torstai 13. lokakuuta 2016

Sankarikaksikon peltoretki

kuvat ja videot (c) Ara tai Inka, kiitos paljon!
mulla tarkotuksella pikkasen lyhyemmät jalustimet, ihan vaan Pokkiksen slaagimahisten takia :D
Sunnuntaille oltiin sovittu Sannin kanssa talleilut samaan aikaan, joskus puolen kahden maissa nappasin omat tavarani autosta ja siirryin talliin venailemaan Sannia. Hänen saavuttuaan lähdettiinkin ekana tsekkaamaan pellon tilanne, kuiva oli joten sinne päästiin!

Haettiin heppojen kamat ja sen jälkeen seikkailinkin metsästämään ite Pokkiksen pihatosta. Ponin pääsinkin nappaamaan taas heinähoodeilta ja pian selvittiinkin talliin. Ite meinasin heti pesariin mennessä kaatua, minkä takia poni vetäskin itteeään taaksepäin ja melkein oltiin solmussa.. Tästä kuitenkin selvittiin ja sain hepan pesariin kiinni.

Saatiin Sannin kanssa hepat aika nopeesti hoideltua ja kahden aikoihin oltiinkin lähdössä pellolle, eli ihan aikataulussa oltiin. Talutettiin sankarikaksikko pellolle, laitettiin matkalta yks portti kiinni ihan vaan siltä varalta jos jonkunlaatunen lento tapahtuis. Käveltiin ihan sinne ylös asti missä mentiin sillon aikanaan sileellä ennen rallitteluja tunneilla. Siellä kiristeltiin vyöt ja noustiin kyytiin.

Alkukäynneiksi kierrettiin pelto pariin kertaan, ekalla kerralla melkeen aitoja myöten ja toisella vähän oikastiin. Samalla vielä näytettiin hepoille kaikki ns. pelottavat jutut jonka jälkeen siirryttiinkin sinne ylemmäs tasaselle vähän totisemmin ratsastamaan. Ei sitä kuitenkaan kovin tosissaan voinut ottaa..:D


kaasu hirtti kiinni

Ekana ajatuksena itellä se, et mennään enemmän ravia, mut toisin kävi. En oo ihan varma et lähdinkö ekana hakemaan ravia vai tölttiä, mut aika reippaaseen tölttiin Pokkis pinkas vähän pidemmälläkin ohjalla. Vauhti oli aika reipasta Pokkiksen mittakaavalla, ite vaan nauroin siel kyydissä enkä oikein mitään tammalta osannut vaatia, yks oli niin innoissaan korvat tötteröllä menossa! Tosin heti alussa Pokkiksen oli ihan pakko pörhöillä jotain, kuivurille päin mennessä poni ottikin vähän reippaammat pomput keskemmälle peltoa..:D

Hetken yritin töltissä ja ravissa Pokkista ratsastaa molempiin suuntiin, hidastaminen oli yllättävän hankalaa välillä, joskus sit tulikin niitä kunnon äkkijarrutuksia. Töltissä saatiinkin ihan kivoja pätkiä, kerrankin ei ainakaan ollut sitä ongelmaa, et liian hitaasti oltais menty. Pitkällä ohjallakin heppa tölttäs! Ravikin sujui ihan hyvin, eipä siitä oikein mitään sanomista. Pari kertaa tipahdettiin tölttiin, mut muuten Pokkis ravas oikein kivasti!

Otettiin siinä ylempänä parit laukat, Pokkis lähti vaan kiitämään!:D Ei montaa nostoa siinä otettu, et hepat jaksaisivat vielä ottaa parit reippaammat pätkät. Ihan hyvin laukat nousivat ja reippaasti mentiin, tän jälkeen lähdettiin tekemään pieni käyntilenkki jonka jälkeen pläänättiin jonkunlaisia laukkarallituksia.

Ekana tultiin sieltä aidan viertä pitkin, eka kerta ei mennyt ihan miten piti. Sanni vielä sano, et nyt voi tulla lähöt - Prins vaan ravaa, Pokkis laukkaa hitaasti. Loppujenlopuks molemmat ratsastajat tekivätkin naurukuolemaa ja siitä kohti uutta yritystä. Toinen kerta menikin vähän paremmin, eipä se vauhti mitään päätä huimaavaa ollut, mut eteenpäin päästiin. Ton jälkeen tultiin molemmat kerran toi yksin, jonka jälkeen Pokkiksen moottori lähtikin käyntiin!

Pokkis ja Pokkiksen maha vyöryy
Tultiin vissiin kerran samalla tavalla kun pari vuotta taaksepäin tunneilla ja kerran suoraan yks mäki. Siinä oltiinkin menossa jo vähän reippaammin, tän jälkeen otettiin vielä yksin pikkupätkät ja siirryttiin ravailemaan. Pokkiksen kanssa ravailtiin jonkun aikaa molempiin suuntiin volteilla ja ympyröillä molempiin suuntiin.

Loppukäynneiksi kierrettiin pelto aidanviertä pitkin ja käveltiin tallille, jonka jälkeen kierreltiin vielä tallipihalla selästäkäsin kävellen. Käveltiin parkkipaikoilta ja maneesin ympäri, jonka jälkeen lähdettiin talliin hoitelemaan ponit pois.


3 kommenttia:

 1. Aika vauhikasta tölttiä tosiaan ku videolta katto:DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Empä nyt tiiä et oliks toi sarkasmia, mut Pokkiksen mittakaavalla oli kyl ihan reipasta (ja myös mahan sekä sen takia semi huonon kunnon huomioiden), eikä ekat pätkät edes videolla oo.:D Heppa myös ravivahva, eli aika helposti mulla on ennen tippunut raville lisäyksissä, siinä vaiheessa kun oli oma istunta hallussa ja töltti pysy reippaamminkin yllä, olin tallia vaihtamassa, ei oo poni kovin montaa kertaa niin reippaasti oo töltännyt kun tolloin, jos niitä out of control -hetkiä ei lasketa.

   Poista
  2. Ei ollu tarkotus kuulostaa sarkastiselta xd

   Poista