maanantai 12. joulukuuta 2016

Kirjavien ponien päivä 1/2

Kirjottelen tän postauksen kahdessa osassa, koska kuvia on molemmista ratsuista jonkun verran, samoin materiaalia koostevideoihin!

Kaikki tän postauksen kuvat ja videot (c) Inka, kiitti paljon!
Sunnuntaina 11.12 mä löysin taas itteni mein piharisteyksestä jo puolen kymmenen maissa, Krista nappas miut siitä kyytiin ja ajeltiin tallille. Jotenki jännää kirjottaa Kristan napanneen miut kyytiin, kun tätä blogia oon kirjottanut tyylillä "Kristalta tultiin hakemaan". Niin se aika vaan kuluu ja nyt päästiinkin ihan kahdestaan matkaan! Suuntana oli ekana Kopinsalmi ja matka menikin yllättävän nopeesti ja rennosti siinä jutellessa, kun ei pitkään aikaan oltu nähty.

Tallilla oltiin aika ajoissa, muttei se mitään haitannut. Inkakin jopa vastas mun viesteihin ja saatiin sittenkin kuvaaja! Hepoiksi Sanna sano meille Santun ja Fillen, mitä olin jo vähän ennestään ajatellutkin todennäköseksi. Mie olin aiemmin sanonut, et Santtua ois kiva kokeilla uudestaan ja mie sit Santun sainkin. Lähdettiin heti hakemaan ruunat metsätarhasta, Santtu vähän testaili et onko pakko lähteä hommiin, mutta miun karkkipapereiden avulla Krista sai napattua ponia loimesta, minkä jälkeen kerkesin sujauttaa ruunalle päitset päähän. Siitä sit vapauttelin meidät portista pihalle ja suunnattiin talliin hoitamaan hepat. Sen verran ajoissa oltiin, ettei meillä ollut mikään kiire, joten harjailtiin heppoja ihan jonkun aikaa.

Lähdettiin aika lähellä yhtätoista kentälle, siellä Sanna tiukkas vielä vyötä ja mie nousin penkiltä kyytiin. Jalustimien säätelyn jälkeen päästiin alkukäynneille ja siinä aika nopeesti Inkakin saapui kameran taakse. Jossain vaiheessa otettiin ohjat tuntumalle ja ruvettiin ratsastamaan jokaiseen kulmaan voltti. Tienpuoleinen pitkä sivu tultiin asetuksella ulospäin, väliaidan puoleinen sisään. Ulospäin asetukset meillä sujuivat oikein kivasti, sisään tuli vähän kiemurteluja, mut ihan ok pätkät saatiin. Volteilla ruuna oli ihan kivasti ratsastettavissa, mä olin ite vaan vähän hukassa useempaan otteeseen. Hyviä pätkiä tuli, mut myös niitä, ettei oikein sujunut. Suorat osuudet mentiin ravissa, Santtu ekana testas tässäkin vaiheessa, et onko pakko ravata ja pääsinkin vähän raipalla muistuttelemaan. Tän jälkeen ei ravin osalta ongelmia kauheesti ollut.

kaunis pohje


Hetki ravailtiin ja otettiin myös vähän laukkaa heppojen herättelyksi. Pysyttiin laukassa vähän uran sisäpuolella, kun pohja uralla oli vähän mitä oli. Nostoissa ei ollut oikeestaan mitään ongelmaa, vauhti meinas kyllä kiihtyä välillä vähän liikaa, kun laukattiin vaan suoraan ilman sen kummempia kuvioita. Laukka pyöri ainakin ihan hyvin, oman pohkeen kanssa oli hetkittäin pientä ongelmaa, mutta se ei kamalasti haitannut. Jossain vaiheessa hidasteltiin ravin kautta käyntiin Sannan selittäessä meille seuraavan tehtävän.

Tultiin kolmikaarista kiemurauraa, suorilla pätkillä oli puomit, joiden välistä mentiin. Koska oltiin kahdestaan, pystyttiin tulemaan kiemura molemmilta pitkiltä sivuilta ja aika helposti onnistuttiin väistelemään toisiamme. Hakeuduttiin tohon kuviolle ekana käynnissä, minkä jälkeen siirryttiin raviin. Tässä vaiheessa jäätiinkin harjotusraviin istumaan, mä tyydyin jättämään jalustimet hetkeksi pois. Asetukset ja taivutukset löytyivät vähän vaihtelevasti, jossain välissä lisättiin temponvaihtelut siihen hommaan niin, että puomien väliin hidastus ja muualla enemmin eteen. Hidastukset eivät alkuun meinanneet sujua meillä sitten ollenkaan, muutamat ok hidastukset jossain vaiheessa tuli. Kaarilla mentiin sit enemmän eteen, mikä sujuikin vähän paremmin. Tultiin tätä jonkun aikaa, minkä jälkeen jäätiin molemmat omiin päätyihin ympyröille.Mitenni kippaan volteilla ja kaarteissa sisäänpäin? Aika ihana takakenoki vielä..
Laukkatehtävä olikin tällä kertaa vähän haastavampi. Laukan sai nostaa mistä kohtaa ympyrää tahansa, mutta puomien jälkeen tehtiin voltti tötsän ympäri laukassa, voltilta tullessa laukasta suoraan käyntiin puomien välissä. Ekat ongelmat tulikin mulla Santun kanssa jo siinä vaiheessa, että pohja oli sen verran liukas kuitenkin, että ruuna varo vähän askeleitaan ja aika helposti tiputtiin raviin. Pari kertaa selvittiin ympyrä sekä voltti laukassa, hidastukset menivät joka kerralla vähän pitkiksi. Kuitenkin saatiin parit hidastukset ihan vaan muutaman raviaskeleen kautta, pitää olla tyytyväinen niistä!

Toiseen suuntaan, vasempaan, oli vielä vähän enemmän hankaluuksia, eikä laukka meinannut pysyä millään yllä. Hetki tapeltiin ympyrällä siitä et mennäänkö vai ei, ihan ok pätkän jälkeen sainkin ottaa laukkaa vielä suoralla uralla. Sit saatiinkin ihan hyvät pätkät, mitä nyt kerran luulin, et kaadutaan, kun pohja vähän luisti. Hyvien laukkapätkien jälkeen siirryttiin ravailemaan loppuun. Loppuraveissa Santtu tuntukin ihan kivalta ja jossain vaiheessa ihan hyvillä fiiliksin siirryttiin kävelemään. Sanna lähti jo laittamaan päiväheiniä ja myö jäätiin hetkeksi kävelemään ja ottamaan parit kuvat, jonka jälkeen siirryttiin talliin hoitelemaan hepat pois.

Vielä jos joskus oppis jotenkin päin tuolla keikkumaan.. Ohjat sentään käsissä tällä kertaa!Mulle jäi ihan hyvä fiilis, vaikkei kaikki ihan onnistunutkaan. Heppojen hoitelun jälkeen kasailtiin omat tavarat ja otettiin vielä joulupipareita ja glögiä. Hiljalleen alettiinkin suunnittelemaan siirtymistä Päivölään. Siitä myö sit siirryttiinkin tavaroiden kanssa autoon, kävin vielä rapsuttelemassa Ginoa, minkä jälkeen ajeltiin Päivölään.

to be continued..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti