lauantai 30. heinäkuuta 2016

Päivölän Kanalauma | day 1

Eilen kotiuduin leiriltä, oli taas ihan mahtava viikko! Postailen taas joka päivästä erikseen, leirivideon saatte sitten vikaan postaukseen. Tähän vielä pari asiaa selventelen: meitä oli siis 11 leiriläistä, koko ajan (jos tarkkoja ollaan niin pari päivää ennen leirille lähtöä asti) luultiin, että joku randomi porukkaan kuuluu, mut omalla porukalla päästiin leireilemään! Mein leiri oli seikkailu/toiveleiri, eli saatiin sisältöön aika paljon vaikuttaa, vapaata meillä oli tosi paljon eikä teoriaa ollenkaan.


Maanantaina pakkasin tavarat autoon ja kaheksan jälkeen lähdettiin kohti Päivölää, haettiin Krista matkaan mukaan. Matka meni tosi nopeesti jutellessa, pian oltiinkin jo nappaamassa Sannaa kyytiin. Siitä matka loppumatka vaan hujahti, tallilla purettiin tavarat autosta ja raahattiin ne aitoille. Siru ja Sanni tallilla jo olivatkin, samoin Viivi, Senja, Roosa sekä Henna. Maria siinä Eveä ja Sonjaa odotellessa meille jo joitan juttuja kertoilikin, niistä lisää kun niiden aika on. Leirillä oli siis leiriläisenä Roosa ja leiriavustaja Roosa, toivottavasti tajuutte kumpaa aina tarkotan!

Aika pian Sonjan ja Even saavuttua lähdettiin vaihtamaan ratsastuskamat päälle ja jotain juteltiin siinä tuvassa, kun Maria ja Roosa jakoivat ratsastusryhmät ja hepat. Siitä jossain välissä Roosa ilmaantu kirjottelemaan hepat liitutaululle, mun kohdalla oli yllättäen Pokkis! Jaettiin hoitsutkin siinä samalla, listaan ne tuonne alemmas. Mä meninkin jo ekassa ryhmässä, joten me lähdettiin Hennan kanssa hakemaan Pokkis ja Faxa, kun Krista ja Siru lähtivät muuten vaan mein matkaan. Tulipa heti alkuun muistuteltua mieleen, miten tuskaisa matka sinne pitkälle tammojen laitsalle oli..

Kuvat jonkun leiriläisen ottamia, en jossain vaiheessa enää oo kuitenkaan kärryillä et kenen, joten en copyja näihin sen tarkemmin merkitse, kuvaajat ja kamerat vaihtelivat aika nopeeta tahtia.:D

könökönö
Tuotiin hepat talliin, laitoin Pokkiksen pesarissa valmiiksi ja lähdettiin maneesiin. Roosa siinä kiersi vielä kattomassa vyöt ja sen jälkeen saatiin lähteä kävelemään. Tuli kyllä hyvä fiilis siitäkin, että Pokkiksen kyytiin pitkästä aikaa pääsin, koska ikävä oli! Jonkun aikaa käveltiin ihan pitkällä ohjalla, siitä sit otettiin ohjat tuntumalle ja alettiin tekee pysähyksiä, tavotteena tasajalkapysähykset. Pokkiksen kanssa sujui vähän vaihtelevalla menestyksellä, muutamat ihan hyvät pysähykset saatiin. 

Ruvettiin tekemään kulmiin pienet väistöt, kun kulmat eivät muuten olleet ihan lapasessa, uran sisäpuolella kun mentiin. Oikeeseen kierrokseen nää sujuivat hetkittäin ihan kivasti, eipä ollut ihan toi issikoilla meneminen millään tapaan alkuun hallussa.:D Siinä tehdessä toi sit alkokin sujua, suuntaakin vaihdettiin välissä. Vasempaan ei ihan niin hyvin mennyt, ihan ok askeleita tuli muutama.

Sit olikin töltin vuoro. Roosa multa kysy jo alkutunnista, et vieläkö Pokkikselta sen töltin löydän, enkä oikein osannut vastata. Hetki heräteltiin heppoja niin, et miltä vaan askeleelta pystyisi töltin nostamaan. Kun saatiin lupa vaihtaa askellajia, töltti nouskin oikein kivasti! Pokkis tölttäs kivan reippaastikin, eikä ees tippunut raville. Ympyrät, voltit, oikeestan kaikki suju töltissä, eikä taidettu kertaakaa raviin tippua. Puhdasta tölttiäkin tuli pätkittäin, oon niin ylpee ponista! Töltättiin molempiin suuntiin ja meni ihan superhyvin molempiin suuntiin! Nyt leirin jälkeen itkettää jo se, et kelaa sitä fiilistä mikä oli kun poni toimi.. Ikävä on jo nyt.♥ Mut joo takasin asiaan: töltti sujui aika reilusti odotettua paremmin, hiljalleen annettiin heppojen tippua raville. Ennen raville siirtymistä annoin ponille vielä enemmän ohjaa, Pokkis tölttäs pitkälläkin ohjalla hienosti! Tamma ei kuulema ollu koko kesänä töltännyt niin paljoo kun ton tunnin aikana, hieno Pokkis!

Ravissa jatkettiin samalla tavalla, voltteja ja ympyröitä vähän sinne tänne. Ravissakin tamma oli ihan hyvä, eteen sai välillä käskeä, muuten meni ihan hyvin. Ravailtiin molempiin suuntiin, tehtiin myös töltti-ravi siirtymiä, jotka sujuivat Pokkiksen kanssa tosi kivasti ihan istunnalla, ohjalla en montaa kertaa tölttiin siirryttäessä joutunut ottamaan. 

Laukat otettiin yksitellen. Nosto C-päädystä käynnistä, pitkä sivu laukassa uran sisäpuolella ja laukassa pääty-ympyrä A-päätyyn. Pokkis oli hyvin hereillä ja saatiin hyvä laukannosto, laukka kesti oikeeseen kierrokseen hyvin ja kestettiin jopa uran sisäpuolella. Ympyrä olis voinut olla vähän pyöreempi, mut laukka pysy. Vasempaan saatiin askel vasenta laukkaa eikä enempää vaadittu, kun sen verran kuuma kelikin oli. Taidettiin vähän ravata loppuun ja hiljalleen annettiin pitkät ohjat ja otettiin käyntiin. Pokkiksen olis pitänyt jatkaa seuraavalle tunnille, mut koska poni olikin miun kanssa kunnon töihin joutunut, vaihdettiin Gaefa Pokkiksen tilalle, eli mie menin hoitamaan Pokkiksen pois. 

Nyt leirin jälkeen tota tuntia kelatessa tulee vaan niin hyvä fiilis, ylempää pätkää kirjotellessa sain jonkun itkukohtauksen joo en tajuu itteeni..:D Olin ja oon edelleen niin onnellinen, valehtelematta ei oo ehkä menny ikinä töltit noin hyvin Pokkiksen kanssa! Fiilikset oli kyllä sillon niin taivaassa!

Pokkis pääsikin suihkuun tunnin jälkeen, Sanna tais putsata varusteet kun mä hoidin hepan. Vaatteiden vaihtamisen kautta lähdettiin kuvaamaan toisen ryhmän tuntia. Mein koko porukka taiskin olla siellä maneesissa sit jossain vaiheessa. Tunnin loppuessa siirryttiin tallituvan puolelle ja kun hepat oli hoidettu saatiin ruokaa, oli muuten hyvää! Samalla puhuttiin meiän majotusplääneistä, jotka oltiin sovittu jo etukäteen, joten arpomista ei meidän osalta tarvittu eikä mitään kinaakaan tullut. 
 • 1. aitta - Henna ja Senja
 • 2. aitta - Sanna ja mä
 • 3. aitta - Viivi ja Roosa
 • 4. aitta - Siru ja Sanni
 • Yläkertahuone - Krista, Sonja, Eve
Glod :) Näitä kuvia näette varmasti vielä lisää!
Hoitsut:
 • mä - Glod
 • Viivi - Fleygur
 • Roosa - Eydis
 • Siru - Kunst
 • Sanna - Faxa
 • Sanni - Prins
 • Krista - Fidla
 • Sonja - Pokkis
 • Senja - Frami
 • Eve - Hlökk
 • Henna - Ofelia
Ruoan jälkeen suunnattiinkin sit majottumaan. Mä laitoin jo siinä vaiheessa peitot ja kaikki valmiiksi, Viivi ja Roosa taisivatkin tulla meidän aittaan sillon, kun heidän aitassa ei sänkyjä siinä vaiheessa ollut. Muitakin sinne tuli ja vapaa-aikaa sielä sit vietettiinkin. Kuunneltiin siinä musiikkia, jossain välissä siirryttiin vaan trampalle makoilemaan ja jotain sähellettiin siinä pihalla. Ehittiin myös käydä kurkkaamassa iltamaaston hepat - menin Prinsillä. Jossain vaiheessa syötiin välipalaa ja oltiin vähän lisää vapaalla, taidettiin syödä ihan ruokaakin ja lähettiin hakemaan maaston heppoja.Saatiin hepat ihan semireippaasti valmiiksi ja mentiin ulos nousemaan kyytiin. Roosa siinä sanelikin järjestyksen: Roosa&Frami, Senja&Gaefa, Sanna&Fleygur, Henna&Fidla, Sanni&Pokkis, Sonja&Hlökk ja mä Prinsin kanssa vikoina. Kaikissa askellajeissa mentiin, tölttipätkillä myö enimmäkseen ravattiin että pysyttäis perässä. Ei kyllä silti aina pysytty.. Prinsin ravi pompautti enemmän ylöspäin kun muistin, onnistuin rikkomaan polvenikin ton maaston aikana kun onnistuin keventäessä jotain säheltämään. Laukkaosuuksilla kestettiin aika vaihtelevasti perässä, ite aika pitkälti jouduin vaan luottamaan et heppa menee mihin pyydetään, kun en mitään nähnyt. Loppumaastosta Roosa huutelikin, et voidaan ottaa laukallakin kiinni jos siltä tuntuu, Prins ei vaan halunnut laukata kun muut tölttäs.:D Takasin tallilekkin kuitenkin selvittiin. 

Prinsin ei olis pitänyt jatkaa, mutta toinen porukka ei ukkosen takia maastoon päässytkään, joten heidän heppoja meni vähän vaihtoon ja Prins sille tunnille päätyi. Viivin kanssa siinä sit vaihdettiin heppoja, mie nappasin Ofelialta varusteet pois, kun tamma ei tunnille mennytkään. Lähdinkin sitten vaatteiden vaihdon kautta kuvaamaan toisten tuntia, naurettua tuli sen tunnin aikana ihan kivasti ja hyvää materiaalia saatiin tunnilta.:D

En oo ihan varma mitä myö sit tehtiin, mut jossain vaiheessa suunnattiin iltatalliin. En enää muista yhtään, et mitä mä iltatallissa tona päivänä tein, joten skipataan se osuus tästä. Iltatallin jälkeen syötiin iltapalaa ja siitä sit iltatoimien jälkeen lähdettiin aittoihin. Mä päädyinkin vielä Viivin ja Roosan aittaan hetkeksi juttelemaan, sieltä lähdin jo ennen kahtatoista omaan aittaan, mut nukahdin vasta useempi tunti nukkumaankäymisen jälkeen, kun itikat ja kuumuus vähän häiritsivät.. Ei kyllä kamalasti lohduttanut se seuraavan aamun aikanen herätys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti