lauantai 31. joulukuuta 2016

Mun heppavuosi 2016

Mä oon aiempinakin vuosina koostanut mun vuoden heppailut yhteen postaukseen, joten taidan sortua tähän nytkin. Katotaan, miten sekava paketti tällä kertaa saadaan kasaan! Vähän erityyliseksi yritin tätä muokata, onko parempi näin? Vuosivideo meneekin tällä kertaa vuoden 2017 puolelle, pyrin julkaisemaan sen heti kun video valmistuu. 

Pahoittelut ylipitkästä postauksesta!


Tää vuosi on sisältänyt heppailuja varmaan enemmän kuin mikään muu, Kopinsalmessa mulla tais olla neljä kymppikorttia + pienryhmätunti vakkariaikojen ulkopuolella, sekä Ginon vuokraukset. Päivölässä mulla oli ne neljä tuntia, leiri ja nyt syksyllä alkaneet Pokkiksen vuokraukset. Jos issikoita ois ollut vielä enemmän kuvioissa, menis tää vuosi varmaan mun heppailujen parhaaksi. 

Päivölässä mun tunnit loppuivat 18.2, mistä tasan seitsemän kuukauden päästä mun issikkataival jatkui Pokkiksen liikuttajana. Leiri tohon väliin mahtui, millon pääsinkin Pokkiksen kyytiin pariin kertaan, mutta myös muita ratsuja, kuten Gaefa ja Fleygur pitkästä aikaa siihen viikkoon mahtui. Silti tän vuoden kohokohtana oli varmasti Pokkiksen paluu poppooseen.

Kopinsalmessa ekan vakiotuntini ratsastin 24.2 ja viimesen 11.12. Jotkut mun kaverit mulle sanoivatkin tässä, että olivat ihan varmoja siitä, että mä palaan vielä pysyvästi Päivölään. Tuuriahan tossakin oli matkassa, mut tämänhetkiseen tilanteeseen oon enemmän kuin tyytyväinen. Kopinsalmessa parasta aikaa oli ehdottomasti elokuun vuokraukset ja ne hetket mitä sain Ginon kanssa viettää!

TAMMIKUU
Vuosi aloitettiin oikein mukavien pakkasten parissa ja vissiin kaksi tuntia meiltä pakkasten takia peruttiin. Ihan ekoina päivinä vuotta 2016 pyörähdin kuitenkin Sirun ja Sannin kanssa tallilla kuvailemassa, sillonkaan ei mikään kovin lämmin ilma ollut.. Tuntien suhteen kolmas kerta toden sanoi, mutta matkalla tallille auton lämpömittari pamautteli yli kahdenkympin pakkaslukemat, silti kuitenkin tallille päädyin ja vielä peräti estetunnille. Toi jäi kuukauden ainoaksi kerraksi hevosen selässä, mutta vielä tammikuun viimesenä viikonloppuna käytiin Helsingissä Apassionatassa, minne suunnataan menoa katselemaan myös vuonna 2017, vissiin kuudetta kertaa omalta osaltani!
 • Vuoden ensimmäinen tunti oli estetunti, minkä menin Gaefalla. Alunperin listassa mun kohdalla luki kuitenkin Prins, mutta vaihdettiin Sannin kanssa. Toi oli itseasiassa ensimmäinen kerta kun mä kunnon estetunnin Gaefalla menin, enkä ihan mukana siellä menossa aina osannut olla. Kiva tunti toi kuitenkin oli vaikka kylmä oli, sen muistan!
HELMIKUU
Helmikuussa mä ratsastin kolme viimeistä vakiotuntiani Päivölässä. Kuun alkupuolella pyörähdettiin Rantatallilla tunnilla Sannan ja Kristan kanssa. Kuukausi sisälsi enemmän ja vähemmän mietteitä tallin vaihdosta ja siitä, että teenkö oikean päätöksen, enkä mä vieläkään tiedä, et oliko se oikea vai ei, vaikka mä Päivölään palasin. 
 • Helmikuun ensimmäsen/vuoden toisen/mun kolmanneksi viimeisen tunnin Päivölässä menin Pokkiksella. Maria piti mein tunnin ja mentiin ilman jalustimia. Tällä tunnilla saatiin hyviä, puhtaita tölttipätkiä ja hyvät laukkaympyrät oikeeseen kierrokseen.
 • Mun elämäni toinen vierailu Rantatallilla Sannan ja Kristan kanssa. Mä sain ratsukseni Danin, tunti meni aika vaihtelevalla menestyksellä. Ponin kääntäminen ja omat ulkoavut olivat hieman hukassa, vääriä laukkoja toiseen suuntaan tuli enemmän kun laki sallii.. Samalla sain kuitenkin tunnista paljon irti ja lopputunti menikin alkua paremmin!
 • Toisiksi viimeinen Päivölätunti, ratsuna hieman energinen Kunst. Poikkeuksellisesti oltiin Nooran ja Lotan kanssa kolmestaan, mikä helpotti vähän menoa, kun päästiin Kunstin kanssa vähän purkamaan energiaa yhdessä vaiheessa, koska tilaa riitti. Tunti meni vähän sählätessä ja ravia hepalta löyty aika heikosti, mut kaikki askellajit saatiin tunnin aikana läpi. 
 • Viimenen tunti Päivölässä, estetunti ja mulle itsestäänselvyytenä se, että ratsuna olisi Pokkis. Sitä mä en ollut koskaan kenellekään ääneen sanonut, tuntui jo silloin, että se oli kaikille jotenkin selvä juttu. Tunti meni paremmin kun mikään estetunti Pokkiksen kanssa! Siihen olikin hyvä lopettaa ja innokkaana odoteltiin kesän leiriä.
 • Ensimmäinen ja samalla varmasti epäonnistunein vakiotunti Rantatallilla, menin Oonalla. Tamma onnistu kuskaamaan miuta ihan 100-0, laukat eivät nousseet ja ravissa ponilla oli joku kiitovaihe päällä. Saatiin välillä ihan ok pätkiä ravissa, muuten ei pahemmin kehumista.
 • Pienryhmätunti Sannin kanssa Rantatallilla, mun ratsuna ensimmäistä kertaa Gino! Poni oli tosi kiva ja tykästyin ruunaan! Muuten tunti olikin aika tapahtumarikas, Dani poistui kentältä ja Zicko lähti perään, kun me oltiin Ginon kanssa ihan tyytyväisinä toisessa päädyssä.
MAALISKUU
Kuukauden aikana ei tapahtunut juurikaan mitään ihmeempiä, maaliskuun aikana ratsastettiin viimeiset tunnit Rantatallilla, huhtikuussa jatkettiin Kopinsalmessa ponien muutettua. 
 • Pääsin jatkamaan miun toiveiden mukaan Ginon kanssa siitä mihin edellisellä tunnilla jäätiin. Tunti oli vähän aikasemmin hiihtoloman takia ja sainkin Sannan kuvaamaan tuntia! Gino oli kiva, vaikkei kaikki tehtävät sujuneetkaan ihan maailman parhaiten.
 • Kiipesin ensimmäistä kertaa Esse-russin kyytiin, tunti ei mennyt kovin hyvin. Poni protestoi raippaa jo ravissakin, pari kertaa pisti liinat kiinni eivätkä laukat nousseet. Silti Esse oli kiva poni jotenkin hauskuutensa takia, naurattaa vieläkin toi tunti omalta osaltaan.
 • Toinen kerta Danin kyydissä, mulla ei oo kamalasti mitään ihmeempiä muistikuvia tästä tunnista. Muistan vaan, että tää kerta meni ensimmäistä paremmin ja saatiin pääosin myötälaukkoja tolla tunnilla edelliskerrasta parantaen.
 • Vielä uudestaan Gino tän kuun aikana, eikä mitään muistikuvia itse tunnista. Postauksesta kävin lunttaamassa, tunnin aiheena ympyrät. Toi tunti meni vähän miten meni, mutta kai ihan ok pätkiä saatiin aina välillä.
 • Rantatallilla viimesen tunnin ratsastin puokkiruuna Tohtorilla. Mä olin aivan hukassa hepan kanssa, mutta lopputunti meni ihan hyvin, saatiin laukkaa hepalle vaikeempaankin kierrokseen ja loppuun hyvää ja rentoa ravia.
HUHTIKUU
Huhtikuussa jatkettiinkin heppailuja Kopinsalmen tallilla, minne ponit olivat muuttaneet. Käytiin myös mun vanhempien ja Sannan kanssa tuhlaamassa rahaa Lahden Horzella, mistä mun matkaan lähtikin uudet saappaat, mitkä ovat mulle ihan riittävän hyvät, sekä B Vertigon punaiset housut, joihin olen ihan kympillä tykästynyt! Koko kuukauden olin russiratsastaja vakiotunneilla, yhden pienryhmätunnin menin Danilla.
 • Ekan Kopinsalmen tunnin menin Ginolla. Tällä tunnilla taidettiin tehdä pysähdyksiä suoraan ravista sekä laukannostoja vuorotellen kumpaankin suuntaan. Muistikuvieni mukaan tunti meni aika kivasti ja saatiin hyviä pysähdyksiä!
 • Toiselle kerralle mulle oli listaan laitettu Dani, mutta päädyinkin vaihtamaan Esseen. Tää tunti meni jo sitä edellistä kertaa paremmin ja saatiinkin laukassa jo melkein kokonaisia ympyröitä! Tältä tunnilta jäi kyllä hyvä fiilis!
 • Ja taas Gino. Täl kerralla tehtiin käyntisiirtymiä sekä pysähdyksiä keskihalkasijalle sekä laukattiin vuorotellen/porukoissa ympyrällä, tehtiin myös laukka-käynti -siirtymiä, mitkä onnistuivat ihan kivasti!
 • Pienryhmätunti Oonan kanssa, ratsuna mulla Dani. Ei kauheesti kehumista tossa tunnissa, mulla oli taas ruunan asetukset vähän hukassa. Lopputunnista tuli parit ihan superkivat pätkät, muuten mentiinkin aika pitkälti tasaisesti puita päin.
 • Kolmikaarista kiemurauraa Essen kanssa. Aika perus tunti, saatiin hyvät laukatkin Essen kanssa, kun laukattiin vaan suoraa uraa. Hyviä tasajalkapysähdyksiä saatiin niin, että puomi oli etu- ja takajalkojen välissä. 
TOUKOKUU
Toukokuu olikin heppatäytteinen, vietettiin Ellin kanssa viikko tallilla tetissä, melkein joka päivä sillä viikolla ratsastettiin. Alkukuusta tuli puheeksi vuokraukset, myö Ellin kanssa varattiin Gino ja Esse kesä- sekä elokuulle. Vakiotuntejakin kuukauteen muutama mahtui.
 • Toukokuunkin mä aloittelin Ginon kanssa. Aiheena loiva kiemuraura, laukat ympyröillä ja uralla. Saatiin ihan superkivoja pätkiä ravissa, laukassa mulla oli vähän ongelmia asettamisen ja taivuttamisen kanssa, mut muuten sujui ihan hyvin.
 • Pääsin myös mulle ihan uuden heppatuttavuuden, Kamun kyytiin. Tykästyin Kamuun tolla tunnilla, ravissa heppa oli oikein kiva, samoten laukassa vaikka vähän kuumuikin.. 
 • Lisää Ginoa. Ravissa tehtiin ympyröitä puomien yli ja mie pääsinkin samalla treenaamaan vähän enemmän ravin säätelyä, kun puomit olivat hevosväleillä ja ainut pikkuponiratsukko oltiin. Laukat otettiin yksitellen kahden puomikasan yli ympyrällä niin, että molemmille puolille tavoitteena yhtä monta laukka-askelta. Kerran onnistuttiinkin tässä!
 • Russiratsastajuus jatkukoon, ponina Esse. Ei juurikaan muistikuvia tästäkään tunnista, eli vissiin aika perus meininki. Loppukäynnit käytiin metsässä kävelemässä. 
 • Tettiviikon ensimmäinen ratsu, Kamu sileentunnilla. Ei mennyt kovin hyvin, enkä tätä tuntia oikeestaan edes halua muistella, eli skipataan tämä tästä..
 • Tiistain ensimmäisenä ratsuna mulla olikin vähän etemporemeiningillä Tuhkimo, koska päästiinkin Ellin kanssa liikuttamaan Hennan hevoset. Tuhkimosta muistan vaan kauheen tikittävän ravin (ex-ravuri) ja ajolähdöt laukannostoissa. Poni oli omalla tavallaan kiva, mut tavallaan en kuitenkaan tykännyt.:D
 • Tiistain toisena ratsuna mun iloksi Kamu. En nauttinut listan nähdessäni, oltiin siis tiistain estetunnille menossa. Eipä se tunti kovin hyvin mennytkään ja yhden jalkautumisenkin nappasin matkaani.
KESÄKUU
Kesäkuun vuokraukset menin pääosin Kamulla Ginon saikkuillessa jalkansa kanssa. Kerran mä ponin kyytiin pääsin käyntiköpöttelyjen merkeissä, siihen se sit jäikin. Muuten ei ton kuukauden aikana mitään ihmeempiä tapahtunut. Kerran kävin kuvaamassa Elliä, kun hän meni Essellä yhden vuokrauksen, minkä itse siirsin elokuulle.
 • Ja tettiviikko jatkuu.. Keskiviikkona ratsastettiin yks pois jäävä vuokraus, arvatkaa tai muistelkaa kenellä menin? Vinkki, yläpuolella lukee. Kamulla tosiaan. Meni muita päiviä paremmin, mutten mä silti ollut kovin tyytyväinen.
 • Torstaina ratsastettiin eka virallinen vuokraus, mun osalta tää meni ilman satulaa kävellessä Ginon kanssa.
 • Kesäkuun puolelta eka sileen tunti olikin tosi kiva! Menin Essellä, tehtiin väistöjä ja ihan vaan laukannostoja. Tehtävät olivat just sopivia, jäi kaikin puolin hyvä fiilis.
 • Isosjutuista menin vielä suoraan ratsastamaan Kamun vuokrausten merkeissä, tästä ei mitään sen kummempia sanomisia. Tällä kerralla myös hoidin Ginon.
 • Mun sileentuntien Esseputki jatkui, aiheena kahdeksikko pienillä lisäyksillä. Tällä tunnilla tapahtui ehkä pieniä turhautumisia, mutta kai se ihan hyvin meni. 
 • Vielä yks Esse kuukauteen mahtui, eikä mulla edes ole muistikuvia tästä tunnista. Ei ehkä mennyt kovin hyvin, koska tän jälkeen mä en niin paljoa enää Essestä tykännyt/turhauduin poniin niin monen tunnin jälkeen. Vähän harmittaa, etten ennen lopettamista Essen kyytiin enää päässyt.
HEINÄKUU
Ehkä kesän odotetuin kuukausi, koska luvassa oli Päivölän leiri! Kolme kertaa kerkesin käydä tunneilla tossa kuussa (yksi niistä oli pienryhmätunti), jokaisen menin Ginolla. Käytiin katsomassa koulukansallisia Lappeenrannassa ja miun heppatavaravarasto taas vähän laajeni.
 • Mun syntymäpäivänä pääsin takasin Ginon kyytiin, poni oli kiva ja tunti sujui ihan kivasti vääriä laukkoja lukuunottamatta.
 • Heti edellispäivän vakiotunnista käytiin Kristan kanssa pienryhmätunnilla, mä jatkoin Ginon kanssa. Tästä tunnista jäi mieleen mein kimppuun hyökännyt pieni sadekuuro.. Muuten oli kiva ja hyvä tunti, taas tosin hetki tapeltiin myötälaukkojen kanssa.
 • Vielä kolmas kerta Ginoa ennen Päivölän leiriä. Jatkettiin kouluvääntöjen parissa, tää tunti oli varmaan kuukauden onnistunein! 
 • Ekana leiripäivänä pääsin askellajitunnille Pokkiksen kanssa ja maastoon Prinsillä. Pokkiksen kanssa sujui tosi kivasti tauonkin jälkeen! Maasto ei ollut ihan miun mieleen, Prins ei oo oikein miun tyylinen heppa, ja maastoon ois ollut kiva joku vähän menevämpi kaveri..
 • Tiistaina meillä oli uittomaasto. Toinen porukka kävi maastossa jo aamulla, myö illalla. Mie sain maastoon Hlökkin, päästiin ponin kanssa järveenkin, kun edellisporukan kanssa poni ei sinne millään mennyt!
 • Keskiviikkona päästiin perinteisesti maastoesteille, mie Pokkiksen kanssa. Poni ei ollut enää mitenkään parhaimmillaan, kun oli jo yhden tunnin mennyt, mutta ihan riittävän hyvin meni. Illalla pääsin Fleygurin kyytiin leikkitunnin merkeissä, oli kiva tunti!
 • Torstaina pääsin pitkästä aikaa Gaefan kanssa touhuilemaan leirikisaharjotusten merkeissä ja päästiin ottamaan parit hypytkin! Gaiffarista jäi hyvä fiilis. Illalla yömaastoiltiin Hlökkin kanssa, oli kiva maasto jälleen kerran.
 • Viimesenä leiripäivänä kisailtiin ilman satulaa, mun ratsuna Pokkis. Ite rata olis voinut mennä vähän paremminkin, mut kisoista selvittiin ja se riittäköön. Haikein fiiliksin Päivölästä lähdettiin, viimestä kertaa leiriläisenä..:(
ELOKUU
..ja vähän lisää Ginoa, koska elokuussa taas poneiltiin paljon vuokrausten merkeissä, mulla myös Gino vakkarina tunneilla. Elokuun lopulla tehtiin päätöksiä Pokkiksen suhteen ja ponin kanssa yhteinen taival jatkui, tosin vasta syyskuun puolella. 
 • Koulutunti aiheena kolmikaarinen kiemuraura, ratsuna Gino. Nää kaikki tunnit menivät aika tasasen hyvin, en tunneista ala mitään ihmeempiä kertomaan, vuokrauksista saatan jotain sanoakin.
 • Blogiin en missään vaiheessa kirjottanut, mutta käytiin Oonan ja hänen äitinsä kanssa issikoilla maastossa, mun ratsuna vuoden takaakin maastoilukaverina ollut Geisli.
 • Elokuun ensimmäinen vuokraus, hypättiin. Ginon kanssa sujui vähän vaihtelevasti, kun linjan väli oli Esselle hyvä, mut meille ei.
 • Väistöjä Ginon kanssa sileen tunnilla. Tältä kerralta saatiin kehuja tarkoista laukannostoista heti väistöjen loputtua!
 • Mä lähdin myös kerran melkein suoraan sängystä tallille, kun tuli vähän äkkilähtö kyytien ja sääennusteiden takia. Kouluiltiin Ginon kanssa, meni aika perushyvin.
 • Taas sileentunti  Ginolla, mulla ei oo mitään muistikuvia tästä.
 • Hyvin sujuneet hyppelöt vuokrauksella. Meillä oli pieni jumppasarja toisella pitkällä sivulla, lävistäjällä linja ja toisella lävistäjällä yksittäinen pysty. Tällä kerralla saatiin linjalla hyviä hyppyjä, loppuun tultiin vähän isompaakin pystyä. Laukat vaihtuivat kivasti esteiden päällä ja paikat osuivat esteille oikein hyvin.
 • Vastataivutuksia tunnilla, ei oikein sujunut. Muuten ravissa Gino oli hyvin avuilla ja meni kivasti, ite tehtävä ei vaan ollut ihan meitä varten.
 • Viimenen virallinen vuokraus, minkä menin ilman satulaa. Tällä kerralla otettiin paljon yhteiskuvia ja lähinnä vaan rennosti mentiin, oli kivaa!
SYYSKUU
Meno Pokkiksen kanssa pääsi taas jatkumaan ja miun Ginolla ratsastukset vähenivät vuokrausten loputtua. Ei mitään kummempia tapahtunut tässäkään kuussa.
 • Syyskuun alkuun jäi yksi rästivuokraus, millon hypättiin. Ei mennyt mitenkään kummemmin, ihan ok hyppyjä tuli.
 • Uuteen issikkaankin pääsin tutustumaan, Sannalla ylläpidossa olleeseen Maukkaan. Oikein kiva heppa oli, tunnilla tehtiin lähinnä jotain pääty-ympyrätehtävää.
 • Vihdoinkin pääsin Pokkiksen kyytiin! Käytiin Sannin ja Prinsin sekä Sannan ja Hessun kanssa maastossa, Pokkiksen kanssa päästiin muutamalle pätkälle ihan vetäjän paikallekin!
 • Koulutunti Kamun kanssa, ei oikein sujunut eikä tästä mitään sanottavaa ole. 
 • Eka vähän kunnollisempi ratsastus Pokkiksella pitkään aikaan. Poni oli ihan super, töltit ja vasemmat laukat löytyivät superkivasti! Loppuun heitettiin satula pois matkasta, Pokkis oli tosi hyvä ja rento!
 • Sileen tunti Ginolla, aiheena väistöt. Sujui oikein kivasti, oli vissiin jotain hyötyä niistä parista väistöjankkauksesta vuokrauksilla.
LOKAKUU
Lokakuussa pyörähdettiin mun ekoissa ja todennäköisesti myös vikoissa kisoissa huonolla menestyksellä. Pokkiksen kanssa mentiin rennosti ja vähän vakavamminkin, mutta eteenpäin mentiin!
 • Otettiin tunnilla pieniä hyppyjä kavaleteilla, mulla ratsuna Gino. Sujui aika kivasti, vaikka vähän huonompiakin pätkiä menoon mahtui.:D
 • Harjotusestekisat Kopinsalmessa, mulla ratsuna Gino ja lopputuloksena hylätty rata. Tota oon pariin kertaan jo joissain postauksissa jauhanut, eli ei siitä sen enempää.
 • Vähän lisää superhyvää Pokkista! Siirtymät töltistä raviin ja toisinpäin sujuivat hyvin pelkällä istunnallakin, vasen laukka oli edelleen löydettävissä ja lopuksi poni olikin taas hyvä ja rento.
 • Peltoiltiin Pokkiksen kanssa! Tamma oli aika reipas, töltissäkin vauhtia löytyi, laukkarallitukset olivat välillä vähän hitaamman puoleisia. Kivaa kuitenkin oli ja hyvin meni!
 • Pääsin vielä uudestaan Maukan kyytiin, ihan hyvin meni. Ei kauheeesti muistikuvia tehtävistä, postauksesta stalkkasin eikä mitään ihmeempiä tehtykään.
 • Pokkiksen kanssa useemman ratsukon voimin maneesissa. Ponin fiillis vaihteli vähän askellajista ja tehtävästä riippuen, tuli hyvää että huonoa pätkää.
 • Vähän epäonnistuneempi kerta Pokkiksen kanssa. Vasen laukka oli vähän hukassa, töltissä virtaa riitti vaikka muille jakaa. Kuitenkin taas lopussa kivan rento poni!
 • Lisää Pokkista, tällä kertaa Viivin silmien alla ja hänen keksimillä tehtävillä. Pokkis oli taas vähän vaihtelevasti hyvä ja huono, vasenta laukkaa ei taaskaan löytynyt ja tyydyttiin yhteen väärään pätkään.
 • Kopinsalmessa koulutunti Kamun kanssa, aiheena vastalaukka. Tältä tunnilta pitkästä aikaa onnistumisia matkaan Kamun kanssa!
 • Kuukausi Pokkiksen kanssa lopetettiin vähän epäonnistuneemiin estehyppelöihin. Nauratti kyllä siellä kyydissä, ehkä joskus vähän paremmalla menestyksellä taas, vaikka ihan hyviäkin hyppyjä saatiin!
 • Ginolla vielä koulutunti, ei mitään muistikuvia tästäkään.
MARRASKUU
Marraskuussa päätin lopettaa Kopinsalmessa ja pääosin onnistuneita tunteja saatiinkin tässä kuussa! Hyppäämään päästiin useempaan otteeseen. Pokkiksella en käynyt kun kaksi kertaa, kerran poni oli potkassut kenkänsä johonkin ja yhtenä sunnuntaina olin ite toisella puolen Suomea. Tonttukuvailutkin suoritettiin!
 • Laukanvaihtoja ja pieniä kavaletteja, mulla ratsuna Kamu. Saatiin hyviä vaihtoja, loppuun hypättiin pari vähän isompaa kavalettia ilman laukanvaihtoja. Suju kivasti ja jäi hyvä fiilis Kamusta!
 • Pokkiksen kanssa ilmansatulailtiin kahdeksikko/lävistäjätehtävän merkeissä. Poni oli oikein hyvä.
 • Pääsin heti seuraavalla viikolla hyppäämään vähän lisää Fillellä. Heppa oli tosi kiva, hyppäs näppärästi ja katto paikat ite, hyvä fiilis jäi!
 • Toinen uusi heppakaveri marraskuulle, Santtu. Ruuna oli tosi kiva ja tunti sujui hyvin, tykästyin heppaseen!
 • Hyvä Pokkis, tamma käytti kerrankin energiansa oikeeseen juttuun. Tultiin puomeja ympyrällä ja pienillä lisäyksillä ravissa ja laukassa, 
 • Pitkästä aikaa kipusin taas Kamun kyytiin, tunnin aiheena ravin säätely. Alkuun olin aika eksyksissä sielä heppasen kyydissä, jossain vaiheessa meno alkoi kuitenkin jo vähän sujua. Tolta tunnita mieleen jäi, että laukassa meiän eteen oli koko ajan tunkemassa joku, vaikka oltiin tehty jo monta ympyrää..
JOULUKUU
Joulukuu olikin aikapitkälti tonttulakissa ratsastelua ja rennompaa meininkiä. Alkukuusta vietin päivän tallilla jouluriehan merkeissä, osallistuttiin pukuratsastukseen josta poistuttiin jaetulla toisella sijalla. Päivölän pikkujouluissakin tuli käytyä ja loppukuusta toinen pidempi päivä tallilla vietettiin, kaikin puolin hyvin fiiliksin! Kerran touhuiltiin vähän pidempään maastakäsin Pokkiksen kanssa ja ihan loppukuusta hurjasteltiin Kristan kanssa kahdestaan Lahteen shoppailemaan heppatavaroita, rip rahat.:D
 • Pokkiksella ilman satulaa kaikki askellajit vaan läpi ilman kummempia tavotteita.
 • Mun viimenen vakkariaikojen tunti Kopinsalmessa, ratsuna Santtu. Olis voinut paremminkin mennä, mut ihan hyviäkin pätkiä menoon mahtui.
 • Kopinsalmesta jatkettiin Päivölään estepläänein Pokkiksen kanssa. Meni ihan hyvin, Pokkis olikin ihan reippalla tuulella!
 • Astetta villimpi Pokkis, mentiin kentällä ja alkuun ite ilman satulaa, jossain välissä hain satulan matkaan, kun Pokkiksella oli vähän energiaa ja tamma otti vähän lähtöjä. Ei tullut oikein koko ratsastuksesta mitään.:D
 • Heppojen rokotusten takia pienen tauon jälkeen palasin Pokkiksen kyytiin, heppa oli aika perus Pokkis ja paremminkin olis voinut mennä, mutta hyvä fiilis jäi. Vasenta laukkaa ei juurikaan saatu ja töltti oli aika passitahtista, ravissa tamma oli ihan ok! Loppuverkoille heitettiin satula pois, poni oli tosi rento.
 • Saman viikon perjantaina, vuoden toisiksi viimeisenä päivänä kouluiltiin vähän vakavamielisemmin ja tultiinkin vähän helppoa ceetä osissa. Pokkis oli toosi hyvä, kivasti menossa ite omalla moottorilla eteen ja vasen laukkakin löytyi!
*******
Kuvat (c) Ara, Siru, Sanni, Sanna, Krista, Satu, Emma, Jutta, Sonja, Inka, Viivi, Oona,  Jenni, kiitos paljon!

*******

Tällästä siis mun vuoteen. Ei mulla enää oikeestaan mitään muuta sanottavaa taida olla, heppailut mun osalta jatkuvat ensi vuoden puolella Pokkiksen kanssa! Mun uusivuosi meneekin Marjakin kanssa, kun suunnataan Sirulle porukalla yöksi.

Tästä mä sitten toivotankin kaikille hyvää ja rauhallista uutta vuotta, palaillaan ensi vuonna!♥

2 kommenttia:

 1. Tosi ihanan näköinen ja kuuloinen heppavuosi sulla ollut! :)

  http://fiiaelina.blogspot.com.au/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, on kyllä itellekin paljon hyviä muistoja jäänyt!:)

   Poista