torstai 30. kesäkuuta 2016

Ehkä se meni ihan hyvin


Maanantaina myö pakkauduttiin mein auton takapenkille Ellin ja Sonjan kanssa, suuntana talli niinkun aina ennenkin maanantaisin. Mun omat ajatukset päivän ratsusta olikin jotain muuta mitä poni sit loppujenlopuks oli: kolmatta kertaa putkeen Essellä. Sanna sanoi, et vaihtoehtoina olis ollu Esse ja Mokka, ja hän oli Essen arponut miulle sitten. Ihan hyvä vaan, vaikka mulla olikin sellanen fiilis, ettei se kolmas kerta putkeen koskaan mee hyvin. Tällä kerralla meni.

Esse oli jo edellisellä tunnilla, Elli ja Sonja laittelivat Iitun ja Mokan valmiiksi mun odotellessa Sannia. Kuvista siis kiitokset Sannille!

Lähettiin kentän reunalle heti tän the paparazzin tullessa. Ei ehditty kauaa jutella, kun tallin porukka tulikin jo ja mä lähdin nappaamaan Essen kaarrosta. Taaskaan en ekalla yrityksellä jalustimista sopivan pitusia saanut ja pientä habailusäätöähän se sit oli. Kävelemään kuitenkin päästiin ja jonkun aikaa ehdittiinkin ihan pitkin ohjin kävellä.Ruvettiin tekemään käynnissä jokaiseen kulmaan voltti, suorat pätkät volttien välissä kevyessä ravissa. Esse oli jotenkin yllättävän kiireisellä tuulella ja käyntiä saikin välillä ihan rauhotella ja pidätteitä sai jonkun verran tehdä, et kunnon käyntiä saatiin. Poni nimittäin otti tosi lyhyttä askelta, ja vähänkin jos raippa heilahti, siirty ruuna raviin. Kun käyntiä sain rauhotettua, sujuivat voltit ihan hyvin, asetukset ja taivutuksetkin löytyivät. Ravipätkät meni myös ihan hyvin, hidastukset sujuivat aika kivasti pelkällä istunnalla. Vähän kiireistähän tuo ravikin alkuun oli, mut meno parani jonkun verran kun poni vähän rauhottu.

Ruvettiin tulemaan ne tallinpuoleisen pitkän sivun voltit ravissa ja sillä pitkällä sivulla asetus sisään. Essen kanssa sillä pitkällä sivulla asetukset sujuivat yllättävän hyvin ja muuten pysyttiin uralla eikä lähdetty montaa kertaa uran sisäpuolelle seikkailemaan! Toiset voltit tultiin kuitenkin edelleen käynnissä ja tässä vaiheessa käyntikin oli jo ihan hyvän tuntusta. 

Pidettiin pieni käynti- ja juomatauko, ite onnistuin juodessa itteni ja poninkin kastelemaan, kun oli ohjien ja vesipullon järjestys vähän hölmö, mut ei se mitään. Tultiin tota samaa hommaa toiseenki suuntaan ja hiljalleen lisättiin laukkaa tohon tehtävään. Tultiin siis se tallinpuoleinen pitkä sivu ihan samalla tavalla kun toiseenkin suuntaan, sen jälkeen seuraavasta kulmasta laukannosto ja laukassa keskiympyrä.

Tultiin ekana tätä siihen Esselle vaikeempaan suuntaan. Ympyrällä laukka hyytyi tosi helposti, mut sain aina uudestaan nostettua. Eikä tainnu kertaakaan nousta väärä laukka! Toiseen suuntaan meni sit vähän paremmin ja tuli parempia ympyröitäkin, ympyröillä asetus ja taivutus säilyivät tähän suuntaan paremmin! Ravissa tultiin tähän suuntaan volttien väliin loiva kiemuraura, joka sujui ihan hyvin.

Ruvettiin hiljalleen ottamaan ravia, loppuraveissa tultiin kolmikaarista kiemurauraa. Jossain vaiheessa siirryttiin ravailemaan hetkeksi ihan uraa pitkin ja pikkuhiljaa saatiin siirtyä käyntiin. Oli siitä kyllä hyötyä, että Essellä kolme kertaa peräkkäin menin, koska homma alkoi jopa sujua jotenkin, vaikka aluksi lista saattoi pienen turhautumisen aiheuttaa.. Ensi viikolla saan kuitenkin tunnille jonkun muun ratsun!:)Tallissa myö hoidettiin ponit pois ja annettiin samalla ruuat. Sannin kanssa käytiin viemässä Esse laitumelle jonka jälkeen myö Ellin ja Sonjan kanssa taas pakkauduttiin meidän takapenkille kotimatkaa varten.

Tänään mä en tallilla ollut, kun kyytihommat menivät niin ristiin. Elokuulle jäi siis mun osalta kaks "rästi"ratsastusta muiden vuokrausten/omahevospäivien lisäksi. Huomenna suuntana onkin Lappeenranta, plääneissä ostaa mulle uus kypärä ja ehkä jotain muutakin heppakamaa mukaan lähtee, saa nähdä.:) Erillistä postausta en välttämättä tee, riippuu ihan, et lähteekö jotain muutakin matkaan!


4 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus ja kiva kun Essellä on kaikki hyvin siellä! Meni todella hyvään kotiin! :)

  ravurinmatkassa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Poni on kyllä tosi hyvässä kodissa ja hoidossa :)

   Poista
 2. Hei, mukavaa kuulla Essestä! Esse on hieno russi. <3

  ninnijakossi.blogspot.com

  VastaaPoista