lauantai 10. joulukuuta 2016

Joulurieha + Pokkiksen ratsastus


Viikko sitten lauantaina, 3.12, mä olin jo puolen kymmenen maissa meiän piharisteyksessä oottamassa kyytiä tallille. Päivölässä oli siis joulurieha, minkä pukuratsastukseen oltiin Oonan kanssa oikeestaan aika läpällä päätetty osallistua. Oona ja Venla olivat myös askellajinäytöksessä mukana ja varsinaisen tapahtuman alkaessa yhdentoista aikoihin, piti heidän olla tallilla jo kymmenen maissa. Mä pääsin samalla kyydillä tallille, joten siks itekkin niin aikasin lähtö oli.

Tallilla lähdettiin aika pian Oonan kanssa hakemaan hänelle Gaefa ja auttelinkin siinä tamman hoitamisessa. Mä lähdin sen askellajiporukan mukana maneesille, tiukkailin sielä vielä Gaiffarin vyön ohimennen ja siirryinkin kameran kanssa katsomon puolelle. Kuvailin tyttöjen verkan sekä ite näytöksen, minkä jälkeen lähdettiinkin Oonan kanssa laittamaan pukuratsastukseen Glodia (sekä itsemme) valmiiksi.

Aika läpällä myö Oonan kanssa tohon päätettiin osallistua. Päädyttiin sit pukeutumaan ite tontuiksi ja tekemään Glodista poro. Tossa koko hommassa ei mitään sen kummempia ollut, kahdentoista aikaan lähdettiin maneesiin, siellä käveltiin vähän ristiin rastiin katsojien laittaessa lappuun numero, ketä äänestettiin. Pieni syväjäätyminen koettiin siinä vaiheessa, kun seisottiin riviä ja ääniä laskettiin, mut siitäkin selvittiin. Myö Oonan ja Glodin kanssa tultiinkin jaetulle toiselle sijalle!:o Ei siinä sit enää muuta, käveltiin kunniakierros ja otettiin pihalla parit kuvat poron ja poron toverien (=Oonan ja mun) kanssa.

Petteri Punakuono ja Petterin kaverit (c) Venla.S
Siitä sit hoideltiin heppa pois ja pihalle odottelemaan toista askellajiesitystä. Tässä välissä meillä olikin sit melkeen tunti aikaa ennen Oonan ja Venlan toista askellajiesitystä. Päädyttiin vaan pukkariin pitämään pienimuotosta piknikiä ja nauramaan melkeen kaikelle. En oo ehkä pitkään aikaan noin paljoa tollasessa ajassa nauranut, kiitos tytöt, kivaa oli!

Toisen askellajiesityksen jälkeen hetki venailtiin ja Oona päätykin jäämään mun kanssa tallille, kun ratsastin Pokkiksen heti sen tapahtuman jälkeen. Päästiin tosin maneesiin vähän aikasemmin kun alumperin oli tarkotus, joten pikkasen ennen tapahtuman loppua oltiin jo maneesissa. Saatiin poni kahdestaan aika nopeesti valmiiksi ja ilman satulaa menin, niin ei kauaa kestänyt, että oltiin valmiita.

nää kaikki Pokkiskuvat (c) Oona.T, kiitos!

Maneesissa poni meinas jyrätä mut kyytiin mennessä, Oona tuli pitämään ponia ja pääsin kyytiin asti. Siihen se energisyys mikä maneesille kävellä oli ollut, hävis. Jonkun aikaa kierreltiin pitkin ohjin vähän sinne tänne, minkä jälkeen otin ohjat tuntumalle ja aloin ratsastamaan katsomon päätyyn neliötä. Jokaiseen kulmaan tuli etuosakäännös, ihan vaan Pokkiksen kiusaksi, kun poni ei noissa mikään paras ole.

Tällä kertaa poni kuitenkin yllätti etuosakäännöksissä eikä edes yrittänyt lintsata! Ei oo koskaan onnistunut noin hyvin, harmi kun videota ei noista ole. Suorat osuudet pyrin ratsastamaan mahdollisimman suoralla ponilla, mikä taas Pokkikselle olikin pieni ongelma pätkittäin. Ihan hyviä pätkiä ja etuosakäännöksiä kuitenkin tuli!

