torstai 3. marraskuuta 2016

Epäonnistuneemmat estehyppelöt

oon (ja olin) tietonen noista ohjista, tän jälkeen otin ponin takasin talutukseen, eli ei päässyt jalkojen väliin sujahtamaan.
Sunnuntaina olikin mun ja Pokkiksen osalta vähän epäonnistuneempi estepäivä. En saanut ketään kuvaamaan, muutama äitin ottama kuva tolta kerralta kuitenkin on, mutta niistäkin näettä nyt vaan yhden.. Tällä kertaa olinkin yllättävän nopea ponin varustamisessa, maneesissa tyydyin raahaamaan vaan yhdet tolpat ja kaks puomia toiselle pitkälle sivulle, koska kuitenkin jouduin ite hyppimään alas nostelemaan jos tarvis. 

Alkukäynneillä Pokkis olikin aika reippaana, jossain vaiheessa otin ohjat käteen ja hetken taas ratsastin heppaa käynnissä lähinnä pysähdyksillä ja muutamilla volteilla molempiin suuntiin. Siitä sit siirryttiinkin raviin. 

Ravissa Pogi oli myös aika innokkaasti menossa, ekana pyörittiin vähän isommilla ympyröillä jonka jälkeen tein pitkille sivuille satunnaisia voltteja ja päätyihin ympyrät, myös muutamat käyntisiirtymät tehtiin. Ravissa pyörittiinkin molempiin suuntiin jonkun aikaa, poni tulikin kivasti avuille.

Tähän otettiin pieni käyntitauko, jonka jälkeen molempiin suuntiin laukkaa. Ekana tultiin taas oikeeseen kierrokseen, eli Pokkikselle helpompaan suuntaan. Ekana otin ihan vaan nostot pitkille sivuille ja vähän reippaammin eteen kevyessä istunnassa, oli muuten heppa vähän enemmin menossa kun edelliskerralla. Päätyihin pyörittiin laukassa parit ympyrät oikeeseen kierrokseen. Vasempaan lähdettiin vaan hakemaan ok pätkät laukkaa ja nyt taas vasemmat laukat nousivatkin! Oikein kivat pätkät saatiin pitkille sivuille.

Tultiin ekana pari kertaa este ihan vaan ristikkona, Pokkis jakso sentään vielä tossa vaiheessa nostella jalkojaan. Päästiin hyvässä laukassa esteelle ja siitä yli, hypyn jälkeen tapahtu sit joku raviin tippuminen ja "ennostaenäälaukkaa" päätös Pokkikselta. Laukka saatiin kuitenkin myös aina hypyn jälkeen. Tästä sit nostelin ton ekana pienemmäks pystyks ja siitä sit pikkasen isommaks, ekana Pokkis ei millään meinannut jaksaa nostaa takajalkojaan ja pariin kertaan pääsinkin nostamaan puomin takasin paikalleen. Saatiin siihen ihan ok hyppy, jonka jälkeen tultiin se vielä ristikkona.

En tosiaan edes montaa kertaa hypännyt, eli hypyistä mulla ei kauheesti sanottavaa ton enempää ole. Paikat osuivat vähän vaihtelevalla menestyksellä, mut heppa oli ainakin menossa eteen kerrankin!

Loppuun ravailtiin molempiin suuntiin ympyröillä, jossain vaiheessa annoin enemmän ohjaa ja poni rentoutuikin siinä ravaillessa aika kivasti. Kävellessä vauhti vaan hiipu ja hiipu, jossain vaiheessa tulin ite alas kantamaan ne tolpat takasin paikalleen. Pokkis siinä seuraskin mua ilman ongelmia, niin se kantaminen helpottui aika huomattavasti.:D Jonkun aikaa taluttelin heppasta siinä maneesissa ja siitä sit lähdettiinkin talliin, kylmät ponille jalkoihin ja loimi päälle. Kerkesin siinä putsailla kamat jonka jälkeen otin kylmät pois ja palautin ponin pihalle.

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Ja eihän aina voi onnistua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Jep, Pokkiksen kanssa hyppääminen sujuu aina vähän vaihtelevalla menestyksellä, onneks mein meno ei oo niin vakavaa :D

   Poista
 2. Mulla kanssa hevone jota täl hetkel ratsastan ni hyppäämine menee vähä nii ja näi :D intoa riittää kyl vaikka kuinka mut hypyt saattaa lähtee askelta aikasemmi tai myöhemmi ja kiinnostavii pomppuja tulee xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mulla ja Pokkiksella vähän sama ongelma tosiaan, tai sit ei vaan takajalat nouse :D

   Poista