lauantai 31. joulukuuta 2016

Vuoden viimeinen

kuvat (c) Krista!
Eilen Krista nappasi mut ennen kahtatoista kyytiin mein piharisteyksestä, suuntana Päivölä. Edellisenä päivänä oltiin jo autoiltu kahdestaan Lahteen heppatavaraostoksille, niistä lisää myöhemmin tässä postauksessa. Matka tallille hujahti tosi nopeesti ja tallilla mentiinkin heti hakemaan Pokkis. Tallisa Maria sanokin meille, että jos haluttais, voitaisiin Kristan kanssa liikuttaa myös Eydis. Ekana otettiin kuitenki ite Pokkis uhriksi.

Pihatossa poni yllätti mut. Mä olin kuvaamassa Sannille snäppiä viereisessä, uuden tallin pihatossa, riehuvista Prinsistä ja Framista, kun Pokkis tuli tökkimään mua.:D Ihan tyytyväisenä oli syönyt heinää ennen tota, mut kummasti se miun luokse ilmaantui. Kahdestaan saatiin Pokkis aika nopeesti harjailtua ja laitettua valmiiksi, satulakin heitettiin kyytiin niin että se vaan oli siellä, koska maneesissa otettiin se kuitenkin pois.

Taluttelin alkukäyntejä, minkä jälkeen otettiin satula pois ja laskettiin Pokkis irti. Tällä kertaa tamma jopa parit spurtit ottikin! Jossain vaiheessa viheltelin Pokkiksen miun luokse, laitettiin satula selkään ja miut kyytiin. Pari kierrosta käveltiin pitkällä ohjalla, minkä jälkeen rupesin tekemään ihan vaan pysähdyksiä. Ihan herkästi poni pysähtyi, mulla lähti vaan oma pohje tosi taakse liikkellelähdöissä, tätä seuraavaksi korjailemaan siis. Käynnissä tehtiin myös satunnaisia voltteja ja parit väistöt. Väistöjä tultiin oikeesti ihan vaan muutamat, mutta ne sujuivat tosi kivasti!
Tästä jatkettiin töltissä ja heti alkuun saatiinkin parit kivat pätkät! Kyllä tälläkin kerralla töltti aika passitahtista oli, mutta myös niitä puhtaampia pätkiä saatiin useempi. Töltissä pyörittiin volteilla ja ympyröillä molempiin suuntiin, Pokkis oli aika jäykkä, mut ehkä vähän vertyi siinä tölttäillessä. Tein myös muutamat temponmuuttelut, parit hidastukset, mitkä menivät ihan ok. Lisäyksissäkin kestettiin tällä kertaa ihan töltissä, eikä askellaji lähtenyt rullaamaan niinkuin joskus Pokkiksen kanssa reippaammin töltätessä. Tällä kertaa jätettiin tosin töltti pienempään osaan koko ratsastusta ja ravailtiin enemmän.

Ravissa jatkettiin volteilla sekä ympyröillä, Pokkis oli taas vähän enemmin ratsastettavissa ravissa kuin töltissä ja sainkin heppaa vähän enemmän aseteltua ja taivuteltua molempiin suuntiin. Ravissa treenattiin myös ravi-pysähdys-ravi juttuja, mitkä sujuivat aika vaihtelevalla menestyksellä. Parit oikein kivat pysähdykset saatiin, siirtymät takasin raviin olivatkin vähän heikompia ja mun oma pohje taas oli ihan omilla seikkailuillaan.. Pari kertaa päästiin pysähdyksestä suoraan tölttiin ja töltin kautta raviin. Tän jälkeen annoin hetkeksi pidempää ohjaa.

Hetken kävelyjen jälkeen otettiin laukkaa, ekana vasempaan kierrokseen tavotteena vaan saada laukka pyörimään. Parilla ekalla nostolla nouskin väärä laukka, mutta muutaman yrityksen jälkeen saatiin myötälaukkaa! Tästä hyvillä mielin vaihdettiin suuntaa ja oikeeseen kierrokseen pyörittiin parit ympyrät.
Tän jälkeen tultiin vielä helppoa ceetä vähän palasissa, ehkä joku kerta selvitään tosta kokonaankin, jos sen vasemman laukan saisi kaivettua ihan kunnolla esiin. Lävistäjille saatiin parit ihan kivat pätkät ja hyvää laukkaa oikeeseen kierrokseen.

Tästä sitten ponille pidempää ohjaa ja siirryttiin ravailemaan. Ravien jälkeen tulin alas taluttelemaan loppukäyntejä, ihan jonkun aikaa käveltiin ja siitä sitten talliin hoitelemaan poni pois. Pokkis pääsi loimi päällä pihalle, Krista kävi hakemassa Eydisin ja lähdettiin ponin kanssa maneesiin. Eydiksestä mulla ei juurikaan sanottavaa ole, juoksutettiin poni ja Krista kiipesi hetkeksi kyytiin, mie koitin vähän koutsailla. Eydisin hoitamisen jälkeen lähdettiinkin kotia kohti, ihan hyvin onnistuttiin aikaa tohonkin tallireissuun laittamaan.:D

Niistä Lahden ostoksista vielä tähän loppuun. Horzelta mun matkaan lähti talviroecklit (46,90€), oli ihanaa ratsastaa taas pitävillä hanskoilla, sekä Horzen toppaliivi (47,95€), mikä näissä kuvissa näkyykin. Molempiin oon kyllä toosi tyytyväinen! Lisäksi matkaan tarttui Pokkikselle pari harjaa, mistä mulla ei ole kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti