torstai 14. heinäkuuta 2016

Kun pieni sadekuuro yllätti

Tiistaina me suunnattiin Kristan kanssa pienryhmätunnille Kopinsalmeen. Hepat oltiin jo edellisenä päivänä melkein sovittu ja samana päivänä aikasemmin Sanna ne miulle vielä varmisteli. Alkaa muuten vähän itseäni ärsyttää, kun välillä kirjotan "mä" ja välillä "mie", enkä vaan osaa pysyä toisessa niistä.. Mie jatkoin siis Ginon kanssa ja Krista sai ratsukseen Kamun.

kuvat ja videot (c) Ara! Näitä on vaan käynnistä ja ravista, kun kesken tunnin alko ihan mukava sade..
Tallilla oltiin joskus pikkasen ennen kolmea, Gino odotteli jo karsinassaan ja mä nappasin Kristalle Kamun hieman mutasesta tarhasta. Siitä lähdettiinkin sitten hoitelemaan hepat ja oltiin vähän ennen puolta valmiita. Matkalla oli tosiaan satanut ja aurinkokin tainnut vähän paistaa, tallille saapuessa satoi, mut kentälle lähtiessä paistoi taas aurinko. Uhkaavasti sieltä tummat pilvet kuitenkin lähestyivät.

Koska oltiin kahestaan tunnilla, mentiin vaan puolikkaalla kentällä. Olihan siinä itellä vähän totuttelemista, että normaalisti lyhyet sivut olivatkin nyt pitkät sivut jne, mut loppujenlopuksi toikin oli ihan hyvä noin. Kenttä ei edes ollut kovin pahasti märkä, vaikka aika kovin olikin satanut. Noustiin kyytiin siinä kentällä ja säädeltiin jalustimet sekä kiristeltiin vyöt, jonka jälkeen lähdettiin kävelemään. 

Jonkun aikaa käveltiin pitkin ohjin, jonka jälkeen otettiin ohjat tuntumalle ja ruvettiin suoraan verkkailemaan kevyessä ravissa. Aika paljon tein ympyröitä Ginon kanssa, muutamat käyntisiirtymät myös. Ne sujuivatkin paljon paremmin kuin ennen, oon ite oppinut hidastamaan enemmin istunnalla ja vähemmän ohjalla. Siirtymät takasin raviin tuli myös aika hyvin ja siinä vaiheessa kun itse halusin. Poni olikin hiljalleen ihan kivasti kuulolla ja reagoi hyvin mun apuihin. Ravailtiin molempiin suuntiin, jonka jälkeen taidettiin ottaa hetkeks käyntiin.

Ruvettiin sit tulemaan tallinpuoleiselle lyhyelle sivulle pääty-ympyrä (eli normaalisti pitkä sivu, nyt puolikkaalla kentällä tuo oli tosiaan lyhyt sivu). Ensin lähdettiin siinä vaan hakemaan hyvää ravia sekä asetuksia ja taivutuksia. Mie jäin tossa istumaan harjotusraviin, kun tuntu sillä hetkellä helpommalta niin. Siitä päädyin sit ottamaan jalustimet kaulalle, kun tuntu, että sisäpohje menis paremmin läpi niin ja saisin pohkeet paremmin kylkiin kiinni. Ei se sit ihan niin mennyt, mut aina välillä ne jalat kesti siellä missä piti.:D Tossa vaiheessa asetukset ja taivutuksetkin alko löytyy pätkittäin ihan hyvin.


Lisättiin tehtävään voltti ympyrän avoimelta puoliskolta, eli "keskeltä kenttää" tehtiin kesken ympyrän voltti metsän puolelle, jonka jälkeen jatkettiin ympyrä normaalisti loppuun. Tossa vaiheessa mulla tuli pieniä ongelmia asetusten kanssa, tuntu, että Gino katteli vaan sinne aitoihin. Välillä tuli ihan jees pätkiä, kun tajusin ottaa raipan toiseen käteen eikä poni enää punkenut pohjetta vasten. Eteen sai kyllä Ginoa käskeä, meinas vauhti useempaan kertaan hiipua. 

Tultiin samaa hommaa toiseen suuntaan, eli vissiin ympyrä vasempaan. Aluksi tuntu, että nyt hajoo kyllä koko paketti käsiin, mut hiljalleen se meno alkokin taas jotenkin sujua. Ympyrällä meni kyllä paremmin kun voltilla, mut ihan jonkunlaista menoa pätkittäin siellä voltillakin sit tuli. Jossain välissä päädyin ottamaan jalustimet takas, kun joku vähän kovempi sadekuuro yllätti ja ukkonenkin jyrisi. 

Otettiin hetkeks käyntiin jonka jälkeen vaihdettiin ravivoltti laukkaympyräksi. En oo varma, et kumpaan suuntaan tultiin ekana, vissiin laukkaympyrä oikeeseen, kun se oli maanantaina parempi suunta. Nyt menikin sit niin päin, et oikee tuntu paljon huonommalta. Myötälaukat nousivat joka kerralla, mut en vaan saanut ponia asettumaan ympyrällä. Loppua kohti tuli muutama ihan ok pätkä, olisin voinut ite ratsastaa paremminkin. Ravissa poni kyllä asettui ja taipui ihan tosi kivasti, kimppuun hyökännyt sade ja laukat toivat ruunalle vähän energiaa.

Toiseen suuntaan menikin sit vähän paremmin. Vääriä laukkoja tuli taas aluksi parit, tajusin kuitenkin ite korjata ne. Tähän suuntaan laukassa poni asettui vähän paremmin, ympyrä tosin välillä karkas.. Ravi sujui tähänkin suuntaan oikein kivasti.


Taidettiin hetki ravailla siinä puolikkaalla kentällä, jonka jälkeen otettiin koko kenttä käyttöön ja tultiin muutamaan kertaan kolmikaarista kiemurauraa siinä. Gino vähän kyttäs pihattokamoja siinä, ihme että vasta tossa vaiheessa niitä alkoi kattelemaan, koko tunnin ne siinä kuitenkin olivat olleet. Ravailtiin myös ympyröitä ja koitettiin vältellä niitä kaikkista märimpiä kohtia kentästä. Sanna lähti talliin kun myö vielä hetki käveltiin, ratsastettiin sinne tallin luokse ettei tarvisi upota sinne kentälle alas tullessa.

Tallissa hoideltiin hepat pois ja käytiin ottamassa Ginon kanssa parit kuvat siinä pihalla, kivoja kuvia tuli! Tässä vaiheessahan aurinkokin sit jo paistoi, uudet sadepilvet kuitenkin taas lähestyivät.. Siitä alettiinkin lähteä hiljalleen kotia kohti!

Perjantaina mä suuntaankin Lappeenrantaan kisoja kattomaan ja maanantaina mulla on taas tunti. Seuraavalla viikolla tiet vievätkin sitten jo leirille! Leirin jälkeen onkin taas elokuu ja vuokraukset mun ja Ellin osalta jatkuvat taas.:)

tää ja alempi (c) Krista :)

Pahottelut, tää biisi on jo jossain videossa ollut, muttei mulla koneella montaa vaihtoehtoa tähän hätään ollut, enkä jaksanut ladata..:D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti