perjantai 20. toukokuuta 2016

Ympyrähäsellystä

Pahottelut postauksen viivästymisestä taas, viimenen kunnollinen peruskoulu viikko ja siihen ängetyt kokeet tekivät kyllä tehtävänsä ajan viennin kanssa..

niin söpö Gino ♥
kuvat parin viikon takaa (c) Sanni!

Mä menin maanantain tunnin taas Ginolla. Oli kyllä jo ikävä ponin kyytiin, vaikkei viime kerrastakaan pitkä aikaa ollut..:D Tällä kerralla päästiin jopa koko mein porukalla talleilemaan. Lähettiin taas ennen viittä meiltä ensin hakemaan Elli ja siitä otettiin Sonja matkalta kyytiin. Kuvaajaa ei saatukaan matkaan, uus yritys ens viikolla! 

Tallilla tsekattiin lista, omalla kohallani siis Gino. Ellin kanssa haettiin Mokka hänelle ja laiteltiin yhdessä valmiiks. Siitä sit lähdettiin hiljalleen kentän reunalle ja päästin Ellin ja Mokan kentälle kävelemään edellistuntilaisten tullessa kaartoon. Sieltä myö loputkin päästiin sit omat ratsumme nappaamaan aika pian. Ginon kanssa sainkin pidentää jalustimia aika reilusti, jonka jälkeen päästiin kävelemään.

Alkukäyntien jälkeen siirryttiinkin raviin ja ruvettiin aika itsenäisesti verkkailemaan ravissa. Ginon kanssa tein aika paljon voltteja ja ympyröitä reilusti asettaen ja taivuttaen, poni alkoikin tossa vaiheessa jo asettumaan ja taipumaan ihan kivasti. Parit pitkät sivut tulin myös asetuksella sisään tai ulos, tuokin sujui ihan kivasti.

Ruvettiin tulemaan molempiin päätyihin ympyröitä kolmen puomin yli. Ginon kanssa saatiin aika pitkälti sitä puomien sisäreunaa hipoa, kun tosiaan niitä isompiakin heppoja mein tunnilla oli, niin välitkään ei pienimmät mahdolliseet olleet. Aluks en saanu ravia säädeltyä kauheesti ja askeleet menivätkin vähän miten sattu. Pitkillä sivuilla teinkin sit temponvaihteluita ja ravi alko olemaan vähän helpommin säädeltävissä puomeilla. Sisäreunasta tulikin oikein kivat pätkät! Pari kertaa tultiin vähän keskemmältäkin, jolloin askeleet osuivat ihan hyvin myös. Asetukset ja taivutukset aluksi saattoivat vähän jäädä, kun sinne puomeille yritettiin päästä, mut hiljalleen alkoi koko paketti pysyä kasassa!

Vaihdettiin sit suuntaa ja jatkettiin samaa hommaa. Toi oli itelle vaikeempi suunta, huomasin itekkin, et lähdin välillä ympyröillä kallistumaan kauheesti ympyrän keskelle päin. Gino onneks menee yleensä sinne mihin pyydetään, joten pääsin totakin ongelmaa huomioimaan, eikä lopputehtävän aikana tuo enää niin pahasti esille noussut. Tultiin taas aika pitkälti niiden puomien sisäreunasta ja parit kerrat vähän keskemmältä, askeleet osuivat taas ihan hyvin. Tultiin myös toiselle pitkälle sivulle kaks kertaa lisäys ravissa, eka suju ihan älyttömän kivasti, toisella kerralla oli vauhtia vähän liikaa ja taidettiin ottaa pari laukka-askelta.

kiva könö, loppuraveja
Tähän väliin käveltiin hetki ja Sanna selittikin laukkatehtävän meille. Keskiympyröille, noin yhtä kauas toisistaan, tuli kaks puomikasaa. Tultiin siihen siis laukassa keskiympyrä ja tavotteena oli saada niiden puomikasojen molemmille puolille saman verran laukka-askeleita. Tultiin ekaks vasempaan kierrokseen. Ginon kanssa nous ensin väärä laukka, jonka sain korjattua. Puomikasat poniruuna tykkäs välillä hypätä, välit meni vaihtelevasti 10-12 laukka-askeleella. Ei vasempaan kierrokseen saatu kertaakaan saman verran laukkoja siihen väliin, vaik yritys kova olikin. Poni niistä puomikasoista vähän innostu, kovempaa ei lähdetty menemään ja lyhentäminen ei oluutkaan ihan niin helppoa.. Tultiin vissiin kaks kertaa tohon suuntaan, jonka jälken vaihdettiin suuntaa.

Toiseen suuntaan nous laukat jo ennen kuin ite pyysin, joten pääsinkin siellä pitkällä sivulla laskemaan raville ja nostamaan uuden laukan. Aika samoilla laukoilla noi välit meni, toisella kerralla sain sit siihen toiseen väliin laukkaa pidennettyä ja yhdellätoista se taidettiin päästä. Vähän kaukaa poni tais sille puomikasalle lähteä, mut halutut laukka-askeleet saatiin. Siitä sit jäätiin Ginon kanssa eka yhteen kulmaan ravailemaan, et loputkin saisivat tehtävän tehtyä.

Loppuun ravailtiin ja tehtiin ympyröitä, molempiin suuntiin. Jossain vaiheessa saatiin sit hidastella käyntiin. Sanna siinä sit taas tuli tunnista kertomaan, ja sanoikin, et myö ollaan varmaan GInon kanssa kasvettu yhteen ja et kiva on meiän menoa seurata. Gino on vaan niin ihana, ja nyt on alkanut oikeesti ne oikeet nappulat löytymään.♥

Tallissa hoideltiin ponit ihan normaalisti pois ja lähdettiin sit viemään ne vielä pihalle yöksi. Sovittiin siinä tallissa vielä vähän tulevia juttuja, jonka jälkeen lähdettiin Ellin kyydillä kotiin.

Ensviikolla julkasen varmaan ajastuksella teille vähän postausta tulevasta, kun maanantain postaus varmaan venyy leirikoulusta, potkiaisista ja isosleiristä johtuen. Maanantaille koitan kuvaajankin saada, niin ei näillä vanhoilla kuvilla tarvisi elää.

Itellä tosiaan alkaakin peruskoulu olla pulkassa, ensviikon vievätkin leirikoulu ja potkiaiset. Viimenen kouluviikko vietetäänkin tetissä, siitä kuitenkin lisää joskus myöhemmin. Mä koitan kesää vasten aktivoitua kirjottamisessa, heppamenojakin tosin lisää tulee.
Tsemppiä kaikille vikoihin kouluviikkoihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti