keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Monen mielen poni


Sunnuntaina olin joskus puolen kahdentoista maissa tallilla, ovella törmäsinkin heti Mariaan ja Sanniin sekä muihin tyttöihin. Pienten juttelujen jälkeen lähdin yksin tammojen pihattoon hakemaan Pokkiksen muiden (Sannin, Aran ja Heidin) mennessä toiselle puolelle hakemaan heidän ratsut. Mä olin heidän tullessa saanut jo Pokkiksen harjailtua ja kaviot putsattua, joten juttelin vaan muiden kanssa ja vaihdoin omat kamat siinä välissä.

Pokkiksen ollessa valmis siirryttiin jo siihen ovelle oottelemaan, että Ara ja Heidi olisivat valmiita. Siitä lähdettiinkin tällä kertaa maneesiin, siellä noustiin kyytiin ja ponipeilikuvien ottamisen jälkeen lähdettiin alkukäynneille. Ite päädyin tosin kierroksen jälkeen ottamaan takin pois, mut sen jälkeen päästiin alkukäynneille.

Kävelyjen jälkeen otin ohjat tuntumalle ja rupesin ratsastamaan ponia käynnissä. Tein lähinnä pysähyksiä pitkien sivujen keskelle ja katsomonpäädyn kulmiin etuosakäännökset, ihan vaan siks koska Pokkis rakastaa vihaa niitä niin paljon. Eipä niistä alkuun mitään oikein tullutkaan, mut parit ihan ok suoritukset saatiin kun vähän heiluttelin raippaa lavan vieressä. Sen jälkeen ongelmat tulivatkin pysähdyksissä lyhyillä sivuilla, koska heti ei voinut pysähtyä ja piti lähteä väistämään seinää päin.

Tän jälkeen siirryttiinkin tölttiin. Pokkis oli vissiin keränny jotain kierroksia, koska taas aika reipastahtista tölttiä alkuun tuli. Töltissä pyörin lähinnä vaan ympyröillä, volteilla ja muilla kaarilla molempiin suuntiin, temponvaihteluitakin tuli tehtyä. Sekä hidasta että reippaampaa tölttiä tuli aika kivasti!

Tästä jatkoinkin töltti-ravi -siirtymillä. Pokkis on tosiaan ravivahva, tölttiä joutuu hetken hakemaan jos ei tammalla oo paljoa mennyt (uudemmille lukijoille tiedoksi tää), mutta mulla on nyt ollut Pokkiksen kanssa ongelmana se, että tölttiä tulee paremmin kun ravia. Tai en nyt tiiä, et onko toi kauhee ongelma, koska itteäni toi lähinnä naurattaa paitsi maanantaina, kun poni testaili kuskin hermoja. Ihan ok siirtymiä saatiin raviin kuin tölttiinkin päin, ne suurimmat onnistumiset tapahtuivat kuitenkin tölttiin siirtyessä. Tölttiin päästiin joissain siirtymissä ihan pelkällä mun istunnalla, tää yllätti kuskin kyllä ihan täysin! Kehitystä havaittavissa siis.:)

Ravia ratsastin lähinnä ympyröillä ja suorilla linjoilla temponvaihteluita tehden. Ympyröillä lähdin hakemaan vaan ponia vähän taipusammaksi, toiseen suuntaan loppua kohti alkoikin menemään vähän paremmin. Reippaampaa ravia hakiessa se suurin kompastuskivi oli tällä kerralla se, että tiputtiin tölttiin, mut tästäkin päästiin aika nopeesti yli. Jäin välillä volteille harjotusraviin istumaan, osasin jopa jotenkin istua siellä!

ponipoppoo ♥
Laukkaa otin tällä kerralla aika rennosti, pitkillä sivuilla kevyessä istunnassa vähän enemmän eteen ja lyhyillä sivuilla istuin alas ja otin pikkasen kiinni, välillä tehtiin päätyyn ympyröitäkin. Vasempaan kierrokseen tyydyin tosin hakemaan vaan ok pätkät pitkille sivuille, vasemmat laukat nousivatkin oikein nätisti! Toiseen suuntaan sain sitten ratsastaa jo vähän enemmänkin, eteen Pokkis meni aika kivasti, ympyröillä ei välillä laukka kestänyt yllä mut ok pätkät saatiin.

Toisten ottaessa vielä laukkaa jäin jo Pokkiksen kanssa keskiympyrälle ravailemaan, ekana otin vielä vähän totisemmin ravia hetken jonka jälkeen siirryin keventelemään molempiin suuntiin. Jonkun aikaa ravailtiin ja loppukäynneiksi lähdettiin pihalle. Pihalla tapahtukin sit vähän kaikennäköstä, lintuja lens meidän yli varmaan sata ja traktori kävi kippaamassa jotkut kivet johonkin, jonka takia koko uuden pihaton heppaporukka lähti rallittamaan karkuun, Pokkis ei ihme kyllä mitään tehnyt! Kierreltiin siinä pihalla jonkun aikaa, jonka jälkeen siirryttiin talliin hoitelemaan hepat pois.

Ehkä maailman epäedustavin pätkä molempien osalta (ainakin mun jalan, ei yleensä heilu noin paljoa), puhelinlaatuja tää, kiitos Sanni!

4 kommenttia:

 1. En oikein jaksa enää lukea sun postauksia. Niistä on tullut jotenkin tylsiä. Voisit keksiä niihin jotain uutta ja kiinnostavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ite koittanut jonkun aikaa miettiä, et mitä erilaista voisin näihin postauksiin keksiä kuitenkaan sitä omaa tyyliä muuttamatta, ei vaan oo tullu itelle mitään mieleen. Ehdotuksia saa aina heittää.:)

   Poista
 2. Kiva blogi ja hieno ulkoasu. Ainoa miinus on se, että blogissa on vain tuntipostauksia. Se tekee blgista ykstoikkoisen. Erilaiset aihepostaukset voisivat olla kiva lisä, eikä jokaisen ratsastustunnin jälkeen tarvitsisi kirjoittaa postausta.

  Supersöpö tuo issikka on ja hyvin näyttää ratsastuskin sujuvan.

  http://enazupreme.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Erikoispostauksia mulla on suunnitteilla tälläkin hetkellä ja tässä lomalla oon yritellyt kirjottaa valmiiksi, arkena ei muutenkaan kauheesti aikaa ole niin ei siksi erikoispostauksia juurikaan ole pitkään aikaan ollut.. Tuntipostauksia kirjottelen joka tunnista lähinnä siksi, että blogi on mulle niin paljon tallipäiväkirjana, etten voisi oikeestaan kuvitella etten tuntipostausta kirjottaisi.:)

   Poista