maanantai 26. syyskuuta 2016

Paras Pokkis ♥

tän postauksen kuvat (c) Krista, kiitos paljon!
Sunnuntaina lähdettiin tallille puolen kahdentoista maissa, käytiin hakemassa Krista mukaan kameran taakse ja suunnattiin tallille. Tallilla hain ekana Pokkiksen kamat tallin puolelle valmiiksi ja tän jälkeen lähdettiin hakemaan itse poni. Normaalisti laittelin hepan pesupaikalla valmiiksi, harjattiin Pokkis yhdessä Kristan kanssa. Aika pian heppa sekä mä oltiin valmiita. Koska sää oli sen verran hyvä, mentiin kentällä, siinä mahtu kyllä oikein hyvin yksin menemään. Maneesi tuntuu yksin vähän turhan isolta, mentiihän me aikanaan jopa 6 henkilöä kerrallaan kentällä..:D


ougaad mite lyhyet jalustimet, tästä vielä kuitenki pidensin myöhemmin
Kentällä kiristelin satulavyön ja nousin kyytiin. Jalustimet oli ihan hyvät, päädyin niitä tosin myöhemmin pidentämään. Siitä lähdettiinkin pitkin ohjin kävelemään, Pokkis oli aluks tosi reippaasti menossa, mut muutaman kierroksen jälkeen vauhti vaan hyytyi. Ei varmaan oo Pokkiksen kanssa hetkeen kentällä mennyt vauhdista päätellen.

Alkukäyntien jälkeen aloin ratsastamaan heppaa käynnissä. Tein vaan jokaisen pitkän sivun keskelle pysähdykset ja voltteja vähän sinne tänne. Pokkis tuntu tosi jäykältä ja sitä se kyllä oliki, ainakin viimeaikasiin ratsuihin verrattuna. En oikein alkuun tiennyt, et mitä asetusta ja taipumista tammalta pitäis vaatia, mut aika pian viisastuin ite siellä kyydissä kun hetki oltiin menty.Hetken käyntijuttujen jälkeen aloin ottamaan tölttiä. Nostot sujuivat aika kivasti ja Pokkis olikin tosi reippaasti menossa. Töltissä rupesinkin tekemään voltteja ja ympyröitä, alkuun taas vähän loivempia kaaria. Myös temponvaihteluita otin sinne väliin, hidaskin töltti kesti yllä hyvin, kaasukin löyty. Pokkis alkokin tuntua töltissä aika hyvältä, molempiin suuntiin aikamme pyörittiin ympyröillä ja sit pidettiinkin taas hetken käyntitauko.

Jatkoin hetken väistöjen parissa. Tultiin vähän vaihtelevasti molemmista päädyistä pituushalkasijalle ja siitä väistö uralle. Väistön jälkeen otinkin pätkiä tölttiä sinne väleihin. Molempiin suuntiin saatiin yhdet ihan superkivat pätkät väistöjä, jonka jälkeen jätettiinkin homma sikseen.

Väistöjen jälkeen jatkoin hetken ravissa molempiin suuntiin ympyröillä pyörien. Pokkiksen ravi tuntu jotenkin tosi jännältä, en tiiä mistä toi fiilis tuli. Keventäminen tuntu alkuun tosi sekavalta, en tiiä yhtään et miks, vaikka videoltakaan se ei mitenkään hankalalta näytä. Ravissakin tosiaan pyörittiin ympyröillä hetki hakien lähinnä rennompaa ravia.

Hetken ravailujen jälkeen rupesin ottamaan laukkaa. Oikeeseen kierrokseen laukka nousikin tosi hyvin ja hetki laukassakin pyörittiin ympyröillä. Parit pitkät sivut otin vähän kevyemmässä istunnassa reippaammin eteen, jonka jälkeen vaihdettiin suuntaa siihen Pokkiksen kuuluisaan vasempaan kierrokseen. Mulle on sanottu, että Pokkis nostaa nykysin vasemmankin laukan, viikko sitten maastossa ainakin nousi parilla kerralla lyhyemmille pätkille. Nyt en edes montaa nostoa vasempaan ottanut ja yks pikkupätkä vasenta laukkaa tulikin, se oli mulle ihan riittävästi. Sen jälkeen päädyinkin ottamaan satulan pois ja menemään loppuajan ilman satulaa.Satulan jäätyä matkasta otin ekana pätkät tölttiä ja ravia molemiin suuntiin. Töltti löytykin tosi kivasti, ravi myös. Pokkiksen ravi olikin tasasempaa kun muistin, eikä siellä istumisessa ollutkaan mitään vaikeuksia. Aluks jouduinkin pari kertaa miettimään, et mennäänkö tölttiä vai ravia, kun sen verran hyvin oli molemmat askellajit hallussa. Tölttiä saatiin vähän pidemmälläkin ohjalla ja heppa maltto jo vähän laskea päätäkin alemmas.

Laukkaa otin pari pätkää molempiin suuntiin, oikeeseen laukka nous ja pyöri oikein kivasti! Vasempaan kierrokseen poni keksikin alkaa vetämään jotain ihan ihme pomppuja, harmi kun niistä ei oo kuvaa..:D Pari askelta vasenta laukkaa siinä rytäkässä kuitenkin tuli loppujenlopuksi. Sen verran punkero tuppaa heppa olemaan, ettei tuolta kyllä kovin helposti varmaan tipahda *koputtaa puuta* ja pläänäilinkin että voisin ihan lähiaikoina mennä uusiks ilman satulaa, vaikka ihan koko tunnin.Loppuun ravailin hetken ohjat tuntumalla ympyröillä ja volteilla, jonka jälkeen annoin hepalle enemmän ohjaa. Pokkis olikin tosi rento ja tyytyväisen tuntunen, yhtään ei tarvinut käskeä eteen vaan poni vaan meni! Molempiin suuntiin ravailujen jälkeen hidastelin käyntiin ja annoin pitkät ohjat. Kävelin hetken selästä käsin jonka jälkeen siirryinkin hetkeksi taluttamaan. Siitä sit lähdettiinkin talliin ja hoidettiin heppa. Käytiin siinä samalla vielä napsasemassa parit kuvat pihalla jonka jälkeen palautin ponin pihattoon.

Meni kyllä kaikin puolin hyvin! Pokkis ei oo ehkä koskaan ollut noin hyvä kun nyt, jälleen kerran vaan parani loppua kohti! On toi kyllä sellanen piristäjä, paras Pokkis.♥
Taitaa olla tääkin musiikki jossain videossa jo kuultu.. Ei kannata ääniä pitää täysillä ainakaan jos kuulokkeilla kattoo, tuntuu et toi musiikki jäi tosi kovalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti