lauantai 27. elokuuta 2016

Vastataivutuksia

kuvat (c) Maria.R
Maanantaina mun tallille menon suhteen vaihtoehtoina olivat "ole perillä jo reilusti ennen viittä" tai "jätä menemättä". Mä päädyin tohon ekaan vaihtoehtoon, joten jo neljän jälkeen lähdettiin ajelemaan kohti tallia. Porukat jätti mut siihen tien laitaan/tallin risteykseen ja siitä kävelin loppumatkan. Siinä sit pääsinkin auttelemaan ekan tunnin porukkaa laittamaan heppoja ja aika menikin nopeesti, kentällä pyörähdin myös auttamassa ratsastajia kyytiin.

Jossain välissä Ellikin tuli tallille ja pyörähdettiinkin tallin puolella moikkaamassa mein tunnille vierailemaan tullutta Sirua. Ellin ja mun ponit, mulla siis edelleen Gino ja Ellillä Esse, olivat jo edellistunnilla, joten me lähdettiinkin hetkeks siihen lantalan reunalle kattomaan edellisporukan tuntia hetkeksi. Siitä käytiinkin laittamassa Ronjalle Araa valmiiksi ja hiljalleen lähdettiinkin kentän reunalle oottelemaan oman tunnin alkua.

Toisen porukan tullessa kaartoon ja alas, päästiin me taas nappaamaan ponimme sieltä. Jalustimien säätelyn jälkeen lähdettiin kävelemään ja hetki ehdittiin kävellä. Alkukäyntien jälkeen taidettiin aika pian siirtyä verkkailemaan itsenäisesti ravissa.

Ravissa Gino tuli tosi kivasti ja nopeesti avuille, asetukset sekä taivutukset alkoivat tosi nopeesti löytyä ravissa. Jonkun aikaa verkkailtiin molempiin suuntiin, huonommassa päädyssä pikkasen oikastiin, ettei sinne pehmeimmille hoodeille tarvis mennä.

Ravailujen jälkeen ruvettiin tulemaan pituushalkasijaa ja väistätettiin takaosaa. Kulmasta laukannosto käynnistä ja pituushalkasijalle takasin käyntiin suoraan laukasta. Alkuun takaosan väistätykset olivat pikkasen hukassa, laukannostot sujuivat ekan jälkeen ihan hyvin. Siirtymissä tajusin käyttää enemmän istuntaa, jolloin saatiin muutamat ihan ok siirtymät. Pituushaljasijoilla meni ihan hyvin loppujen lopuksi, etuosa tosin karkaili välillä omille teilleen..


Tän jälkeen jäätiin kahdelle pääty-ympyrälle: Elli Essen, Kati Kamun ja mä Ginon kanssa tallinpäätyyn ja Siru sekä Ronja toiseen päätyyn. Ruvettiin tulemaan ravissa vastataivutuksia ympyrän avoimella puoliskolla, tässä vaiheessa päädyin ottamaan jalustimet pois. Meillä Ginon kanssa takaosa oli taas siellä missä piti, etuosa ei. Saatiin sinne johonkin väleihin ihan ok pätkiä, mut myös niitä huonompia tuli. Kaiken lisäks tuntui, et oltiin koko ajan Essen tai Kamun hännässä, vaikka koittelinkin ympyrää pienennellä ja suurennella tilan saamiseksi.

Lisättiin laukannostot tehtävään, eli nostettiin sen taivutuksen jälkeen laukka, laukattiin puolet ympyrästä ja sit hidasteltiin raviin, jonka jälkeen taas vastataivutus jne. Laukat nousivat edelleen ihan kivasti ja herkästi, pikkasen oli hakemista pyöreen ympyrän suhteen, mut muuten meni ihan hyvin. Vääriä laukkoja ei tainnut tulla melkein ollenkaan, muutenkin meno ympyrällä oli paremmin hallussa! Tultiin samaa toiseen suuntaan, mikä ei sit mennytkään ihan niin hyvin. Laukat taas nousivat oikein hyvin, ravihommat osittain hajosivat käsiin..

Tästä jatkettiinkin laukkaa hetken aikaa uralla ymyröitä tehden. Gino asettui ja taipui ympyröillä ihan hyvin laukassakin, jonkunlaista edistystä havaittavissa! On tainnu olla hyötyä näistä useemmasta tunnista Ginon kanssa siis. Laukkaa otettiin molempiin suuntiin noin, Gino oli kivan reippaasti menossa ja avuilla. Siitä siirryttiinkin hiljalleen ravailemaan ja otettiin loppuravit kolmikaarisella.

Tunnista saatiinkin aika samanlaista palautetta kun muullonkin jos en väärin muista. Hyvä fiilis jäi vaikkei kaikki ihan nappiin mennytkään, hyviäkin pätkiä kuitenkin saatiin! Suunnattiinkin talliin hoitamaan ponit pois, annettiin ruuat ja palautettiin ponit pihalle.


Tänään olikin viimesen virallisen vuokrauksen aika, yks rästi on vielä jäljellä. Tästä postausta kuitenkin alkuviikosta kuvien ja videoiden kanssa! Huomas muuten eron ton estepäiväpostauksen ja tän välillä, kun estepostaus on kirjotettu samana päivänä kun ratsastus oli.. Jos vaikka tältäkin päivältä kirjottelisin valmiiksi niin saattais tulla kattavampi postaus.:D ehkä pieni pettymys, kun tallivideota niin monta kertaa on toivottu ja nyt kun sen tein, ei postauksessa oo yhtään kommenttia.:DD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti