sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Pidemmästä aikaa Esse

kuvat (c) Ara
Pahoittelut taas postauksen myöhästymisestä! Maanantaina tallilta kotiin tullessa pitikin kauheella kiireellä pakata viimeset kamat leirikouluun, tiistaista torstaihin olin luokkani kanssa Tampereella ja palattiin vasta illalla, perjantaina oli meidän ysien potkiaiset ja illalla suunnattiinkin isosleirille! Jos tarkkoja ollaan, pitäis mun nyttenkin olla pakkaamassa, mutta tähän väliin tulin tän postauksen kirjottelemaan.

Maanantain talleiluihin siis. Ellillä oli leirikouluun pakkaaminen vähän vaiheessa, joten Sonjan kanssa kahdestaan mentiinkin tallille. Matkalla sanoinkin Sonjalle, et voisin mennä pitkästä aikaa Essellä, ja ponin nimen listasta kohdaltani löysin! Esse ja Kamu olivatkin molemmat valmiina tunnilla, joten hetki juteltiin Ronjan kanssa tallissa. Aran tullessa me lähdettiin kentän reunalle ja jossain välissä päästin tallista tulevat hepat kentälle, jonka jälkeen nappasin oman ratsuni kaarrosta.

Jalustimien kanssa sainkin säätää useempaan kertaan, jonka jälkeen hetki ehittiin kävellä. Tosi pian kuitenkin kerättiin ohjat ja siirryttiin raviin. Kevenneltiin ekaks hetki ja tehtiin voltteja ja ympyröitä, Esseä sai käskeä ihan kivasti eteen taas, kivasti ruuna kuitenkin asettu ja taipu. Aika nopeesti ruvettiin kuitenkin tekemään molempien pitkien sivujen keskeltä voltit keskelle, kahden puomin välistä mentiin keskellä kenttää. Istuttiin ne voltit harjotusravissa, Essen ravissa oli aluks ihan kauheeta istua, kun Ginon kanssa oon niin paljon harjotusravia mennyt eikä siellä mitään tarvinu tehdä.


Tultiin pariin kertaan vaan molemmille pitkille sivuille ne voltit harjotusravissa. Lisättiin jossain välissä tehtävään laukannostot niin, et ympyrän jälkeisen tötsän kohdalta nostettiin laukka ja laukattiin toisen pitkän sivun ekalle tötsälle, josta hidastus takasin raviin. Siitä jatkettiin voltti harjotusravissa, jonka jälkeen tötsältä taas laukannosto ja toisella pitkällä sivulla hidastus. Ekat laukannostot venähti vahingossa ja laukka nousikin vasta kulmasta, mutta nous kuitenkin. Hidastuksetkin tuli vähän liian ajoissa ekoilla kerroilla. Nostot alkoivat kuitenkin sujua vähän paremmin ja hidastukset saatiin parilla kerralla tosi tarkasti! Voltit sujuivat oikeestaan koko ajan ihan hyvin. 

Vaihdettiin sit suuntaa niin, et tultiin vuorotellen vastalaukkatehtävä, joka tossa koosteessakin näkyy. Tultiin siis tienpäätyyn täyskaarto, jonka jälkeen piti jatkaa vastalaukassa. Essen kanssa päästiin se kaari laukassa, jonka jälkeen tipahettiin raville. Kaari päästiin kuitenkin vaihtamatta laukkaa, kun Sanna vähän epäili, et hämmentyisikö poni siitä.


Toiseen suuntaan tultiin vaan toisen pitkän sivun voltti ravissa, muualla mentiin laukaa. Essen kanssa toi tehtävä ei kovin hyvin sujunut, joten mentiin ne ympyrät ravissa taas. Parilla kerralla nous myös väärä laukka, mut parit pätkät oikeeta saatiin ja ihan hyvä mieli tostakin suunnasta jäi. Siitä hiljalleen siirryttiinkin ravailemaan ja hetki ravailtiin pidemmällä ohjalla ympyröitä ja voltteja tehden, molempiin suuntiin. 

Käytiin loppukäynnit metsässä kävelemässä, Essen kanssa saatiin tarvittaessa ottaa ravilla muita kiinni, kun poni tosiaan hitaammanpuoleinen on ja viimesinä mentiin. Käytiin jossain kääntymässä, sieltä käveltiin tallipihaan asti, tultiin alas ja mentiin talliin. Huuhtelin ponin hikisimmät kohdat ja vietiin Katin kanssa Esse ja Dani ulos.Huomenna tosiaan viimenen peruskouluviikko starttaa, lähdetään tallille tetteilemään Ellin kanssa koko viikoksi ja oma tunti mahtuukin jo huomiselle! Tiistaina meen siis hyppääään ja torstaina meillä on eka vuokraus. Ehkä yks rästiin jäävä vuokraus kanssa ratsastellaan joku päviä, varmuutta päivästä ei vielä ole. Jossain vaiheessa sit ratsasteluista ja tetistä postausta, en vielä tiedä, et missä vaiheessa kirjotella ehdin. Seuraavalta viikolta jää kuitekin parit heppailut välistä, eli ajastuksella voisin jonkun postauksen sillonkin julkaista, miltä kuulostaisi?

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus, hyvin kirjoitettu ;)! Tosi kivan sävyinen ulkoasu!
  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Tää ulkoasu nyt on vähän tällänen, omaa silmää ei miellytä kovin paljoa, mut hyvä jos joku tykkää.:D

   Poista
 2. Kiva postaus ja ihanat kuvat! Kerroit tosi hyvin tunnista :) Näytätte myös menevän tosi hienosti! ❤️ Ja noi vihreet jalustinhihnat ja suitset näyttää kyllä tosiaan ihan älyttömän hauskoilta :)

  kamillaino.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Noi jalustinhihnat ja suitset on kyllä ihanat ja tosi pirteet!:D

   Poista