tiistai 20. joulukuuta 2016

Inkkariponi elementissään

Vähän tiivistetympi postaus taas tällä kerralla, ei oo kauheesti ratsastuksesta sanottavaa.
Sunnuntaina lähdettiinkin tallille taas jo yhdeksitoista. Sain hetken venailla Sirua ja Sannia, heidän tullessa lähdettiin melkein heti hakemaan Pokkis ja Prins tallin puolelle. Heppojen hoitamiseen ei sinäänsä kauaa mennyt, kun ilman satulaa matkaan lähdettiin mut, turhaan sähellykseen sitäkin enemmän. Sanni saikin siinä sit loistoidean, et mennään kentällä, mikä ehkä sit ei mun ja Pokkiksen osalta niin hyvä idea ollut. Siru toimi tosiaan paparazzina tällä kertaa, iso kiitos Sirulle kuvista! Videoitakin on, muttei niissä kauheesti ole meidän osalta nähtävää, mun heppainstasta @teamkayhty löytyy pätkä Pokkiksen inkkarisielun heräämisestä. Yhden toisen videon merkeissä saatte varmasti tältäkin kerralta materiaaleja nähdä.;)

Heti alkukäynneillä poni bongas jostain jonkun mörön ja otti parit vähän reippaammat tölttiaskeleet siihen. Tästä kuitenkin jatkettiin ihan normaalisti ja pääsinkin ponia ratsastamaan käynnissä ihan hyvin. Pitkälle sivulle otettiin pari kertaa vähän reippaammat pätkät käynnissä, lyhyille vuorostaan hitaammat. Tää sujukin oikein kivasti.

Töltissä jatkoin hetken ihan vaan uraa pitkin ja parilla ympyrällä sinne tänne. Aika reippaasti Pokkis tölttäs ihan omalla moottorilla, en tiedä, et mistä oli sitä pöllöenergiaa hankkinut. Ei myö kauaa ehditty tölttäillä, kun jostain kuulu jonkunlaista suhinaa ja poni pinkaskin toiseen päähän kenttää parilla reippaammalla laukka-askeleella. Kestin jopa ite kyydissä, tän jälkeen tosin suuntasin hakemaan satulan.Satulan kanssa jatkettiin hetkin töltissä/ravissa, töltissä Pokkiksella oli sen edellisen rallipätkän jälkipärinät päällä, jonka takia päädyttiinkin pieneen energianpurku meiningillä laukkapätkään. Ekassa kulmassa poni jotain vähän pomppi, mut toiselle pitkälle sivulle saatiin ihan hallittu pätkä. Tän jälkeen sitä sit sipastiinkin taas samalla tavalla, mutta vähän reippaammin, kun ennen satulanhakureissua. Tästä mulla ei oo mitään tietoa, et mitä tapahtu, mut mentiinpähän kuitenkin. Tän jälkeen otin vielä nostot vasempaan kierrokseen laukkaa, positiivisena mielessä se, et vasen laukka nousi, mut sit myös mentiin.:D Otettiin vielä toisessa päädyssä pieni hallitumpi pätkä, ja siihen päätyyn jäätiin sit loppuajaksi ympyrälle tölttäämään ja ravaamaan.

Ekana pyörin hetken ympyrällä töltissä, tavotteena saada poni keskittymään asiaan, mikä olikin ainut asia missä onnistuttiin. Muuten se meno ei laadultaan ollut mitään kovin kehuttavaa, mutta ainakin Pokkis alkoi jo vähän rauhoittua. Ravissa poni oli pätkittäin ihan ok, eikä enää oikeestaan kytännytkään mitään. Toiseen suuntaan sama juttu, minkä jälkeen siirryttiin yhteiskuvien kautta loppukäynneille.

oli oikein hyvät ratsastuskengät, kiva könötys ja ihanan eteen valunut satula 


Taluteltiin hetki loppukäyntejä kentällä ja käytiin vielä kiertämässä parkkipaikka. Tallissa heitin ponille hetkeksi pitkän fleecen päälle ja laitoin silläaikaa muut tavarat pois, minkä jälkeen heitin ponin ilman loimea pihalle. Tästä keräiltiin kamat kasaan ja Sirun kanssa availtiinkin jo mein joululahjat toisillemme siinä tuvan puolella.:D

Perjantaina meen seuraavan kerran tallille, hoidan Pokkiksen ja vähän touhuillaan jotain maastakäsin, hepoilla on nyt vähän kevyempää kun ne on nyt rokotettu. Ensi tiistaina sit todennäkösesti palaan taas inkkariponin kyytiin!
2 kommenttia: