lauantai 24. syyskuuta 2016

Fiilikset onnistuneen epäonnistuneet

Pahottelut kuvien laaduista, en ehtinyt näitä kesäkuussa muokata! (c) Ara
Maanantain tunnille sain vähän pidemmästä aikaa Kamun. Heppa oli jo valmiina tunnilla, joten hetki juteltiin Sonjan ja Ronjan kanssa, jonka jälkeen siirryinkin kentän reunalle seurailemaan edellisporukan tuntia. 

Mein tunnin alkaessa pääsinkin ekana säätelemään jalustimia useempaan kertaan. Toinen ei vaan kestänyt millään mun jalassa ja koko tunnin pieniä sen kanssa oli. Alkukäyntien jälkeen taidettiin ruveta verkkailemaan itsenäisesti ravissa. Kamun ravi tuntu ihan älyttömän isolta Ginon ja Pokkiksen jälkeen. Tuntu vähän siltä, etten saa heppaa ratsastettua yhtään mitenkään, ohjat vaan luisu käsistä ja kaikin puolin koko tunti alkoi vähän miten alkoi..

Aika pian ruvettiin tulemaan yhtä tunnin tehtävistä. Tultiin pituushalkasijalle käynnissä metsän päädystä asetuksella vasempaan. Suunnilleen keskellä tehtiin voltti vasemmalle ravissa ja jatkettiin pituushalkasija loppuun, siitä siirryttiin takasin raviin. Tähän lisättiin jossain vaiheessa voltti oikeelle ja sen voltin jälkeen asetus oikeelle ja käännyttiin oikeelle. Tosi sekava selitys, joten tulkitkaa kuvasta.

Tästä sekavampaa ei sit ookkaan nähty..:D Eka tehtävä sinisellä, toka punasella, kolmas oranssilla ja neljäs keltasella.
Eka ongelma mulla tulikin heti sen asetuksen kanssa. Jäin ite vetämään, omat kädet lähti seikkailemaan eikä oikeestaan mikään mennyt miten piti.:D Loppujen lopuksi saatiin muutama askel ihan ok asetuksella, mut eipä kauheesti kehumista ollut.. Ravivoltit sujuivat vähän vaihtelevalla menestyksellä.. Kun tehtävä alko sujumaan noin, lisättiin se toinen voltti, jolloin koko homma hajoskin taas käsiin.. Tuntu, ettei Kamu olis yhtään avuilla, voltilla oiottiin aika rajustikkin välillä. Raippaa jouduin vaihtelemaan kädestä toiseen aika tiuhaan tahtiin, mä en vaan enää osannut ratsastaa ollenkaan. Tähänkin suuntaan saatiin parit ihan hyvät pätkät, mut oli nekin aika työn ja tuskan takana.

Tän jälkeen testattiin, et millanen solmu saatais aikaan jos tultais lävistäjiä vähän kahdeksikkotyylillä. Eipä siinä mitään ongelmia tapahtunut eikä törmäilty, joten jatkettiinkin erilaisella tehtävällä. Tultiin siis kahta lävistäjää ja molemmilla tehtiin lisäykset ravissa. Kamun kanssa tää tehtävä onnistu yllättävän hyvin, heppa pidens askeltaan kivasti. Päädyissä saikin menoa rauhotella ihan reilusti, tuntu pari kertaa että nyt hirttää kaasu kiinni.:D Nyt en kuitenkaan jäänyt ite suuhun kiinni, joten meno vähän rauhottuikin. Tää suju kyllä oikein kivasti!


Tähän väliin otettiin käyntitauko ja Sanna selittikin laukkatehtävää meille samalla. Tääkin tuolta kuvasta löytyy jos mun selityksistä ei tolkkua saa. Käännyttiin tallin päädystä pikkasen ennen kulmaa pitkälle sivulle ja tultiin väistö uralle. Uralta väistön jälkeen laukannosto ja seuraavalle pitkälle sivulle ympyrä laukassa. Tultiin ekana oikeeseen kierrokseen mikä oli selvästi mulle itelle vaikeempi. Väistöt ei sujuneet ollenkaan, Kamu tuntu ottavan vähän itteensä siitä ettei kuski hallinnut hommaa. Laukat nousivat ihan hyvin ja ympyrällä sainkin laukkaa ratsastettua vähän enemmän. Seuraava väistö meni pikkasen paremmin, laukat tähän suuntaan sujuivat pääosin hyvin.

Tultiin sama homma laukassa toiseen suuntaan. Tähän suuntaan tulikin mein parhaat väistöt, laukannostot eivät sit ihan niin hyvin sujuneetkaan.. Välillä laukkapohkeesta lähdettiinkin kiitämään ravissa ja vasta seuraavassa kulmassa sain menoa sen verran kiinni, et laukkakin nousi. Ympyrällä sain taas jotain otetta menoon ja ihan ok pätkiä tulikin muutama, nostot eivät vaan tähän suuntaan olleet se meidän juttu.

Loppuraveissa tehtiin kummallekin pitkälle sivulle loivat kiemuraurat ja päätyihin ympyrät. Alkuun meno oli aikamoista kipitystä, mut hiljalleen Kamu rauhottui vähän ja ravas aika kivasti. Loppuraveissa alkoi tuntua, et nythän sen tunnin vois vasta alottaa. Molempiin suuntiin saatiin hyvää ravia ja siitä hidasteltiin käyntiin ja annettiin pitkät ohjat. Oma fiilis oli vähän niin ja näin, paremminkin olisin voinut ratsastaa. Ihan hyvää palautetta kuitenkin saatiin ja osa menikin sen piikkiin, etten oo pitkään aikaan Kamun kyydissä ollut ja oon enemmin pikkuponeja ratsastanut tässä viimeaikoina.

Hoitelin Kamun pesupaikalla pois, Ronja syötti hepalle ruoan miun laitellessa kamat paikoilleen ja palautettiin heppa pihattoon. Siitä päästiinkin sit kotia kohti. Huomenna meen taas ratsastamaan Pokkiksen ja Krista lähtee kuvaamaan. Ens postaukseen joka tuleekin toivottavasti nopeemmalla aikataululla kun tää, jakson viimenen viikko täynnä kokeita otti oman aikansa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti