maanantai 20. kesäkuuta 2016

Väistövääntöä

(c) Arabela
Torstaina lähdinkin astetta reippaammin tallille, melkein suoraan riparilta, jolla tosiaan viettelin edelliset yhdeksän päivää isosena. Sunnuntaillekin noita hommia vielä riitti, kun isosporukalla joissain juhlissa kierreltiin. Nyt kuitenkin siihen ite tallireissuun! Muistikuvia ei enää paljoa ole, joten mennään taas niillä vähäisillä.

Jouduttiin käymään Ellin kanssa eri aikaan tallilla, mutta sielähän he sit tallilla odottelivat kyytiä, kun ite ennen puolta kolmea perille pääsin. Siinä vaiheessa sadekin oli ihan mukavan kovaa, mut uhrauduin kuitenkin hakemaan Ginon, jonka olin lupautunut hoitamaan. Ratsastin kuitenkin taas parista syystä Kamulla.

Harjailin Ginoa hetken ja palautin ponin tarhaan. Hain Kamun kamatkin valmiiksi Arabelaa odotellessa ja jossain vaiheessa lähdin hakemaan hepan. Laitumella onnistuin kastelemaan omat kenkänikin ja melkein kaatumaan, sade sentään lakkas. Ara harjaili hepan kun mie vaihtelin jo omat kengät, putsasin Kamun kaviot ja laitoin kamat kun heppa oli harjattu. Siitä sit reippailtiinkin kentälle, eikä sillonkaan enää onneksi satanut.

Ei kamalasti houkutellut ajatus kurkkukipusena ratsastamisesta, ja hupparista luopumisesta, mut koska sää oli niin hiostava, päädyin jo alkukäynneillä ottamaan hupparin pois. Jonkun aikaa myö siinä käveltiinkin vähän sinne tänne vastalanatulla kentällä, jonka jälkeen otin ohjat tuntumalle.

Käynnissä rupesin taas tekemään voltit joka kulmaan ja pysähdyksiä vähän sinne tänne. En kyllä taaskaan osannut enää yhtään ratsastaa, tuntu et puolentoista viikon tauko oli liikaa..:D Pysähdykset sujuivat kuitenkin aika kivasti. Voltit menivät vähän sinnepäin, ihan hyviäkin pätkiä tuli.

Ravissa jatkoin samaa molempiin suuntiin hetken aikaa, jonka jälkeen pidinkin pienen käyntitauon. Samalla nostin jalustimet siihen kaulalle ja jossain vaiheessa keräilinkin ohjat. Viime kerralla parit väistökokeilut Kamun kanssa menivät sen verran kivasti, että halusin väistöjä lisääkin tulla, joten rupesin tulemaan pituushalkasijalta pohkeenväistöä vuorotellen molempiin suuntiin.


Tossa huomas kyllä, et kumpi suunta oli hepalle helpompi. Käynnissä meni kuitenkin molempiin suuntiin aika kivasti, heppa ei asettunut liikaa (tää oli mulla ongelmana issikka-aikoina) ja ihan hyviä väistöaskeleitakin saatiin, molempiin suuntiin. Pari kertaa pitkällä sivulla tultiin myös pikkupätkiä väistöä aita apuna, tossa oli vaan itellä pieniä hahmottamisvaikeuksia..:D Joissain väleissä tein myös voltteja ja ympyröitä ravissa, ettei tehtävä jäis liian yksitoikkoseks.

Rupesin sit tulemaan niitä väistöjä ravissa. Tais kyllä olla itelle sekä hepalle sama vaikeempi suunta, toiseen tuli paljon kivoja pätkiä, toiseen ei ihan niin paljon mut parit hyvät väistöt. Jonkun aikaa ravissakin väistöjä tulin, jonka jälkeen annoin taas hetkeksi hepalle pidempää ohjaa.

Pienen käynti- ja juomatauon jälkeen otin jalustimet takasin ja aloin ottaa laukkaa. Jo ekasta kerrasta mulle jäi fiilis, että Kamua saan parhaiten laukassa ratsastettua ja edelleen se fiilis mulla kyllä on. Otin laukassa parit nostot molempiin suuntiin ja hetki laukattiin ympyröitä tehden. Itellä olis kyllä voinut taas olla ohjat vähän paremmin kädessä, mut pahempaakin oon iteltäni nähnyt. Laukat sujuivat molempiin suuntiin oikein kivasti.

Loppuun ravailin pidemmällä ohjalla ja jonkun aikaa kävelin. Aika nopeesti saatiinkin heppa hoidettua pois ja palautettua laitsalle, jonka jälkeen pääsinkin kotia kohti.

Tänään myö ei yllättäen normaalilla porukalla tallille päästä, mutta pikku-Sannan sain houkuteltua tunnille ja kuvaajakin on tulossa!:)

2 kommenttia: