keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Pogipallero

jospa enskerralla sit ihan tuoreiden heppailumatskujen kanssa
Sunnuntaina mä suuntasin pienen tauon jälkeen Päivölään Pokkiksen kanssa touhuilemaan. Tälle kerralle oltiin tosiaan pienet kuvaussessiot kaavailtu (osa ehkä arvaakin jo et mitä kuvia otettiin, niitä lisää sitten kun aihe on ajankohtasempi), joten Sanni tuli meitä vähän auttelemaan. 

Sannia venaillessa suuntasin ite hakemaan Pokkiksen, joka tulikin mua vastaan tarhassa! Harjailin ponia ihan jonkun aikaa, putsasin kaviot ja laitoin suitset ilman turpista päähän. Siitä Sannin saapuessa siirryttiinkin pihalle ja kuvailujen jälkeen Sanni laskikin miut suoraan maneesiin.

Ilman satulaa tosiaan siis menin, nappasin maneesin seinältä raipan ja lähdettiin matkaan. Alkukäyntien jälkeen ekana tein käynnissä pysähdyksiä ja voltteja, volteilla hakien taas vaan hyvää asetusta ja taivutusta, jotka alkoivat jossain vaiheessa löytyäkin. Pysähdykset sujuivat ihan ilman ongelmia, niinkun oikeestaan aina Pokkiksen kanssa.

Siitä lähdettiin jatkamaan töltissä ekana ihan vaan ympyröillä ja uralla. Ekat lähdöt olivatkin varsin reippaita ja heppa tuntu vahvemmalta kun yleensä, mut hetken tölttäilyjen jälkeen oli taas perus-Pokkis meininki ja pääsinkin pyytämään enemmän eteen. Töltissäkin pyörittiin lähinnä vaan ymyröillä tosiaan alkuun, ihan ok pätkiä töltissäkin saatiin.

Tälle kerralle olinkin kehitellyt jopa jonkunlaisen kunnollisemman tehtävän. Tultiin joskus vuosi takaperin yhdellä leikkitunnilla alkuverkkoina tätä, mut nyt vähän sovelsin tätä. Vähän kaheksikkotyylinen tehtävä, mutta niin, et tulin ekana lävistäjän, päätyyn ympyrän, taas lävistäjän ja toiseen päätyyn ympyrään. Alkuun tulin koko höskän ekana töltissä pari kertaa, jonka jälkeen otin sinne katsomonpäätyyn ja sen ympyrän jälkeiselle lävistäjälle ravia.

Ravissa oli alkuun pikkasen ongelmia eteen liikkumisessa, mut hetken ravailujen jälkeen poni alkoi vertyä ja aloin vielä vähän enemmän ratsastaa. Ympyrällä lähdin hakemaan ravissakin jonkunlaatusta taipumista ponilta, lävistäjälle otin pienet lisäykset. Eteenpäin mentiinkin sit parin kerran jälkeen tosi kivasti!

Laukkaa otin vaan pienet ja hyvät pätkät molempiin suuntiin. Oikeeseen kierrokseen otin noston aina päädystä ja keskellä pitkää sivua tölttiin. Ekana oli kaasu jälleen kerran hukassa, mut ihan ok pätkät lopuksi tuli, joten siirryttiinkin tappelemaan vasemmasta laukasta. Tavotteena ihan vaan, että laukka nousis, ja nousikin, ihan peräti vasen! Siihen yhteen pätkään jätettiinkin sit ne laukat ja siirryttiin loppuraveille.

Ravissa Pokkis oli lopulta tosi rennon tuntunen, joten hiljalleen hidastelin käyntiin. Loppukäynnit käytiinkin kävelemässä lumisateessa pihalla taluttaen ja siitä lähdinkin talliin hoitelemaan Pogin pois. Tallissa tuli vielä juteltua Sannin kanssa, kävin myös pihatossa kuvaamassa kyytiä venaillessa.

Sunnuntaina mä en taaskaan pääse Päivöläilemään, kun mun tiet vievät Turkuun. Kiva viikonloppu kuitenkin tulossa, eli ehkä se ei haittaa.:) Yritän saada teille kuitenkin tuntipostauksen maanantailta viikonlopuksi jos millään kerkeän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti