perjantai 6. toukokuuta 2016

Hienoakin hienompi Gino

aiettä ku on kädet kohallaa.. 
Eilen taas lähdettiinkin pienemmällä porukalla tallille Ellin ollessa näytelmäharkoissa, Sonja tällä kerralla tallille kuitenkin pääsi. Kuvaajankin vielä viime hetkillä nappasin matkaan, Sanni pääsikin kameran taakse, eli kaikki kuvat (c) Sanni!

Matkalla heitinki Sonjalle, että voisin vaan mennä taas Ginolla. Ponin nimen pääsinkin sit listasta kohdaltani lukemaan! Gino oli jo edellisellä tunnilla, joten seikkailtiinkin Sonjan kanssa hakemaan Dani tarhasta ja laiteltiin valmiiksi. Sanni tulikin siinä jossain vaiheessa ja lähdettiin jo kentän reunalle jotain juttelemaan. Jossain vaiheessa päästin sit Sonjan ja Danin kentälle ja hetken päästä itsekkin seikkailin Ginon luokse. 

Jalustimien säätelyjen ja satulavyön kiristelyn jälkeen lähdettiin kävelemään. Hetki siinä ehdittiinkin kävellä, jonka jälkeen taidettiin tehdä parit pysähdykset ja käynti-ravisiirtymiä. Pysähdysten perusteella Gino vaikutti hirveen ärsyttävältä, koska poni ei vaan malttanut pysähtyä. Ravissa poni kuitenkin liikkui tosi kivasti eteen ja se ärsyttävyys jotenkin katosi. Taidettiin tehdä alkuun koiratarhan päätyyn voltti, itse sain taas muistutella mieleeni Ginon säädöt.Jossain vaiheessa ruvettiin tulemaan loiva kiemuraura sen voltin jälkeen. Ginon kanssa tuo sujuikin ihan kivasti, itellä oli alkuun vähän ongelmia kevennyksen kanssa, mut kun yhtään sain keskityttyä siihen, alkoi homma sujumaan ihan kivasti. Gino liikkui koko ajan omalla moottorilla, eteen ei paljoa tarvinut käskeä. Vaihdettiin siinä sit suuntaa ja jatkettiin samaa hommaa, mut lisättiin siihen kiemurauran keskelle voltti urallepäin. Jos tilaa ei ollut, sai sen voltin jättää tekemättä. Ginon kanssa sainkin asettaa ja taivuttaa ponia ihan reilusti sillä voltilla.

Ite tehtävällä poni liikkui kivan reippaasti ja hiljalleen asetuksetkin alkoivat menemään oikeisiin suuntiin ja suorilla pätkillä mentiin suorana niinkuin pitikin. Jossain vaiheessa otettiin sit laukannostot mukaan tehtävään, nostettiin vaan kiemuran jälkeen päädystä laukka ja laukattiin pitkä sivu. Ginon kanssa tehtiin myös ympyröitä laukassa, kun laukannostoissa ei ollut ongelmia ja laukka pyöri oikein hyvin ilman ongelmia. Pari kertaa saatiin myös toimia vetoapuna Esselle, sillon Ginoa sai kyllä jarrutella ihan kivasti..:D Ympyröillä ponia saikin taivutella taas ihan reilusti ja hetkittäin kivoja pätkiä saatiinkin!

Toiseen suuntaan vaihdettiin tehtävää. Tultiin ravissa voltti uralta suunnilleen siihen kiemurauran voltin kohdalle ja jatkettiin ravissa pitkän sivun loppuun. Heti lyhyeltä sivulta nostettiin laukka ja laukattiin taas pitkä sivu, Ginon kanssa tehtiin taas ympyröitä vähän sinne tänne. Tähänkin suuntaan laukat sujuivat oikein kivasti, pari kertaa ruuna teki nostoissa jotain ihme spurtteja, jotka kuitenkin ympyrällä sai rauhoitettua. Suorilla pätkillä saikin enemmin pidätellä menoa kuin käskeä eteen ja jos jossain niitä ongelmia ilmeni, olivat ne ehkä ne hidastukset..Ginon kanssa saatiin jossain vaiheessa käsky siirtyä ravailemaan jo vähän pidemmällä ohjalla, ja kun muut siirtyivät rennompaan ravailuun, päästiin Ginon kanssa jo kävelemään. Ehdittiinkin sit vähän pidempään kävellä, mut parempi niin, kun saatiin hyvässä kohdassa käyntiin siirtyä. Poni sai kyllä paljon kehuja! Otettiin siinä tiellä taas parit kuvat ja lähdettiin talliin. Sanni reippaana ottikin Ginolta suojat pois ja hoiteli ponin suitset paikalleen kuolainten pesun kautta. Mä pääsinkin sit huuhtelemaan Ginon sienellä. Mulle ei oo pitkään aikaan jäänyt noin hyvä fiilis tunnista, Gino oli ihan super!♥

Maanantaina sit taas normaalilla kokoonpanolla, materiaaliakin ehkä luvassa!
enkä nyt lupaakkaan mitään sen muutosten tuulten postauksen ajankohdasta, koulu ja kuvaus vie tällä hetkellä ihan älyttömän paljon aikaa.. kärsivällisyyttä vaan, valotan asioita tänne blogin puolelle vielä toukokuun aikana!

2 kommenttia:

  1. Mä niin tykkään näistä värikkäistä suitsista :D Tää sininen sopii hyvin tälle hepalle! Kivoja kuvia ja kiva postaus :)

    VastaaPoista