tiistai 9. elokuuta 2016

Pikkupomppuja

Lauantaina suunnattiin Ellin kanssa tallille, Jutta lähti matkaan kameran kanssa. Matkalla mietittiin että mitä ratsastaessa tehtäisiin ja päädyttiinkin hyppäämään. Siinä jo vähän suunniteltiin et minkälaisia esteitä kentälle laitettaisiin.

kuvat tosiaan (c) Jutta :)
Tallilla otin Ginon kamat siihen ponin karsinan luokse ja lähdettiin sitten hakemaan itse ponit. Aika nopeesti oltiinkin valmiita ja joskus kahden maissa päästiin lähtemään kentälle. Elli laitteli meille esteet, mie kävelin Ginon kanssa selästä käsin ja Jutta talutti Esseä. Kävin kyllä muutamat esteet säätämässä maan tasalla.

Kun Elli oli laitellut esteet meille, rupesin ottamaan ravia Ginon kanssa. Ravailtiin ihan vaan ympyröitä ja pari kertaa tultiin molemmista suunnista lävistäjällä oleva puomi-kavaletti-puomi. Tallinpuoleisella pitkällä sivulla olevat pihattotavarat olivat tällä kertaa ponin mielestä hirveen pelottavia, hetki käytiin juttutuokiota että ollaanko menossa se pitkä sivu uraa pitkin suorana. Muutaman kerran jälkeen mentiinkin, ekalla tosin hypättiinkin uran sisäpuolelle kesken kaiken. Toiseen suuntaan ei ollut mitään ongelmaa, loppua kohti menikin sit ihan hyvin.


Laukkaa otettiin myös siinä puomi-kavaletti-puomi tsydeemillä, aluks meillä ei ihan laukat osuneet, muutaman kerran jälkeen päästiin siihenkin aika hyvin. Parit ympyrätkin laukassa tehtiin, sekä temponmuuttelut sillä pelottavalla pitkällä sivulla, joka ei laukassa aiheuttanut mitään ongelmia. Siitä sit alettiin hyppäämään.

Meillä oli siinä metsänpuoleisella pitkällä sivulla linja, en enää sitä väliä muista. Toinen niist esteistä oli ristikko ja toinen pysty, josta tehtiin myöhemmin okseri. Alkuun tultiin pari kertaa vaan se ristikko-pysty kummastakin suunnasta. Useempaan kertaan meillä tuli sille ekalle esteelle vähän hassuu hyppy tai tultiin vähän pohjaan, pystyn tulin pariin kertaan suoraan uusiks. Siitä sit lisättiin se puomi-kavaletti-puomi siihen, tultiin ensin ne ja sit se linja. Taidettiin tähän väliin myös nostaa sitä kavalettia. Laukkojen kanssa oli alkuun vähän sähellystä siinä, ihan hyviä hyppyjä saatiin kuitenkin. Mä tulin ton kahdella eri tavalla, ekaksi niin, että tultiin oikeesta kierroksesta se lävistäjä, sen jälkeen vasempaan ja tallinpuoleisen pitkän sivun kautta ristikolle. Toi meni ihan hyvin, saatiin hyvät hypyt. Toisella tavalla tultiin toi vaan niin, että tultiin se lävistäjä toisesta suunnasta, sen jälkeen vaan päätyyn ja linja.vielä kun oppis ite olemaan tuolla kyydissä järkevästi..

Saatiin ihan hyviä hyppyjä noinkin. Jossain välissä Jutta nosti sen toisen puomin sinne pystylle. Se taidettiin tulla ihan sellasenaan, kun yks tuntilainen tuli jo kävelemään alkukäyntejä. Siihen tultiin pari kertaa vähän pohjaan myös, loppuun ihan hyvä hyppy tuli kuitenkin.

Loppuun ravailtiin jonkun aikaa ja käveltiin. Jutta olikin esteet jo kantanut pois, joten suunnattiin talliin. Ponit jäivät karsinoihin oottelemaan tuntien alkua, me saatiin vasta vähän myöhemmin  kyyti kotiin, joten ooteltiin talllla jonkun aikaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti