perjantai 30. joulukuuta 2016

Vähän vähemmän inkkariponi


Tiistai oli ehkä tän vuoden paras tallipäivä, ainakin yks niistä. Iskä heitti miut tallille jo kymmeneksi, koska olin luvannut kuvata palkkaratsastusporukkaa. Heidi siellä jo olikin, Sanni, Noora ja Jennikin saapuivat jossain välissä ja mie ahkerana kirjottelin liikutettavat hepat taululle. Kävin Heidin ja Sannin kanssa heti hakemassa Eydisin ja Prinsin, tallissa auttelin vähän kaikkia ja suitsin Glodin. 

Maneesissa ei ehditty olla kauaa, kun Eydis otti pienet lähdöt ja nappas Glodinkin menoon mukaan. Molempien heppojen kuskit (Heidi ja Jenni) pysyivät kuitenkin kyydissä, E tosin rauhoittui pikkasen vasta Heidin tultua alas selästä, koska päädyttiin irtojuoksuttamaan tamma. Laskin muut pihalle kävelemään ja päästettiin Heidin kanssa Eydis juoksemaan. Ei heppa kauaa juossut, muttei senkään jälkeen ollut oikein hallussa, joten laitettiin ohjat takasin kiinni, miut taluttamaan ponia ja Heidi laittamaan itelleen Hlökk kuntoon, olisi voinut aika vaaralliseksi mennä jos Een kanssa olisi jatkettu. Jossain vaiheessa vein Eydisin talliin ja nappasin Heidin ja Hlökkin matkaan, mein mennessä maneesiin oli vuorostaan Glodilla rallit menossa..:D Tässä tapahtu vielä kuskien vaihto Prinsin ja Glodin välillä, loppuaika sujuikin ilman vakavampia tapahtumia.

Tyttöjen ratsastettua siirryttiin takasin talliin, mä laitoin Eydisille toiseen takajalkaan kylmäyspatjan muiden hoidellessa hevoset pois. Varttia vaille kahdentoista aikoihin siirryttiin tallituvan puolelle juttelemaan, miun piti syödä mut se sit vähän jäi. Heidin ja mun oli tarkotus jäädä pidemmäksi aikaa tallille, mutta saatiin Jenni ja Sanni liittymään meiän seuraan! Puoleen yhteen asti aika menikin aika rennosti ja tän jälkeen lähdettiin suorittamaan miun heppailuosuus.

taiteellisia kuvia Framista

Saatiin Pokkis vartissa valmiiksi, napattiin satulakin matkaan vaan Jennin käsiin, koska aateltiin antaa Pokkiksenkin juosta pöllöenergiansa pois. Maneesissa taluttelin alkukäyntejä, minkä jälkeen laskettiin tamma irti. Arvatkaa vaan, et jäikö punkero seisomaan paikalleen.:D Ei siis muuta kuin satula selkään ja mut kyytiin. Ratsastus tiivistettynä, muistikuvat vähissä..

Alkukäynnit olin jo talutellut, joten jatkettiin vielä kierros pitkin ohjin kävellen, jonka jälkeen otettiin mukaan Pokkiksen lempparihommaa, eli etuosakäännöksiä. Jäin taas siihen katsomonpäätyyn neliölle/suorakulmiolle, kulmat tultiin etuosakäännöksillä ja muuten mahdollisimman suoralla ponilla. Etuosakäännökset eivät oikein sujuneet, mut yhdet ok pätkät saatiin.

Töltissä jatkoin samalla neliöllä, mutta tein sinne sekaan ympyröitä ja temponmuutteluita. Hitaassa töltissä saatiin kerran katsomonpäätyyn tosi kiva pätkä, muuten takajalat jäivät laahaamaan.. Muuten töltti oli aika passitahtista, mut ollaan tyytyväisiä niihin onnistumisiin. Molempiin suuntiin meni aikalailla tollasella menestyksellä.

Pokkiskuvat (c) Sanni/Jenni

Ravissa en tainnut kamalasti mitään ihmeempiä tehdä, taivuttelin vaan volteilla ja ympyröillä, tein muutamat pysähdykset suoraan ravista, sekä käyntisiirtymät. Ravissa Pokkis oli taas paljon enemmin ratsastettavissa kuin töltissä ja käynnissä, ehkä saatiin ihan ok pätkiä ravissa molempiin suuntiin. Pysähdykset suoraan ravista sujuivat ainakin! Mut käskytettiin myös ravaamaan kierros kevyessä istunnassa, en nauttinut.:D 

Laukkaa hain vaan pätkät molempiin suuntiin. Vasen laukka ei löytynyt ollenkaan, oikee paremmin. Oikeeseen kierrokseen tultiin pariin kertaan kaks puomia, mitkä Sanni ja Heidi olivat virittäneet, enkä väliä enää muista. Kaheksalla laukalla se väli kuitenkin tultiin, yheksänkin siihen ängettiin. Kahteen kertaa tultiin nuo, minkä jälkeen otin vielä noston, mistä ite hidastelin raviin.

Tästä heitettiin satula pois matkasta, loppuravit keikuin kyydissä ilman satulaa. Hetki ravailtiin ympyröillä molempiin suuntiin, minkä jälkeen pidettiin pieni kuvaustuokio ja käveltiin loppukäyntejä maastakäsin. Siitä suunnattiin talliin kautta ottamaan parit kuvat Heidin ja Eydisin kanssa, minkä jälkeen menin hoitamaan Pokkiksen pois.Saatuani ponin hoidettua siirryttiin taas tallituvan puolelle säheltämään. Sanni ja Jenni lähtivät kolmen maissa, mä ja Heidi jäätiin vielä kahdestaan hetkeksi ja käytiin ottamassa Pokkikselta loimi pois. Kiitos tytöt, oli kiva päivä!:)

Pahottelut varsin tiheestä postausten julkastusta tänään ja huomenna, huomisaamuna julkasen tän päivän postauksen ja sit myöhemmin illalla koostepostauksen tästä vuodesta. Muistakaas sitten tsekkailla kaikki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti