torstai 15. joulukuuta 2016

Kirjavien ponien päivä 2/2

Lue edellinen osa tästä!

Näin meillä hypätään, mites teillä?
Päivölässä miuta odottelikin sit vuorostaan vähän pyöreämpi ja nallekarhumaisempi ratsu. Ennenkun Pokkis pääsi työn touhuun, päädyttiin myö Kristan kanssa pitämään pieni piknik pukkarissa pikkasen ennen yhtä, aamupalasta oli kuitenkin aikaa jo useempi tunti. Siitä myö hiljalleen suunnattiinkin hakemaan Pokkis.

Yritettiin hoidella tamma suhteellisen reippaasti siinä onnistumatta, harjailtiin heppa yhessä, Krista putsaili kaviot ja mie laitoin suojat. Kristalla oli selkeesti ponin suitsimistaidot tallessa, ei ekana kuolaimet ihan osuneet suuhun ja tän takia koettiinkin pieni naurukuolema. Kuitenkin saatiin ponille sekä mulle varusteet päälle ja siirryttiin maneesille.

tän postauksen kuvat (c) Krista!

Tälläkin kerralla tyydyin vaan yhteen yksittäiseen esteeseen, sekä kavalettipalikoihin katsomonpäädyssä ympyrällä. Krista kasaili noi paikoilleen mun ja Pokkiksen kävellessä alkukäyntejä, jossain vaiheessa otin ohjat käteen ja tein parit etuosakäännökset viikontakaseen tehtävään palaten. Ei ne ihan niin hyvin sujuneet, mut ihan riittävän hyvin. Tästä siirryinkin sit ravailemaan.

Ravissa tein lähinnä vaan voltteja ja ympyröitä, muutamat käyntisiirtymät ja pysähdykset myös. Pokkiksen kanssa sujuu kyllä tosi hyvin siirtymät alaspäin, samoin pysähdykset suoraan ravista. Pokkis oli yllättävän reipas! Ravissa heppa liikku kivasti eteen, ei tarvinut paljoa pyytää. Pysähdyksistäkin päästiin takasin raviin melkein joka kerta, parilla kerralla otettiin tölttiä sinne väliin. Ravailtiin ekana ihan sileellä molempiin suuntiin, minkä jälkeen siirryttiin sinne katsomonpäätyyn ympyrälle.Poni menee melkeen joka päivä tunneilla ja silti näyttää tolta..
Tultiin ekana pari kertaa ravissa ympyrällä siitä puomista yli niin, et se oli ehkä kymmenen sentin korkeudessa maasta, minkä jälkeen Krista korotti sitä pikkasen. Pokkis ravas kyllä tosi nätisti yli siitä joka kerralla, nosteli jalkojaan kerrankin! Tässäkin myö pyörittiin molempiin suuntiin hetki, jonka jälkeen annoin hetkeksi ponille pidempää ohjaa.

Tän jälkeen lähdettiin eka lottoomaan taas vasemmasta laukasta, mikä löytykin taas tällä kerralla oikein kivasti! Laukkaa otin vaan pätkät molempiin suuntiin, vasemmassa kierroksessa vaan tavotteena myötälaukka ja vähän enemmän eteen, oikeessa tein parit ympyrät sen puomin yli.

Hypyt aloteltiin ihan vaan pikkuristikolla, mikä tultiin pariin kertaan kummastakin suunnasta. Oikeeseen kierrokseen saatiin ihan hyvät hypyt, vasempaan kerran onnistuttiin romauttamaan koko este, mut vasemmassa laukassa päästiin esteelle! Tän jälkeen tultiin se vissiin kerran vähän isompana ristikkona, minkä jälkeen oikeesta kierroksesta pariin kertaan pystynä. Tää sujui vähän vaihtelevalla menestyksellä, kerran tultiin vähän lähelle ja toisella kerralla jäi muuten vaan takajalat ponilta nostelematta, yks tai kaks hyvää hyppyä tähän saatiin.
Siitä otettiin vielä yks laukkapätkä vähän pidemmällä ohjalla, millon Pokkis testaskin, et onko se kuski edes hereillä siellä kyydissä. Tamma otti pikkusen spurtin siinä, ei sielä kyydissä voinut kun nauraa, harmi ettei tätä saatu videolle.:D Ton laukkapätkän jälkeen siirryinkin ravailemaan hetkeksi molempiin suuntiin, minkä jälkeen käveltiin loppukäyntejä selästä ja maasta.

Tallissa laitoin Kristan heti ekana hakemaan Pokkikselle kylmät ja laittamaan niitä tammalle, päädyin tosin kuitenkin ne ite laittamaan suurimmaks osaksi. Hoideltiin poni siinä ihan kaikessa rauhassa ja kun saatiin kylmät pois jaloista, käytiin kentällä ottamassa muutamia kuvia. Siitä myö palauteltiinkin poni pihattoon ja omien tavaroiden kautta lähdettiin kotiin.

Oli kyllä tosi kiva tallipäivä, varsinkin kun ei oltu riippuvaisia kenestäkään kyytien osalta! Tälläsiä pitää ehdottomasti toteuttaa lisää, joululomalle meillä on jo Pokkisreissu Kristan kanssa suunnitteilla, mulla itelläni ehkä vähän enemmän Pokkistelua lomalla luvassa!:) Eilen mä olin kuvaamassa Oonan ja Venlan tuntia sekä tallin pikkujouluissa, oli kivaa nähdä entisiä tuntilaisia ja muitakin tallin tyyppejä keitä en pitkään aikaan ollut nähnyt, muutenkin meillä oli ainakin hyvä meno jos ei muuta, kiitti kaikille mein porukasta! Sunnuntaina tavotteena saada taas Marjakki kasaan, miut ja Sanni heppojen kyytiin ja Siru kameran taakse. Viimeistään sen postauksen merkeissä sitten taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti