lauantai 11. kesäkuuta 2016

Kolmas kerta toden sanoo


Keskiviikkona me ratsasteltiin tällä viikolla välistä jäävä vuokraus. Ginolla ei sen jalan takia vielä voinut mennä, joten ratsuksi sain taas Kamun. Odotukset eivät olleet kovin korkeella kahden aiemman tunnin jälkeen, kun ei ihan niin hyvin mennyt.. Ratsastettiinkin nyt heti aamusta, kun ei niin kuuma vielä ollut.

En enää ees muista, että monelta myö otettiin Kamu ja Esse talliin. Aika pian kuitenkin ja hoideltiinkin hepat aika nopeesti. Kentällä taluttelin hetken alkukäyntejä, kun pienemmät tytöt laittoivat pari puomia sivuun. Tiukkailin vielä Kamun vyötä ja pidensin vähän jalustimia edellispäivän estetunnin jäljiltä.

Alkukäyntien jälkeen rupesin tekemään jokaiseen kulmaan voltin ja lyhyiden sivujen keskelle pysähdykset. Ruuna pysähtyi oikein kivasti ja maltto tällä kerralla paremmin kun maanantaina, sekä keskittyi oikeeseen asiaan. Voltit parilla kerralla vähän karkas, mutta edellisen päivän tunnista jäi mieleen, että niitä ulkoapujakin tosiaan voisi käyttää ja meno paranikin siinä vaiheessa ihan kivasti. Kamu asettui ja taipui ihan kivasti ja jossain vaiheessa lisäsin pitkille sivuille loivat kiemuraurat.

Jossain vaiheessa ravailin pari kierrosta tehden isompia ympyröitä, jonka jälkeen jatkoin samalla tehtävällä. Voltit istuin yritin istua harjotusravissa vaihtelevalla menestyksellä, kiemurat tulin käynnissä ja pysähdykset suoraan ravista. Pysähdykset sujuivatkin oikein kivasti, samoin raviin siirtymiset.  Tulin tota samaa tehtävää myös toiseen suuntaan, mut jossain välissä jätin ne kiemurat pois ja pitkillä sivuilla asettelin Kamua sisään ja ulos. Jossain vaiheessa pyörin toisessa päädyssä ympyrällä ravissa, jolloin tulikin ihan kivoja ravipätkiä!

Tässä välissä pidinkin pienen käyntitaon ja nostin jalustimet kaulalle. Hiljalteen otin ohjat takasin käsiin ja tulin pituushalkasijalta parit väistöt, ensin käynnissä. Molempiin suuntiin tuli ihan hyvät väistöt ja siinä aloinkin miettimään, et pysynkö siellä kyydissä ravissa ilman jalustimia. Päädyin sit tulemaan muutamat raviväistötkin, jotka menivät myös ihan hyvin.

Väistöjen jälkeen otin parit laukannostot molempiin suuntiin, jonka jälkeen jäin hetkeksi laukkaamaan ympyrälle. Nostot sujuivat oikein kivasti ja laukka pyöri hyvin, ympyrällä tuli tosi kivoja pätkiä hetkittäin! Pari kertaa tulin pitkät sivut kevyessä istunnassa vähän reippaammin, vauhtia löytyi lisääkin ihan hyvin. Toiseen suuntaan otin laukat samalla tavalla, meni melkeimpä yhtä hyvin.

Loppuun ravailin ympyröillä ja hiljalleen annoin enemmän ohjaa. Kamu venyttikin kaulaansa siinä ravaillessa, ravailin molempiin suuntiin ja hidastelin käyntiin. Jonkun aikaa käveltiin pitkin ohjin ja tulin alas. Siinä keräilin parit kakat sieltä kentältä, heppa kulki kivasti mukana ohjat käsivarressa. Siitä sit lähdettiin talliin, hoidettiin ja huuhdeltiin hepat, jonka jälkeen palautin Kamun laitsalle.

Jäi paljon parempi fiilis kun edellisistä tunneista Kamun kanssa, en tiedä et vaikuttiko se, että pääs tekemään sellasia tehtäviä mitkä itse olin todennut hyviksi Kamun kanssa ekalla kerralla. Hyvä mieli kuitenkin jäi!

estetunnilta tämäkin, katse hyvin siellä missä pitäisikin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti