tiistai 14. kesäkuuta 2016

Joka kerta vähän parempi

kaikki kuvat (c) Sanna
Maanantaina (6.6) meninkin jo ennen Elliä tallille, napattiin Sanna siitä matkan varrelta kuvaamaan. Listasta tsekkasin omalta kohdaltani Essen nimen ja että poni jo edellisellä tunnilla meni, joten myö lähdettiinkin moikkaamaan shettiksiä.Siinä se aika sit menikin, Ellikin tuli jossain vaiheessa ja lähdettiin kentän reunalle odottamaan oman tuntimme alkua.

Päästettiin taas tallilta tulevat hepat kentälle kävelemään hetkeks, jonka jälkeen myökin päästiin nappaamaan omat ratsumme kaarrosta. Essen vyötä ei tarvinutkaan kiristellä, jalustimien kanssa sainkin sit säätää vähän pidemmän hetken.

Alkukäyntien jälkeen tehtiin parit pysähdykset. Essen kanssa pysähdykset ovatkin ihan helppoja juttuja, nyt poni ei olisi malttanut seisoa paikallaan aluksi, mut muutama hyvä pysähdys saatiin. Sit alettiinkin verkkailemaan itsenäisesti ravissa.Ravissa tein aika paljon voltteja ja ympyröitä, Esse taipui oikein kivasti, asetukset olivat alkuun vähän hukassa, mut hiljalleen nekin alkoivat sujua. Vauhtia oli kerrankin ponilla omasta takaa ihan riittävästi, pääsinkin siis keskittymään jo vähän enemmän siihen ratsastamiseen, kun ponia ei koko ajan tarvinut patistaa eteenpäin. Muutamat käyntisiirtymät tehtiin myös, ne sujuivat aika tarkasti ja nätisti. Ravailtiin toiseenkin suuntaan, itse jatkoin samoja juttuja toiseen suuntaan. 

Otettiin tähän väliin pieni tauko, ja jätinkin hupparin päältä pois, sen verran lämmin kuitenkin tuli. Samalla nostettiinkin jalustimet ylös ja Sanna selitti meille seuraavan tehtävän. Tultiin pituushalkasijalta, ensin voltti vasemmalle, suoristus, jonka jälkeen voltti oikealle. Päädystä jatkettiin vapaavalintaiseen suuntaan ja pitkällä sivulla väistöpätkä.

Meillä meni ne ekat voltit vähän hassusti ja ne olivatkin enemmin soikioita kuin pyöreitä.. Sen takia suoristus vähän jäi, mut toinen voltti oli jo vähän parempi. Suora linjakin vähän karkas, en enää muista et kumpaan suuntaan käännyttiin. Yks hyvä väistöaskel sieltä tais tulla enkä enempää sen jälkee vaatinutkaan, kun poni on vielä sen verran nuori eikä kaikkea ihan älyä. Toisella kerralla voltit tulivatkin jo paremmin ja saatiin suoristus siihen paremmin, väistöt menivät oikeestaan niin ja näin. Ihan hyviä väistöaskelia sieltä kuitenkin molempiin suuntiin loppujen lopuksi tuli, ja tyytyväinen olen poniin! Jossain välissä mun oli oikeestaan pakko ottaa jalustimet takasin, kun omat polvet alkoivat taas protestoimaan koko touhua vastaan, enkä ehkä olis seuraavana päivänä kävellyt jos olisin ilman jalustimia jatkanut.. Eihän siinä, kiitettävän kipeiksi ne silti tulivat.


Jatkettiin volttihommaa samalla tavalla, mut jätettiin väistöt pois ja nostettiin aina kulmasta laukka. Voltit parani oikeestaan joka kerralla ja laukannostot todellakin yllätti! Myö taidettiin eka kääntyä oikeelle ja heti saatiin myötälaukka! Oikee laukka on Esselle se vaikeempi (jos nyt oikein muistan, vasenta ainakin pienemmillä aika herkästi tarjoilee), nyt saatiin joka kerralla myötälaukka tossa tehtävässä. Vasempaan käännyttäessä laukat menivät myös oikein kivasti, ei tarvinut edes paljoa käskeä, että laukka kestäis kulmaan asti. Kehuja saatiinkin noista laukannostoista, hieno poni!♥

Otettiin laukkaa vielä ilman tota tehtävää, tarkotuksena tehdä pitkille sivuille voltit. Essen kanssa laukat nousivat hyvin molempiin suuntiin, voltit jätin jossain vaiheessa pois. Muutaman kerran voltille tultiin, joka päättykin useemmalla kerralla siihen, että poni veti stopit ja pukitti.. Yks ihan hyvä voltti saatiinkin! Oikeeseen kierrokseen koitin vaan saada laukan kestämään ja rullaamaan uralla, oikein hyvin meni!
Loppuun ravailtiin ja tehtiin voltteja ja ympyröitä ja siitä hiljalleen saatiinkin hidastaa käyntiin. Ei kyllä itellä kylmä ollut ton tunnin aikana, vaikka asteita oli varmaan n. kymmenen.. Tallissa hoideltiin ponit pois ja lähdettiin viemään ne laitumelle, sieltä sit napattiin kamat tallista ja lähdettiin kotiin.

Esse oli tällä kerralla varmaan parempi kun koskaan aikasemmin mulla! Oon todellakin tyytyväinen, kun huomaa itekkin muutosta ja meni paljon paremmin kun edellisellä kerralla. On se vaan ihana ja hassu poni.♥
2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ei ole, kaikki blogissa esiintyvät ponit joko ratsastuksenopettajan/tallin omistuksessa.:)

      Poista