torstai 1. joulukuuta 2016

Hyvä, parempi, paras!♥

Kuvia ei ollut kauheesti ja maneesikuvien laadut on vähän mitä on, videoita kuitenkin jonkun verran ja koosteen päästtekin tsekkaamaan postauksen lopusta!
Sunnuntaina napattiin Päivölään mukaan kameran taakse pitkästä aikaa Krista! Mä pääsin pikku tauon jälkeen taas touhuilemaan Pokkiksen kanssa, tässä kuussa tulikin vaan kaks kertaa käytyä. Matka sujukin tosi nopeesti kuulumisia vaihdellessa, tallilla lähdettiin melkein heti hakemaan heppa.

Saatiin Pokkis aika nopeesti kahdestaan valmiiks, napsastiin pihalla parit kuvat ja suunnattiin maneesiin. Pokkis oli siinä pihalla aika pörheenä, tona päivänä oli tosi tuulista ja pakkastakin jonkun verran. Kaiken kruunas se, että maneesin ovi oli jotenkin jännä ja heilu ihan kauheesti, kesti kyllä kiinni kunnolla kun tajuttiin laittaa se säppiin.

Käynti oli alusta asti aika hyvää, koko ratsastuksen ajan heppa käytti sen energiansa kerrankin oikeeseen asiaan! Alkukäyntien jälkeen aloin tekemään toiselle pitkälle sivulle avotaivutusta käynnissä niin, että kulmaan voltti ja siitä avoa. Toi meni vähän vaihtelevalla menestyksellä, parit ihan hyvät pätkät saatiin. Sen pitkän sivun jälkeen siirryttiin tölttiin ja töltissä päätyyn ympyrä, pitkälle sivulle lisäys ja kulmassa käyntiin. Peilipäädyssä oli jo ennestään yks puomi, joten päädyttin tekemään siihen pysähdys niin, että etu- ja takajalat olivat puomin eri puolilla. Toi suju Pokkiksen kanssa tosi kivasti ja töltissäkin tammalla oli joku kiitovaihde menossa!

Ravissa päädyinkin vähän extemporemeiningillä tulemaan vähän puomeja, kun ne maneesissa valmiina olivat ja välejä tarvi vaan vähän muuttaa, niin päästiin tekemään ympyrää siihen ympärille. Sitä tultiinkin sit ravissa hetken aikaa ja jossain vaiheessa tein myös parit ympyrät puomeilta ulospäin. Pokkis ravasi kivasti ja rennosti, puomellekin nousivat jalat ihan hyvin. Yllättävän hyvin meno puomeilla sujuikin!

Tähän väliin pidettiin pieni käyntitauko ja ihmeteltiin lisää sitä maneesin ovea, jonka jälkeen muutaman ravikierroksen jälkeen lähdettiin hakemaan vasenta laukkaa. Yksi hyvä pikkupätkä saatiinkin ja tän jälkeen vaihdettiin suuntaa oikeeseen kierrokseen. Parit laukat tähänkin otin vaan uraa pitkin eteen ja siitä päädyinkin tulemaan pari kertaa laukassa sen ympyrän niin, että siinä ympyrällä oli vaan yhdet puomit suunnilleen yhtä kaukana toisistaan.


Tää suju yllättävän kivasti! Ei kyllä kertaakaan taidettu selvitä koko ympyrästä laukassa, mutta molemmat puomit ylitettiin laukassa saman ympyrän aikana ja se riitti. Laukat nousi tosi kivasti ja herkästi! Sen yhden riittävän hyvin onnistuneen ympyrän jälkeen siirryttiinkin ravailemaan. Ei oo poni muuten pitkään aikaan noin hyvä ollut kun tolla kerralla, tamma oli koko ratsastuksen tosi tasasen ja kivan tuntunen!

Parit ympyrät ravailin ohjat tuntumalle ja siitä annoinkin Pokkikselle enemmän ohjaa. Poni ravas tosi rennosti ja tuntu hyvälle, siitä olikin helppoa siirtyä kävelemään pihalle. Ulkona poni tuntu kyllä hetkittäin siltä, että nyt lähtee, muttei kuitenkaan mitään tehnyt. Kierrettiin parkkipaikka ja maneesi, siitä tulin alas taluttamaan vielä toiseks kierrokseks. Tän jälkeen lähdettiin talliin, yhdessä hoideltiin Pokkis pois ja siitä sit kotia kohti.

Maanantaina olin ihan normaalisti tunnilla, tästä postausta heti kun ehdin kirjottelemaan. Tällä viikolla meenkin Pokkikselle jo lauantaina, Päivölässä on joulutapahtuma ja Oonan kanssa osallistutaan pukuratsastukseen Glodin kanssa. Mä jään vielä ton tapahtuman jälkeen ratsastamaan Pokkiksen, katotaan jos saisin jonkun tallilaisista suostuteltua jäämään kuvaamaan.:)ps. mitä mieltä ootte uudesta ulkasta?:) 

6 kommenttia: