sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Päivölän kanalauma | day 2


Tiistaina herätyskellot soivat mun ja Sannan aitassa kymmentä vaille seitsemän. Vaatteiden vaihtamisen ja pikaisten aamutoimien jälkeen suunnattiin aamupalalle. Oltiin jaettu uittomaastohepat jo edellisenä päivänä, samoin päätetty kumpi ryhmä menisi ekana. Mä ja Krista vaihdettiin ryhmiä tohon maastoon, eli se mun normaaliporukka meni aamulla ja me toiset illalla.

Eka porukka lähti hakemaan hevosia ja myö suunnattiin siivoamaan tallia. Ehdittiin siivoamaan uuden tallin puoli kokonaan, siitä suunnattiin ainakin Viivin kanssa kuvaamaan maastoporukan lähtöä ja heidän mentyä siirryttiin siivoamaan vanha talli. Maria tulikin jossain välissä kysymään et kuinka kesken hommat olivat, koska lähdettiin kuvaamaan uittoporukkaa Karhupirttien rantaan. Me taidettiin Viivin kanssa saada hommat just sillon valmiiksi, joten napattiin kamerat matkaan ja hypättiin Marian autoon.

Oltiinkin matkalla maastoporukan perässä, joten katottiin yks niiden laukkaylämäki ja lähettiin Viivin kanssa kuvaamaan yhden metsäpolun päähän heidän saapumistaan. Siitä sit suunnattiin rantaan ja nappailtiin hepoilta satuloita pois ja taidettiin auttaa ratsastajia kyytiin. Osa suuntaskin järveen ja me kuvattiin yheltä laiturilta. Pari ratsastajaa järveen tipahtikin.:D Mä taisin jossain välissä päätyä pitämään Hlökkiä Sonjan laittaessa satulan takasin ponin selkään. Maastoporukan lähtiessä myökin sit lähdettiin, en enää muista et kuka mun ja Viivin kanssa siinä paluukyydissä oli.

Tallilla me sit vaan chillattiin, kuunneltiin musiikkia ja jotain sähellettiin. Ei ees kuultu maastoporukan tuloa, eli meistä ei paljoa apua niille ollut hevosten hoitamisen suhteen. Taidettiin käydä ottamassa parit kuvat laitsoilla ja ryhmäkuviakin räpsittiin, kivat sähellykset itselaukasimen kanssa mut ihan ok kuvia saatiin.


ei mitään tietoa muiden kuvien kuvaajista, tää (c) Roosa
Tiistai olikin tälläselle valokuvausintoilijalle aika siisti päivä, koska Nestori Lönngren tuli kuvaamaan aktiviteetteja Päivölän nettisivuja varten! Ennen ruokaa taidettiinkin käydä maneesin yläkerrassa tarkkusammuntahoodeilla, sen jälkeen saatiin ruokaa. Siitä sit ruoan jälkeen kierrettiin seinäkiipeily, sisäkurlinki ja RC-autoilu. Viimeseksi mainittu olikin varmaan hauskin, missään ei oltu ennen tota naurettu leirin aikana niin paljoa!

Sit meille sanottiin että meillä olis vapaa-aikaa, mut mun, Sirun, Sannan ja Sannin kohdalla ei ihan niin mennyt. Taidettiin eka päätyä aittoihin syömään sipsiä, oltiin siirtymässä tallituvan puolelle kun meidät palautettiin aittojen eteen syömään. Kukaan ei tosin syönyt, koska ei kauheesti houkutellut sipsit kun joku paparazzeili.:D Eihän siinä, ihan hauskoja juttuja siinä höpöteltiin ja jossain vaiheessa vapauduttiin siitäkin hommasta. Maria pyysikin mua ja Sirua hakemaan Kunstin ja Pokkiksen ulos puomille hoidettavaksi, että sellasia kuviakin saatais missä on heppoja. Jonkun aikaa poneja harjailtiin siinä ja palautettiin ne laitsoille.

Hetki vapaata, taidettiin käydä ottamassa vielä Marjakkikuvat, Viivin kanssa parit "yksisarvis"kuvat ja räpsäsin pari kuvaa Viivistä ja Roosasta. Siitä myö sit suunnattiinkin varsinaiseen kurlinkimomenttiin, mihin ei enää siis liittynyt mitään kuvausjuttuja. Jaettiin joukkueet, mä olin Sannin, Viivin ja Sonjan kanssa samassa. Ihan hauskaa oli, me tosin hävittiin koko peli 2-0-2, mut eipä se meitä haitannut!

Syötiin keittoa ja lähdettiin hakemaan hoitsut, Glod olikin pihaton puolella. Otin sen puomille ja harjasin ponin sekä putsasin kaviot. Palautin tamman vielä hetkeksi pihattoon ja puolen kaheksan maissa lähdettiin hakemaan maastohepat.
Mä menin ton maaston Hlökillä, oltiin jo ennen kaheksaa valmiita ja siirryttiin pihalle nousemaan kyytiin. Mentiin siis se perus kahen tunnin maastolenkki, jonka lisäks pulikoitiin Karhupirttien rannassa ehkä puolisen tuntia. Pihasta lähettiin järjestyksessä Roosa&Kunst, Viivi&Glod, Eve&Fleygur, Siru&Pokkis, mä&Hlökk ja Roosa vikana Prinsin kanssa. Ton maaston olis saanut mennä ilman satulaa, meiän porukasta Siru olikin ainut kuka satulan matkasta jätti.

Menomatkalla mentiinkin kaikkia askellajeja, matka meni tosi nopeesti ja laukkapätkillä Hlökkin kanssa mentiinkin ihan reippaasti! Sirun ja Roosan kanssa höpöteltiin vähän niitä näitä, yhellä tölttipätkällä ne kolme loppupään hevosta laukkaskin sen pätkän.:D Karhupirteillä meitäkin ootti samanlainen kuvausvastaaontto, ratsastettiin rantaan ja joku nappas satulan Hlökiltä. Sonja tais pitää tammaa kiinni kun hyppäsin kyytiin ja melkeen hyppäsin yli:D, siitä suunnattiin järveen. Pienet epäilyt mulla oli sitä mein järveenpääsymenestystä kohtaan, kun ekalla porukalla poni ei veteen mennyt. Mun yllätykseksi kuitenkin veteen päästiin! Sai kyllä poni paljon kehuja, useemman kerran myö siellä järvessä pyörittiin. Jossain vaiheessa tultiin rantaan laittamaan satulat takasin heppojen selkään ja kiivettiin ite kyytiin, siitä sit järjestäydyttiin jonoon ja lähdettiin kohti tallia. Yhdellä laukkapätkällä Roosa mun takaa huusikin et kato tota taivasta, oli ihan törkeen siistin näköstä!livenä vielä hienomman näkönen!
Tallilla sain Hlökkin aika nopeesti hoidettua pois, syötiin iltapalaa ja käytiin suihkussa. Siitä siirryttiin aittoihin, taidettiin hetki olla isommalla porukalla meiän aitassa ja sit käytiin nukkumaan.

2 kommenttia:

  1. Hyvä postaus:) Tuleeko jostain päivästä mydayta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Miulta ei oo mydayta tulossa, Viiviltä ja Senjalta käsittääkseni on. Voin ne sitten linkata kun julkaisevat ne.:)

      Poista