lauantai 14. toukokuuta 2016

Uusi heppakaveri

laatupuhelinkamaa
Maanantaina ei päästykään normaalilla porukalla taaskaan talleilemaan, koska Sonja ei tallille päässytkään. Ellin kanssa meinasi talleilut kaatua kyyteihin, mutta saatiin kuitenkin hommat järjestettyä ja tallille päästiin. Taas joskus ennen viittä lähdettiin, tällä kertaa Ellin kyydillä kohti tallia. Matka menikin tosi nopeesti ja tuntu oikeesti, että oltiin älyttömän nopeesti tallilla. Muistikuvat tunnista taas on mitä on, eli niillä mennään.

Listasta sainkin lukea kohdaltani kokonaan uuden tuttavuuden, Kamu-suokin nimen! Aloin kyllä oottamaan tuntia ihan innolla, koska suokeilla en oo pitkään aikaan mennyt ja edellisistä suokeista olisi parempikin fiilis voinut jäädä.. Ronjan kanssa nopeesti hepasta pari sanaa vaihdettiinkin. Ellin kanssa haettiin hänelle Dani ja varustettiin se yhdessä. Jossain vaiheessa lähdettiinkin sit kentän reunalle ja päästin taas nää tallista tulevat hepat jo kentälle kävelemään. Pian me muutkin päästiin sit kuitenkin jo nappaamaan omat ratsumme kaarrosta.

Kamun jalustimien kanssa sainkin hetken säheltää, jonka jälkeen päästiin alkukäynneille. Kamun käynti tuntu kyllä ihan kauheen isolta aluks useemman viikon russiratsastelujen jälkeen.. Nopeesti siihen kuitenkin tottu ja pian alettiinkin ottaa ohjia tuntumalle. Taidettiin tehdä parit pysähykset (jos ei niin ite tein ainakin), Kamun kanssa aluks oli pysähykset vähän hukassa, mut sen jälkeen saatiinkin pari ihan hyvää pysähdystä. Siitä sit siirryttiin ravailemaan.

Ravailtiin ihan kevennellen. Ratsastettiin huolella kulmiin ja tehtiin koiratarhan päätyyn (ehkä toiseenki) ympyrä, Kamu alkokin jo alussa asettua ja taipua tosi kivasti ja tuli hiljalleen tosi kivaksi ratsastaa! Tultiin se tallinpuoleinen pitkä sivu asetuksella ulospäin, Kamun kanssa meni oikein kivasti ja heppa kesti pikkasen uran sisäpuolella. Tossa meninki pätkiä harjotusravissa ja onnistuin jopa hetkittäin siellä kyydissä istumaan. Jossakin vaiheessa lisättiin sit sinne metsänpuoleiselle pitkälle sivulle hommaa, tultiin se sivu sit asetuksella sisään. Toikin sujui kivasti ja noikin pätkät onnistuin istumaan harjotusravissa, mun oma jalka kesti myös paikallaan! Tultiin tota useempaan kertaan ja joka kerralla sujuikin paremmin, Kamu alko olla kivasti tuntumalla ja tuli hiljalleen vähän pyöreemmäks.

En oo varma annettiinko tähän väliin hetkeks pitempää ohjaa, mut alettiin kuitekin tekee molempiin päätyihin ympyrät ja tultiin pitkät sivut ihan normaalisti. Ympyröistä puolet tultiin vastataivutuksella, muuten ihan normaalisti. Kamu asettu ja taipu sisäänpäin luonnellisesti oikein kivasti, toinen puolisko menikin sit vähän niin ja näin.. Aluks etuosa lähti seikkailemaan pikkasen liikaa, mut muutaman askeleen ajaks kun sain korjattua, riitti se. Tultiin tätäkin jonkun aikaa ja pätkiä menin taas harjotusravissa. Ihan kivoja vastataivutuksiakin saatiin!

Täs välissä ainakin käveltiin hetki. Samalla Sanna selittelikin meille laukkajuttuja ja jakauduttiinkin pääty-ympyröille kävelemään hetkeksi, pikkuponit toiselle ympyrälle, mä, Elli ja Kati toiselle. Meidän ympyrällä pyrittiin nostamaan laukka käynnistä ja siirtymään laukasta käyntiin, aluks tultiin muutamat laukannostot kuitenkin ravin kautta. Nostettiin laukka suunnilleen pituushalkasijalta, eli ns. keskeltä kenttää/ympyrän avoimelta puoliskolta, laukattiin seuraavalle pitkälle sivulle ja siellä hidastus raviin/käyntiin. Se viimenen neljännes ympyrästä käynnissä tai ravissa ja sit taas uus laukannosto.

Tultiin siis ekana pari kertaa laukannostot ravista. Kamu nosti aika herkästi, aluks meinattiin tosin parilla kerralla tippua raviin ja tiputtiinkin. Laukka nous kuitenkin uusiks heti käskystä. Parilla kerralla meinattiinkin päätyä Mokan tai Danin häntään, tehtiin välillä pienempiä ympyröitä sinne sekaan. Ravisiirtymät sujuivatkin tosi kivasti, laukka nous joka kerralla helposti ja nätisti. Kamun kanssa tuli laukassakin oikein kivoja pätkiä eikä se laukkaaminen ollutkaan sitä, et pää pilvissä kaahotettiin menemään, vaan se pää tuli jopa vähän alemmas. Käyntisiirtymät olikin pikkasen haastavampia ja Kamu innostuikin niistä laukoista, pikkasen jopa kuumui.:D Ihan nätit käyntisiirtymätäkin saatiin, laukattiin hetki ympyrällä ilman käyntisiirtymiä jonka jälkeen saatiinkin hetki kävellä.

Vaihdettiin suuntaa ja jatkettiin sit laukkoja ihan samalla tavalla. Tultiin siis käyntisiirtymiä ja jossain vaiheessa saatiin sit laukata ympyrällä ilman siirtymiä. Kamun kanssa sujui ehkä jopa paremmin kuin toiseen suuntaan, vähintään yhtä hyvin menikin! Käyntisiirtymät oli taas silti vähän haastavia, sujuivat ne silti ihan ok.

Siitä saatiinkin sit ravailla koko kentällä tehden ympyröitä. Kamun kanssa varsin reipasta ravia alkuun tulikin, mut ympyröillä ruuna sit rauhottu ja pystyin antaa jo vähän enemmän ohjaa. Ravailtiin toiseen suuntaan vielä lisää ja hyvässä kohdassa otettiin käyntiin. Sieltä sit hiljalleen tultiin kaartoon ja lähdettiin talliin.

Hoitelin Kamun pois Aran karsinassa. Huuhdeltiin heppojen hikiset kohat sienellä ja jossain vaiheessa heitin Kamun kamat vanhalle puolelle. Sen jälkeen palautin myös hepan karsinaansa siihen ns. uudemman puoliskon ulkopuolelle, kun siellä kaks karsinaa (Kamun ja Mokan) olivat.

Mä tykkäsin Kamusta tosi paljon, mielellään kiipeäisin hepan kyytiin uusiks jo pian! Kivaa vaihtelua noihin pikkuponeihin, kun niiden kyydissä oon jo useemman kuukauden suurimmaks osaks ollut vaikka ainahan niiden kyytiin ikävä tulee.  Maanantaille on kuvaajakin hommattu, eli sit taas nykyaikasen materiaalin kanssa postausta!

2 kommenttia:

  1. Minua vähän häiritsee, kun tuolla hevosten esittelysivulla ei ole ilmeisesti kaikkia tämän tallin tuntihevosia. Esim juuri tämä Kamu ja taululla lukevat Tuhkimo ja Mokka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo vielä ehtinyt lisäämään, kun ponit tuossa vähän aikaa sitten muuttivat kys. tallille, Kamu myös vasta äskettäin tallille tuli. Tuhkimo ei myöskään niin paljoa meidän tunneilla ole mennyt, etten ole kovin tärkeäksi nähnyt ponia suuremmin mainita.. Koko sivu muutenkin vähän vaiheessa, kyllä ne sinne ajan kanssa vielä tulevat.

      Poista