perjantai 5. elokuuta 2016

Kaksi kertaa Ginoa

tallipäiväkirjan katoamisen sekä huonon muistini + tiivistysyritysten takia molemmat ratsastukset aika lyhyinä teksteinä, pahoittelut!


kuvat maanantailta, kiitos Aralle kuvista! ja bloggerille laadun viemisestä:)
Maanantain (1.8) ratsu mulla olikin jo etukäteen tiedossa, kun elokuun puolella jo oltiin. Gino nimittäin toimii koko mun elokuun ratsuna, viis tuntia ja kuus vuokrausta kuukauteen nyt mahtuukin. Poni oli jo edellisellä tunnilla, joten auttelin Elliä Kamun kanssa ja jossain vaiheessa lähdettiin kuvaamaan tulleen Aran kanssa kentän laidalle.

Toisten tullessa kaartoon päästiin omien ratsujemme luokse, pidensin Ginon jalkkareita ja nousin kyytiin. Päästiinki siitä suoraan kävelemään, pieni järkytys oli kyllä ponin kapeus, kun viikon olin mennyt suunnilleen kävelevillä tynnyreillä. edelliset muistot Pokkiksen kyydistä. Nopeesti kuitenkin poniin taas totuin.

Alkukäyntien jälkeen keräiltiin ohjat ja siirryttiin suoraan verkkailemaan ravissa. Ginon kanssa tein ravissa aika paljon voltteja ja ympyröitä. Sainkin ponin hiljalleen asettumaan ja taipumaan ravissa ihan kivasti, tuntu kyllä vähän helpommalta verratuna issikoihin.:D

Tunnin varsinainen tehtävä oli kolmikaarinen kiemuraura erilaisilla lisäyksillä. Molemmilla suorilla pätkillä oli kolme puomia, sekä jokaiselle ratsukolle määrättiin oma volttipaikka ettei ruuhkaa syntyisi niin helposti. Ginon kanssa tehtiin voltti B-kirjaimeen jos oikein muistan, eli yhden kaaren alkuun/loppuun. Tultiin tota koko tehtävää siis alkuun ravissa ja myöhemmin lisättiin tehtävään laukannostot.

Mä keventelin aina kolmkaarisen, mutta voltin sekä pitkän sivun istuin harjotusravissa, kun voltilla sain paremmin niin ratsastettua avut läpi. Gino taipuikin volteilla ihan kivasti. pitkällä sivulla otettiin välillä parit temponmuuttelut jos kolmikaarisen alussa oli ruuhkaa. Pari kertaa tultiin ihan normaalisti koko kuvio, jonka jälkeen tehtiin molemmille puomeille pysähdykset suoraan ravista niin, että etu- ja takajalat olivat eri puolilla keskimmäistä puomia, samalla tavoin kun muutamaa viikkoa taaksepäin olleella tunnilla. Saatiin parit ihan ok pysähdykset, useesti tiputtiin käyntiin ennen ensimmäistä puomia.


En oo ihan varma et missä välissä ruvettiin ottamaan laukkaa tehtävään, mut kuitenkin. Nostettiin koiratarhan päädystä laukka ja laukattiin toiseen päätyyn, siellä takasin raviin. Laukat nousivatkin ihan hyvin, vääriä ei tainnut tähän suuntaan edes tulla. Gino alko taas ennakoimaan noita nostoja ja parilla kerralla jouduin ehkä vähän rumemmin ottamaan kiinni, kun muuten poni halus vaan mennä. Saatiin kuitenki loppujenlopuks nostot siitä kohdasta mistä mä halusin. Jossain vaiheessa ruvettiin nostamaan laukka jo puomien jälkeen ja laukattiin ekoille puomeille asti, tää suju ihan hyvin.

Toiseen suuntaan tultiin samalla tavalla, mut otettiin heti laukannostot tehtävään mukaan. Pari kertaa nousi taas väärä vasempaan, muuten meni ihan hyvin ja ite tehtävä sujukin kivasti. Laukassakin tehtiin voltteja vähän sinne tänne jos tilanpuutetta oli, nyt jopa tajusin ratsastaa laukassa enkä jättänyt ponia yksin.

Loppuun ravailtiin hetki molempiin suuntiin voltteja tehden ja hyvässä kohdassa hidastettiin käyntiin. Gino oli kiva niinkuin oikeestaan aina, hyvä mieli jäi. Ginon sain aika nopeesti hoideltua pois, tajuttiin tosin vasta laitsalla ne edellistuntilaisten tekemät letit ja niitä sit Ronjan kanssa semikivassa sateessa purettiin..

kentän aika runsaan pölyn takia osa kuvien laadusta oli hyvin pitkälti tatä
Keskiviikkona kävin iltapäivällä/alkuillasta ratsastamassa Ginon, yhen rästivuokrauksen ratsastin pois siis. Mentiin Sirun kanssa samaan aikaan tallille, otettiin heti Gino ja Maukka talliin ja laitettiin ponit valmiiksi. Kentälle lähdettiin heti kun oltiin valmiita.

Jonkun aikaa käveltiin alkukäyntejä, siitä keräilin ohjat tuntumalle ja alottelin tekemällä käynnissä pysähyksiä ja voltteja, pysähyksissä ponin kärsivällisyys oli pikkasen koetuksella mut hiljalleen alkoi jotain malttamista ilmetä. Volteilla yritin vaan asettaa ja taivuttaa ponia, ravissa alko homma toimia paremmin.

Ravissa ensin keventelin voltteja ja ympyröitä, pitkiä sivuja asetuksella sisään ja ulos, välillä tuli ihan ok pätkiä siinä. Gino tuntu kyllä tosi hitaalta, sai eteen olla välillä käskemässä ja sit liikuttiinkin ihan hyvin. Jossain vaiheessa jatkoin lähinnä samaa harjotusravissa, tein myös parit ravi - pysähys - ravi siirtymät. Alkuun pysähykset tuli käyntipätkien kautta, muutaman pysähdyksen jälkeen tuli muutama hyvä pysähdys.

Laukassa otin ekana vaan parit nostot päädyistä. seuraavasta kulmasta hidastus ja päädystä taas laukka. Saatiin ekojen nostojen jälkeen tosi tarkat nostot! Tästä jäin sitten ratsastamaan laukkaa hetkeksi, pitkillä sivuilla otin parit kerrat ihan reilusti eteen, muuten tehtiin ympyröitä jonkun verran. Siinä parhaani mukaan asettelin ja taivuttelin ponia.

Toiseen suuntaan sama juttu, ekana parit nostot ja siitä sit taas ympyröitä ja lisäyksiä. Suju ihan kivasti, hetken laukkaa ratsastin ja siitä siirryttiin loppuraveihin. Ravissa vaihtelin pariin kertaan suuntaa ja tein ympyröitä sekä kaaria. Loppukäynnit ja lähdettiin hoitamaan hepat pois, siitä pääsinkin suoraan kotiin kun kyyti jo odotti.


Tänään päädyinkin vähän extemporemeiningillä heppailemaan, siitä lisää myöhemmin! Huomenna taas Ginoilemaan, kuvamateriaaliakin näillä näkymin luvassa.:)

2 kommenttia: