perjantai 7. lokakuuta 2016

On se vaan niin paras

kuvista ja videoista iso kiitos Emmalle ♥

Taitaa nää Pokkispostaukset mennä siihen itse ponin hehkuttamiseen, on se vaan niin ihana.♥

Sunnuntaina nappasin Emman mukaani tallille, suuntana siis Päivölä. Aikaa meillä oli tosi reilusti, kahden aikoihin oltiin tallilla ja viiden maissa olis kyyti pois. Tallille saavuttuamme lähdettiinkin ekana heppakierrokselle, käytiin molemmissa pihatoissa ja kerroin Emmalle et kuka hepoista on kuka. Uuden tallin porukan pihatossa vierailun jälkeen kävin nappaamassa Pokkiksen kamat satulahuoneesta, jonka jälkeen suunnattiin hakemaan itse Pokkis.

Sain tamman aika reippaasti hoideltua ja siirryttiin kentälle. Kyytiin kiipeämisen, jalustimien säätämisen ja vyön kiristämisen jälkeen lähdettiin alkukäynneille. Pokkiksella oli sama vaihe päällä kuin viimeviikolla, eli eka kierros mentiinkin reippaammin ja siitä vauhti hiipui. Alkukäyntejä tuli käveltyä vähän sinne tänne kiemurellen molempiin suuntiin, jonka jälkeen otin ohjat tuntumalle.Ekana ratsastin tammaa taas hetken käynnissä, tein jokaisen sivun keskelle pysähdykset ja neljän askeleen peruutukset. Pysähdykset sujuivat ihan hyvin ja tasajalkapysähdyksiäkin tuli, peruutukset menivät aika vaihtelevalla menestyksellä, mut muutamat ihan hyvät peruutuksetkin saatiin! Muutamat voltit tein kulmiin asettaen ja taivuttaen, Pokkis tuntu vaan tosi jäykältä Ginon jälkeen.

Tästä jatkettiinkin töltti-ravi -siirtymillä. Tällä kertaa otinkin ekana ravia parilla ympyrällä molempiin suuntiin, jonka jälkeen aloin tulemaan koko hommaa niin, että suunnilleen puolet kentästä töltissä ja puolet ravissa, päätyihin ympyrät. Välillä tein tosin siirtymän ennen ympyrää tai ympyrän jälkeen, tavotteena saada askellaji vaihtumaan pelkällä istunnalla ja mahdollisimman vähällä ohjasta ottamisella. Tölttisiirtymät sujuivat yllättävän kivasti parin kerran jälkeen! Ravisiirtymät tuottivatkin tällä kertaa enemmän vaikeuksia, koska ohjaakin antaessa Pokkis vaan tölttäs..:D Siirtymät alkoivat kuitenkin sujua aika kivasti! Ympyröillä pyrin taas asettamaan ja taivuttamaan heppaa, eipä meno paljoa käynnistä muuttunut. Tyytyväinen kuitenkin oon, en ehkä Pokkista lähtisi Ginoon heti vertaamaan.
Tähän väliin pidettiin käyntitauko, jonka jälkeen kokeilin taas muutamat väistöt tällä kertaa uralta pois ja takasin uralle. Pokkis ei ekana tajunnut ideaa tässä, mut kerran jälkeen saatiin parit kivat pätkät! Tän jälkeen ruvettiinkin miettimään, et mitenkäs se vasen laukka tällä kertaa.

En enää muista, et nostinko laukan töltistä vai ravista, ravista todennäköisesti. Ekana lähdettiin taas koittamaan onneamme vasempaan kierrokseen, pyöröaitauksen päädystä nosto ja kuski olikin kurkkimisista huolimatta ihan pihalla että kumpaa laukkaa mentiin, koska vasemmaksi sen katsoin mutten vaan uskonut todeksi. Vasen laukka sieltä kuitenkin tuli ihan useemmalla nostolla! Oikeeseen kierrokseen laukka nousikin ihan tosihyvin ja pyöri myös, laukassa lähinnä tein ympyröitä molemmissa suunnissa ja muutamat pitkät sivut menin vähän kevyemmässäkin istunnassa.

Koska viimekerralla loppupuolisko meni ihan superkivasti kun heitin satulan pois, päädyin tekemään niin tälläkin kerralla. Otin ilman satulaa laukkapätkät molempiin suuntiin, oikeet laukat saatiin ja ylläpitäminenkin sujui sinne asti mihin halusin itse.
Siitä sit hidastelinkin hetkeksi tölttiin, töltissä pyörittiin molempiin suuntiin ympyröillä ihan vaan rentoa tölttiä hakien. Hiljalleen annoin askellajin tippua raville ja ravissakin pyörittiin pitkällä ohjalla ympyröillä molempiin suuntiin. Pokkis tuntu taas kivalta ja rennolta loppuraveissa, venytti taas askeltaan ja kaulaansa ihan kunnolla. Jonkun ajan ravailujen jälkeen käveltiin aika pitkät loppukäynnit jonka jälkeen suunnattiin talliin hoitamaan heppa pois.

Otin Pokkikselta suitset pois, katoin kaviot ja laitoin kylmäyspatjat jalkaan, kun sen verran rankemmin mentiin. Samalla poni saikin ihan kunnon harjauksen ja samalla myös juotin sen, hetken päästä otin kylmät pois ja palautin ponin pihalle. Kamojen putsauksen jälkeen liityin Emman seuraan etsimään mun kameran linssinsuojusta jonka hän oli tiputtanut ja kentän etsiessään haravoinut. Joku tosin löysikin sen heti kentän portille käveltyään..:D Mariaakin ehdittiin näkemään siinä tallin puolella ja pari sanaa vaihdettiin, jonka jälkeen suuntana olikin Savitaipale.

Tulevalle sunnuntaille kaavailtiin Sannin kanssa pellolle menemistä, muttei tää plääni ole vielä varma.. Saa nähdä mitä päädytään tekemään, yhdessä kuitenkin talleillaan ja siitä postausta myöhemmin!

2 kommenttia:

  1. Todella hienoja nää kuvat ja tää issikka on oikein upean värinen! Video oli kiva lisä tähän muutenkin niin kivaan postaukseen! :)

    welifedream.blogspot.fi

    VastaaPoista