Töltissä pyörin sillä samalla neliöllä ratsastaen kulmat kunnolla, välillä tulin neliön sijasta ympyrää. Neliöllä taisin tehdä jokaisen suoran osion keskelle pysähdyksen, nää sujuivat aika kivasti, vaikka pariin kertaan mietinkin, et millon tuun niistä hidastuksista alas. Pokkis reagoi aina hidastaviin apuihin tosi herkästikin, mut silti en vaan koskaan osaa varautua siihen, et nyt pysähdytään. Kyllä mä siellä kyydissä kuitenkin kestin ilman ongelmia. Töltissäkin koitin ympyrällä hakea vaan jonkunlaista asetusta ja taivutusta, mikä vähän vaihtelevalla menestyksellä onnistui. Oon mennyt kolmikäyntisillä niin paljon, et oon vieläkin vähän hukassa siitä mikä Pokkikselta on riittävästi.Ravissa jatkettiinkin aika samalla linjalla kuin töltissä. Mulla itellä oli jotain ongelmia istua siellä, ja sitkun istuminen onnistui, heiluivat kädet ihan älyttömästi.. Ravissa Pokkis oli pätkittäin myös ihan hyvä, vaikka on tamma aika paljon parempikin ollut.. Pysähdykset ravista sujuivat aika kivasti, volteilla/ympyrällä oli vähän hakemista, mut ihan loppujenlopuks ihan ok pätkiä kuitenkin tuli.

Laukat otin vaan pitkille sivuille "päädystä nosto" -periaatteella. Oikeeseen kierrokseen tulikin jonkunlaiset pätkät, ekalla kerralla vahingossa nyppäsin ponin ite takasin tölttiin ennen pitkän sivun puolta väliä. Tän jälkeen tajusin antaa pikkasen enemmän ohjaakin, mutta silti laukat tippuivat tölttiin tai raviin useesti ennen sitä pitkän sivun puolta väliä. Jossain vaiheessa siirsin ponin ite laukasta tölttiin, kun alko tuntua, et meno hidastuu. Silleen tulikin ne pari ok pätkää. Vasempaan kierrokseen ei tällä kerralla laukat nousseet, eikä kauheesti aikaa ollut jäädä tappelemaan asiasta ponin kanssa, joten tyydyttiin tällä kertaa siihen, että joku laukka nousee.

Loppuun ravailtiin jonkun aikaa pidemmällä ohjalla vähän sekalaisilla kuvioilla ja tästä hetken kävelyjen kautta talliin. Oltiin aika nopeella linjalla siinä ponin pois hoitamisessa ja vähän ennen neljää oltiinkin valmiita lähtemään kotiin. Siinä kyytiä venaillessa onnistuinkin tiputtamaan raippani tallipihalle, enkä tajunnut sen tippuneen.. Kuitenkin se oli Marialle päätynyt ja on nyt tallilla tallessa, huomenna tallilta löytyy.

Huomenna mulla onkin taas luvassa vähän pidempi tallipäivä! Meillä on Kristan kanssa klo 11 tunti Kopinsalmessa, mikä nyt sitten jääkin mun viimeseksi vakkariaikojen tunniksi. Irtotunneille varmasti sillon tällön eksyn, on opettaja sekä ponit vaan niin mahtavia! Kopinsalmesta jatketaankin Päivölään Pokkikselle ja vasta sen jälkeen kotiin. Astetta pidempi päivä luvassa siis, katellaan minkälaista postausta siitä sitten ajallaan.:)

4 kommenttia:

 1. Vautsi, oot kyllä hyvä ratsastamaan! :) Pokkiskin on ihan supersuloinen, niin ja Glodi kanssa. Videokin oli kiva, ei liian lyhyt eikä liian pitkä.

  VastaaPoista
 2. Sujuu nuo siirtymiset kyllä tosi hienosti! :) Ikävä issikoita, ohjasin viime talvena siis työkseni islanninhevossafareita, on ne vaan niin huippuja otuksia! Täytyy kevään korvilla käydä taas morjestamassa tuota issikkalaumaa, oli ne vaan niin loistavia olentoja!:)
  Mikä on sun mielestä paras piirre islanninhevosissa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Issikat on kyllä ihan huippuotuksia :)
   Apua, parasta piirrettä on niin vaikeeta sanoa..:D Päivölän issikat on kaikki kyllä tosi yritteliäitä, aina parhaansa tekevät vaikkeivat osaiskaan. On noi kyllä myös sellasia kavereita kerjäämään rapsutuksia..:D En kyllä osaa yhtään sanoa mitään yhtä tiettyä!

   Poista