lauantai 10. syyskuuta 2016

Uusi issikkakaveri


Mun tän viikon issikkaratsastelut alkoivatkin jo maanantaina -siihen tosin myös loppuivat- , koska sain tunnille Maukan! Viikonlopun heppailut menivätkin peruttavaksi, kiitos puskista hyökänneen flunssan, siitä myös kiitokset postauksen huonolle laadulle.. Takasin asiaan kuitenkin! Heppa olikin yksi mielessäni pyörineistä toiveista, koska monella issikalla Päivölän ulkopuolella en oo mennyt. Jouduttiin lähtemään vähän normaalia aikasemmin, joten oltiin tallilla jo viiden aikoihin. Pyörittiinkin Ellin kanssa tallin ja kentän välillä oman tuntimme alkua odotellessa.

Maukka tuntu niin erilaiselta esimerkiks Pokkikseen verrattuna! Alkukäyntien jälkeen taidettiinkin ruveta verkkailemaan ravissa. Maukasta kyllä huomas, että heppa on ravivahva, tosi kivan tuntusta ravia pätkittäin tuli. Tölttiäkin sain Maukan kanssa mennä, ekana mulla oli pieniä vaikeuksia tajuta hepan asetukset, eikä kovin reipasta tölttiä saatu. Muutaman pätkän jälkeen saatiin vähän vauhtia lisää ja tahtia paremmaks, on hepalla kyllä kiva töltti!

Mein tunnin varsinainen tehtävä meni jotakuinkin niin, että tultiin tallinpuoleiseen päätyyn pääty-ympyrä puomien yli ravissa. Alkuun tultiin ihan vaan tollasenaan koko hommaa, Maukka taipui kivasti. Jossain välissä sanoinkin Sannalle, et Maukka on ihan erilainen kun muut issikat joilla oon mennyt, kun ruuna tuntu olevan jotenkin enemmin ratsastettavissa tai sit oon vaan mennyt niin paljon Pokkiksella ja panostanut enemmän siihen minkälaista tölttiä tulee. Ympyrän jälkeen teinkin vähän tölttisiirtymiä, mitkä sujuivat ihan kivasti.

Jossain vaiheessa ruvettiin tulemaan ympyrältä voltti ulospäin, tehtävä oli siis vähän samanlainen kun heinäkuun pienryhmätunnilla. Mulla oli itelläni pikkasen vaikeuksia sen voltin kanssa, en jotenkin osannut kääntää riittävän paljon ja nopeesti. Alko toikin hiljalleen sujumaan ja saatiin ihan hyvät pätkät tolla tehtävällä.

Tän jälkeen taidettiin ottaa laukkaa ja nappasinkin raipan matkaan. Tehtiin sinne toiseen päätyyn ravissa ympyrä (meidän osalta välillä töltissä), nostettiin sen jälkeen laukka ja toiseen päätyyn ympyrä laukassa niiden puomien yli. Maukalla on kyllä ihan törkeen magee laukka, rakastuin! Puomeilla meillä oli pienimuotosia ongelmia, toisella puomilla tipahtettiin tosi useesti raviin. Jossain vaiheessa tajusin ite pitää pohkeen paremmin kiinni, jonka jälkeen sujuikin paremmin. Toiseen suuntaan sama homma, aika samanlaisella menestyksellä sujui.

Loppuravit tultiin pituushalkasijalta puomien yli, heppojen piti pikkase venyttää askeltaan. Otin ite vielä molemmille pitkille sivuille tölttipätkät, tässä vaiheessa tuli aika hyvää tölttiä! Siitä myökin siirryttiin sit ravailemaan ja alkuongelmien jälkeen saatiin hyvät pätkät puomeille, Maukkakin venytti askeltaan kivasti. Jossain vaiheessa hidasteltiin loppukäynneille ja jonkun aikaa käveltiin, siitä sit talliin ja heppa pihattoon.

Mä kyllä tykkäsin Maukasta! Eipä se Pokkiksesta ohi mee, mut kiva kaveri on kyseessä. Miun issikkailut tältä viikolta jäivätkin siihen, eilen olin kuumeessa, joten sunnuntai jääkin välistä.. Ensviikolla plääneissä suunnata Sannan ja Sannin kanssa maastoon!:)

2 kommenttia: