tiistai 24. toukokuuta 2016

Mitä kesä tuokaan tullessaan?

..onneksi kivoja juttuja tälläkin kerralla!


(c) Ara
Jos mennään suoraan asiaan, saattaa joku muistaakin, kun jossakin alkuvuoden kysymyspostauksessa multa kysyttiin, et haluaisinko alkaa ratsastamaan useammin, esim. vuokrahevosen kanssa. Silloin en olis uskonut, että tälläsen mahdollisuuden tulisin näinkin pian saamaan! Ilman sen pidempiä jaaritteluja voidaankin mennä suoraan asiaan. Tässä postauksessa myös vähän muita loppukevään ja kesän heppailusuunnitelmia ja ehkä pari muuta "isompaa"/muuta juttua kesään liittyen!

Sanna laittelikin viestiä tossa huhtikuun aikana, et olisko kiinnostusta alkaa kerran viikossa jotain hänen poneistaan vuokraaman, vähän kuin "omahevospalveluna". Ellin kanssa heti oltiinkin innostuneita ja ruvettiin hommaa miettimään. Joidenkin keskustelujen jälkeen saatiin sit kesän ajaksi molempien vanhemmat suostumaan, kesä- ja elokuussa ratsastellaankin vähän enemmän! Kesäkuussa torstaisin ja elokuussa lauantaisin suunnataan myös tallille.

Meille valikoitui yllättäen poneiksi Gino ja Esse, Gino mulle ja Esse Ellille. Molemmat kuukaudet mennään siis samoilla poneilla ja ehkä toiselle kuukaudelle saatan itse ponin tuntivakkariksikin ottaa, aika näyttää. Mulle päätös oli oikeestaan ponin suhteen aika heti selvänä, varsinkin kun tiesin, että Elli haluaisi Essen joka tapauksessa. Ginon kanssa mulla on kuitenkin aina hyvin mennyt ja tykkään ponista tosi paljon, viime tunnilta Ginon kanssa terveisinä, et ollaan kasvettu yhteen.

Mitä tähän hommaan sit sisältyy? Saadaan siis liikuttaa ponit, tottakai hoidellaan ponit ja niiden kanssa saadaan touhuilla. Varusteiden putsausta ja karsinoiden siivousta tottakai mahtuu hommiin myös ja ponien ruoatkin tarvittaessa laitellaan valmiiksi. Ratsastukset saadaan siis mennä kentällä tai maastossa, pieniä hyppyjäkin saadaan ottaa.

muokkaamaton kuva maanantailta, (c) Ara
Tossa taisikin toi suurin tuleva juttu olla, nyt niihin muihin tän loppukevään ja kesän heppailuihin ja vähän muuhunkin:

Kesäkuussa torstaisin siis vuokraukset ja vakiotunnit ihan normaalisti maanantaisin.

30.5-3.6 ollaan tallilla tetissä Ellin kanssa, eli meiän viimenen viikko peruskoulussa vietetäänkin tallilla! Oma vakiotunti mahtuu tolle viikolle myös, sekä ensimmäinen vuokraus. Tolla viikolla ratsastetaan todennäkösesti seuraavan viikon vuokrauskin pois alta, kun molemmilla sellanen kerta on ettei tallille päästäisi.

31.5 käyn tiistain tunnilla hyppäämässä, kun en pitkään aikaan kunnolla hypännyt ole.

2.6 ensimmäinen virallinen vuokraus, tolla viikolla tosin ratsastetaan seuraavan viikon vuokrailutkin näillä näkymin.

4.6 on peruskoulu mun osalta ohi!

7-16.6 väliltä multa jääkin tosiaan kaikki heppailut välistä, koska oon riparilla isosena.

9.6 vuokraus jää siis riparilla isostelujen takia välistä, tuo ratsastetaan Ellin kanssa tettiviikolla alta pois.

13.6 omaa vakiotuntia en isoshommien takia ratsastamaan pääse.

16.6 on vielä vähän auki, et lähdetäänkö mun vapauduttua isosteluista vielä tallille, vai siirretäänkö tuo vuoraus jollekkin toiselle päivälle.

11.7 tulee itelle ikää vuosi lisää, oikyllä oli pakko mainita, 16 vuotta täytän tosiaan. Tallipäivä taitaa muuten tuokin olla.:D

25-29.7 suunnataankin pitkästä aikaa Päivölään, leirille! Tästä varmaan jotain postausta sit heinäkuun puolella. Tolta viikolta taitaa vakiotunti myös välistä jäädä.

Elokuussa tosiaan sit taas lauantaisin vuokraukset ja vakiotunnit näillä näkymin maanantaisin normaalisti.

Viikottaiset vakkaritunnit tottakai läpi kesän ratsastelen, isoshommista johtuen jää kyllä ainakin yks tunti välistä, eli ehkä joskus muulloinkin saatan tunnille päätyä. Hyppäämäänkin oon tässä keväällä vielä menossa, siitä lisää sit kun sen aika on.

Mahdollisesti myös suoritetaan tallivierailu johonkin ja joitain kisoja saatan käydä katsomassa/kuvaamassa.

12 kommenttia:

 1. Harmi kun olisit pienempi/ponit isompia, niin varmasti mukavempaa molemmille osapuolille. Hevostäyteinen kesä sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se ponien omistaja loppujen lopuksi parhaiten tiedä, et kenen kyytiin miut laittaa tai ketä vuokralle tarjoaa.:)

   Poista
  2. Eipä taida tietää..

   Poista
  3. Tän saattaisin jopa perusteltuna ymmärtääkin, mut ihan miten vaan. Pituuden puolesta mie saatan osittain samaa mieltä ollakin, ilman satulaa kyydissä vähän pitkä olo oli (ja pituuttahan itsellä on huimat 159cm:)), mutta painoni puolesta en liian iso ponin kyytiin ole, jos sitä yrität sanoa. Pituudesta nyt lähinnä itselleen on enemmän haittaa ja ponilla on kuitenkin miutakin pidemmät pidemmät ja muutenkin isommat ratsastaneet. Tästä saa toki nimen kanssa tulla lisää juttelemaan, jos jää liikaa omaa persettä kutittamaan.:)

   Poista
 2. Oi ompa sullakin tulossa hevostäyteinen kesä! :D Itse ravaan koko kesän lähes joka päivä tallilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo kyllä mulla aiemmin näin heppatäytteistä kesää ollut, kun Päivölässäkin on tunnit aina kesätauolla olleet. Kivastihan se kesä talleillessakin menee!:D

   Poista
 3. voisitko tehdä joltain tetti viikon päivältä videopostauksen tai my dayn?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos aikaa on, voisin jotain yrittää kuvailla. Koostetta varmaan tulee ainakin, myös kun noita ratsasteluja mahtuu tettiin useemmalle päivälle, eli jotain videota on ainakin luvassa.:)

   Poista
 4. Tosi kiva postaus! Liityimpä lukijaksikin, kun sun blogin bongasin sen kautta kun jätit kommenttia omaani :)♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Sun blogia oon ite jo pidemmän aikaa lukenut, kiva blogi sullakin!:)

   Poista
 5. Hei Tervetuloa taas hubsille vierailemaan, miuta ja Piipaa saa ainakin tulla kuvailemaan heinäkuussa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enköhän mie sinnekkin suunnille eksy jossain vaiheessa ;)

   Poista