torstai 21. heinäkuuta 2016

Hyytyvä ralliponi

Maanantain ratsusta mulla ei ollut oikein minkäälaista fiilistä etukäteen. Aattelin vaan, et varmaan Esse, kun Ginolla molemmat tunnit olin mennyt edellisellä viikolla. Ginon nimi sieltä listasta mun kohdalta kuitenkin ilokseni löytyi!

kuvat (c) Ara, kiitos!
Lähdettiin toosi aikasin, koska heitettiin äiti matkan varrella mökille. Tallilla taisinkin olla jo kymmentä yli viisi, siinä sit Sirun kanssa jotain juteltiin ja saatiin mein thö paparazzi, Ara paikalle. Siitä hiljalleen lähdettiin hakemaan Sirun ratsu laitsalta ja tallissa miekin ponia vähän harjailin. Jossain vaiheessa lähdettiin kentän reunalle oottelemaan ja kun edellinen porukka tuli loppukäynneiltä maastosta, lähdettiin ottamaan omat ponimme kaarrosta.

Meitä oli poikkeuksellisesti tunnilla kuusi, joten jakauduttiin jo alkukäynneillä päätyihin. Jäätiin Ginon kanssa koiratarhan päätyyn, mentiin siis puolikkaalla kentällä niin, että myö Ginon kanssa, sekä Ara ja Dani ratsastajineen oltiin siinä päädyssä. 

Otettiin siinä sit ohjat tuntumalle ja Sanna laitto tötsät siihen keskelle jakamaan kentän, sekä molempien päätyjen lyhyille sivuille puomin. Lyhyet sivut olivat siis taas ne normaalisti pitkät sivut ja pitkät sivut normaalisti lyhyet sivut. Ruvettiin tulee siihen puomille pysähystä niin, et etu- ja takajalat olivat eri puolilla puomia. Sen jälkeen tultiin pitkälle sivulle avo ja kulmaan voltti. Voltin jälkeen siirryttiin raviin ja hidastettiin ennen puomia. 

Ekalla kerralla Ginon kanssa pysähdyttiin vasta puomin jälkeen, kun en ite ollut hereillä ajoissa. Avot sujuivat joka kerralla ihan kivasti ja voltillakin sain jotain tuntumaa poniin. Ravissa tajusin heti pyytää ponilta pikkasen enemmän ravia siitä peruspuksutuksesta, ravissakin tuli ihan ok pätkiä pitkin tuntia. Toisella kerralla saatiin hyvä pysähdys siihen puomille ja sen jälkeen sekin alkoi sujumaan.

Tultiin tota molempiin suuntiin, jossain vaiheessa ravissa tehtiin sille toiselle pitkälle sivulle kaks volttia. Eipä niissäkään mitään ihmeellistä, ihan hyvin sujuivat.

oma käsi alhaalla ja näin

Laukat myö otettiin pääty kerrallaan, eli kun toiset laukkas niin toiset käveli jne. Meiän päädyssä myö otettiin vasempaan kierrokseen laukat niin, että toiseen päätyyn ympyrä ja toisessa päädyssä laukattiin puomin yli. Nyt saatiinkin sinäänsä aika reippaat ohjeistukset laukkaan, Ginon kanssa miun piti vaan muistaa ratsastaa. Puomipäädyssä sainkin ihan kivasti tehdä töitä, että poni ei oikoisi kulmia, ympyrällä meno sujui ihan hyvin. Vähän poni meinas jopa hyytyä! Raipalla kerran muistutin, et eteenpäin mennään ja sit moottori lähtikin käyntiin taas. Laukan ylläpitäminenkin sujui, uudet nostot sujuivat hyvin, kun pari kertaa uusiks nosto jouduttiin ottamaan.

Siinä välissä toinen pääty laukkasi, myö käveltiin vähän keskemmällä kun suokit ottivat koko kentän käyttöön heidän laukkatehtäväänsä varten. 

Myö otettiin laukat vasempaan mein omassa päädyssä, tultiin ensin puomin yli laukassa ja pitkälle sivulle voltti. ja arvatkaa kuka taas unohti aluksi ratsastaa voltilla.. Puomilla Gino tarkoili ihan kivoja loikkia molempiin suuntiin, voltilla saatiin pari ihan ok pätkää kun ite tajusin jotain yrittää siellä kyydissä tehdä. Vaan kerran nous väärä laukka ja senkin tajusin ite heti korjata.

Loppuraveissa olikin sit koko kenttä käytössä. Ginolla oli siinä vaiheessa vähän meno päällä, mut siitä ruuna hiljalleen rauhottu. Ravailtiin molempiin suuntiin ja siitä hidasteltiin käyntiin. Hoidin Ginon aika nopeesti pois, eipä siinä paljoa hommaa ollut kun Ara autteli ja vähän kiireellä palautin ponin laitumelle, kun tunti vähän venähti..


Maanantaina mä lähden leirille, joten Kopinsalmen tunti jääkin välistä. Päivölästä mä varmaan päivittelen blogin faceen (Tää on mun hetki) ja instaan (@teamkayhty) päivittäin! Leirin jälkeen jatkuukin heppailut normaalisti elokuun puolella. Itseasiassa ei ehkä ihan niin normaalisti, koska mun ja Ellin osalta vuokraukset starttaavat taas! Mä meen vuokrausten lisäksi Ginolla myös jokaisen vakiotunnin, eli enskuussa taas paaljon Ginomateriaalia luvassa! Jos nyt oikein laskin, enskuussa 11 kertaa ponin kyytiin kiipeän.

videon ediotintiin ei ole juurikaan panostettu, eikä mikään oo yhtään miten pitäis, pahottelut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti