keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Hyppyjä pitkästä aikaa

Tiistain estetunnin ratsutkin meille selvisivät jo etukäteen, jatkoin itse Kamun kanssa. Edellispäivän tunnista ei kovin hyvät fiilikset jääneet, joten odotukset estetunnille eivät kovin korkealla olleet. Sain ton päivän aikana ajatuksia käännettyä positiivisemmiksikin, et Kamu saattais olla esteillä vaikka miten kiva ja et saattais mennä paljon paremmin kuin edellisenä päivänä. Ihan hyvillä mielin lähdinkin sit heppaa laitumeltaan hakemaan ja laitoin valmiiksi. 

Tohon tuntiin liitty yks ihan kiva juttu, mikä ei heppoihin liittynyt. Ei oltu Sirun kanssa nähty sen jälkeen kun Päivölästä lähdin, mut jotkut ehkä tietävätkin, että Siru tolla tunnilla käy. Oli kiva nähdä reilun kolmen kuukauden jälkeen, vaikkei nyt paljoa ehdittykään jutella! Sannikin saatiin tuntia kuvaamaan, eli Marjakki olikin kasassa pitkästä aikaa ihan kokonaan.:D


Lähdettiin joskus pikkasen ennen puolta seitsemää kentälle, noustiin heppojen kyytiin ja säädeltiin jalustimet. Siitä päästiinkin sit hiljalleen kävelemään. Sanna sanokin siinä vaiheessa, et Kamulla oli eri kuolain kun edellisenä päivänä, et se kaahotus saattais nyt olla vähän vähäisempää. Raippaakaan en matkaan ottanut, kun heppa sen verran esteistä innostui.

Ruvettiin verkkailemaan ravissa ihan vaan ympyröitä ja voltteja tehden. Tässä vaiheessa sentään muistin, et miten Kamua pitäis ratsastaa, mut ei ollu silti meno ihan hallussa. Kamu ravas kuitenkin ihan kivasti, asettui ja taipui ihan semihyvin eikä heppa kaahottanut kauheen kovaa menemään, joten ihan tyytyväinen olin.

Aika pian ruvettiin ottamaan laukkaa ja tehtiin päätyihin puomien yli ympyröitä. Laukassa Kamua sai käskeä ihan reilusti eteen, tossa vaiheessa se raippa olisi voinut olla ihan hyödyllinen siellä kädessä. Kai sieltä sit ihan riittävän hyvät ympyrät laukassakin saatiin molempiin suuntiin, omat ulkoavut tosin olivat jossain muualla missä olisi pitänyt olla..

piirrustustaidot kunniaan
Ruvettiin sit tulemaan sitä tunnin tehtävää. eli lävistäjällä olevaa sarjaa. Ekana oli puomi, puomin jälkeen ristikko ja sen jälkeen pysty. Ennen ja jälkeen sarjan tehtiin päätyihin ympyrät puomien yli.

Heti eka kerta menikin niin mahtavasti, että tiputtiin raviin ennen puomia eikä laukka sit uudestaan noussutkaan. Siitä sainkin sit raipan käteeni ja tultiin heti uusiks. Kaasu löyty nyt kyllä oikein hyvin, ehkä liiankin hyvin. Koiratarhan päädyn ympyrä vähän karkas, siihen sarjalle päästiin ihan hyvin ja toinen ympyrä tuli paremmin. 

Taisin jo tässä vaiheessa jättää sen raipan pois ja sitä jälkimmäistä estettä oli nostettu. Ympyrä taas vähän karkas, puomille taidettiin sentään osua siinä. Ennen sarjaa olevalle puomille tultiin jo ihan oudosti enkä päässyt ekaan hyppyyn kunnolla mukaan. Siinä välissä itellä olikin jotain ongelmia löytää tasapaino uusiks ja tuntu etten siihen toiseenkaan hyppyyn mukaan päässyt. Sen jälkeen heppa lähtikin mun kanssa eri suuntaan, itellä oli paino enemmin kentän aidan puolella ja sieltä sit tulinkin maistelemaan hiekkaa..

Eihän siinä mitään, taisin tulla sen heti perään uusiks ja se jälkimmäinen este ristikkona, kun tuntu välillä että siinä kaarteessa lähtee vaan oma paino heittämään. Tällä kerralla kestin jopa kyydissäkin. Ne ympyrät yllättäen menivät vähän miten sattuivat, ihan riittävän hyvin kuitenkin.

hyikamala oma istunta..
En oo varma, et tultiinko toi vielä kerran tollasena, mut ei sekään sit varmaan sen ihmeemmin mennyt kun muistikuvia ei ole. Saatiinkin sit vähän pidempi aika odotella, kun Siru ja Roja tulivat sitä vähän isompana. Loppuun tultiin sit vaan se ensimmäinen este siitä, omalta osaltani toi lopputunti menikin siihen et tulin jokaisen esteen vaan pienempänä.. Siihen vikalle esteelle tulikin sit ihan hyvä hyppy.

Loppuun ravailtiin ja tehtiin ympyröitä, jossain vaiheessa saatiin sit ottaa käyntiin. Sanna kierteli taas fiiliksiä tunnista, omalta kohaltani en sillon osannu oikein mitään sanoa. Tossa loppua kohti alko päätäkin särkeä sen tippumisen takia, kotona sit kelailtiin et varmaan jonkun aivotärähyksen onnistuin saamaan..

En ollu kovin tyytyväinen tohon tuntiin. Heppa kyllä osas ja menikin ihan hyvin, ite vaan sähelsin liikaa ja muutenkin oon aika pettyny omaan ratsastukseen. Varmasti tolla hyppytauollakin oli osansa asiaan, mut se ei kamalan paljoa lohduttanut. 

Hoideltiin hepat pois, laitettiin linimentit jalkoihin ja palautettiin hepat laitumille. Pari sanaa vaihdettiin seuraavan päivän tettijutuista ja lähdettiinkin kotia kohti.

näytän jotenkinki kauheen pieneltä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti