimien pidentelyjen ja satulavyön kiristelyjen jälkeen lähdettiin alkukäynneille. Siinä vaiheessa sainkin ohjeeks pyytää Esseltä ihan reipasta käyntiä, kun ruunalla yks tunti takana oli jo. Jossain vaiheessa otettiin sit ohjia tuntumalle ja aloteltiin tekemällä parit pysähykset. Essellä pysähykset on vahvoja ja helppoja juttuja ja saatiinkin parit ihan kivat tasajalkapysähykset! Jossain vaiheessa jätetiin ne pysähykset ja siirryttiin tekemään käynti-ravisiirtymiä.

Essen kanssa hidastukset onnistu tosi kivasti istunnalla, liikkeellelähtöihin sai pari kertaa auttaa raipalla, jonka jälkeen poni reagoi pohkeeseenkin paremmin. Essen kanssa tein myös jonkun verran voltteja kulmiin, tossa samalla tuli huomattua, että mun sisäkäden ongelma on tullut takasin, eli ympyröillä ja volteilla käsi lähtee valumaan kiinni reiteen. Sanna tosta tunnin aikana pariinkin kertaan sano ja jossain vaiheessa tajusin taas ite kiinnittää huomiota siihen, missä se käsi oikein meni.

Aloteltiin sit sitä varsinaista tehtävää. Sanna oli laittanu suunnilleen pituushalkasijaa pitkin kahet puomit, toiset sinne koiratarhan päätyyn ja toiset tien päätyyn, niin, et niiden välistä tultiin pituushalkasija. Tultiin siis sieltä koiratarhan päädystä ja suunnilleen keskelle pituushalkasijaa voltti vasemmalle, jonka jälkeen jatkettiin pituushaljasija loppuun. Päädystä sit käännyttiin haluamaansa suuntaan. Ekalla kerralla se meiän linja olikin aika kiemurteleva ja voltti meni kyllä ihan miten sattu, hyvin oli kuski mukana ja näin. Toisella kerralla kuitenkin paremmin, jonka jälkeen lisättiin siihen tehtävään toinen voltti oikeelle, eli tultiin periaatteessa kaheksikko siihen, ekana siis voltti vasempaan ja sit oikeelle. Tehtiin myös metsänpuoleiselle pitkälle sivulle lisäys ravissa ja toiselle pitkälle sivulle vuorostaan hidastettiin.


en tiiä et mikä nauratti

kerran onnistuttiin puomiinki törmäämään
Sain taas tossa kaheksikkotehtävän aikana muistutella itelleni sitä käden paikkaa, parit kivat voltit Essen kanssa saatiinkin! Loppua kohti alkoivat myös suorat linjat sujua paljon paremmin, parilla vikalla ei kiemureltu melkein yhtään. Lisäyksetkin sujuivat yllättävän hyvin, parilla kerralla poni nosti laukankin..:D Hyvät lisäykset saatiin siis. Hidastukset keventelin ensin pariin kertaan ja saatiinkin ihan hidasta ravia, jossain vaiheessa jäin sit perusistuntaan ja saatiinkin vielä pikkasen hitaampaa ravia! Poni saikin ihan tosi paljon kehuja ton tehtävän aikana, Esse osas todellakin yllättää. Saihan niillä volteilla ja pituushalkasijalla eteenpäin käskeä, raipallakin useempaan kertaan muistuttelin ponia. Mitään kummempia protestointeja ei tullut, häntää ruuna lähinnä heilautteli, mut protestipukkeja ei ravissa tullut. Jossain vaiheessa käännyttiin jokainen oikeelle, tehtiin pari volttia Sannan ympärille vuorotellen ja vielä se lisäyspätkä loppuun. Toinen voltti meillä onnistu paremmin kun eka, sisäpohje olisi voinut mennä ehkä vähän paremmin läpi, mut kyllä suunnilleen tiellä kestettiin. Lisäyksessäkin kestettiin oikeessa askellajissa! Sen jälkeen annettiin hetkeks pidempää ohjaa.

Kävellessä Sanna siirteli puomit keskelle ja kerto, miten laukat tällä kertaa suoritettaisiin. Päädyttiin kahelle pääty-ympyrälle, Sonja Mokan kanssa toiseen päätyyn, Ronja Oonan ja mä Essen kanssa sinne tienpäätyyn. Hetki ehdittiin kävellä siinä ympyrällä, jonka jälkeen lähettiin ensin hakee hyvää ravia ympyrällä. Essen kanssa sopivan tempon löydettyä jäin taas istumaan raviin ja jossain vaiheessa saatiin sit alkaa nostaa laukkaa. Siitä ne protestipukit sit alkoivatkin, eipä poni mitenkään isosti takapuoltaan heitellyt eikä tullut ongelmia kyydissä pysymisen kanssa, nauratti vaan.:D Laukka myös nous niiden protestointien jälkeen oikeestaan joka kerralla, ihan hyviä pätkiä saatiin! Sanna sanokin, et jos tuntuu, et poni alkaa hyytyä, voisin hidastaa nopeesti ite, eli se siirtymä olis kuitenkin mun käskystä tehty. Noin toi tehtävä sujuikin oikeeseen kierrokseen hyvin, saatiin parit oikein kivat nostotkin ilman protestointeja.

Vaihettiin siinä sit suuntaa, tää oli vissiin Esselle se vaikeempi kierros. Ravissa sai parilla kerralla ottaa ihan kivasti kiinni, laukkaa nostaessa protestointia tuli taas, mut laukkaa silti saatiin yllättävän kivasti! Esse todellaki yllätti noiden laukannostojen kanssa, viime kerralla kun ei laukat noussut edes suoralla uralla kun just ja just Danin perässä..:D Essen laukka oli vaan niin erilaista Ginon laukkaan verrattuna, jotenkin paljon enemmän ylöspäin menevää, Sanna ton osas jotenkin hienosti sanoa, mut enpä mä sitä enää yllättäen muista..

Loppuun ravailtiin ja tehtiin ympyröitä, hiljalleen alettiin antamaan ohjaa. Essen kanssa sai tossa vaiheessa olla tarkkana, et ravi kestäis hyvänä, vaikka vähän rennommin mentiin jo. Hyvässä kohdassa hidasteltiin sitten käyntiin ja annettiin pitkät ohjat. Esse sai paaljon kehuja ja kerran jo pysähtykin, ihan vaan siinä toivossa, et kehut merkitsis tunnin loppuneen.:D Sanna taas anto palautetta tunnista jokaiselle, itellä oli kyllä ihan älyttömän hyvä fiilis tosta tunnista! Jossain vaiheessa tultiin sit kaartoon ja alas, Essen kanssa otettiin parit kuvat jonka jälkeen lähettiin talliin hoitamaan poni pois. Ihan mielelään taas Essen kyytiin uudestaan kiipeäisin, innolla odotan jo, et millon ponin nimi listassa kohallani lukee.

2 kommenttia:

  1. En kestä kuinka ihanan värisiä varusteita Essellä on:3 kiva postaus oli:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Haha, noi on vaan niin söpöt ja sopii Esselle tosi kivasti! Meiän edeltävää tuntia oli vaan aika hauska kattoa, kun kaikilla russeilla on eri väriset varusteet, Ginolla siniset ja Tuhkimolla punaset ja Essellä noi vihreet, ihan älyttömän ihania ja pirteitä kaikki!:D

      Poista