lauantai 14. tammikuuta 2017

Avaruusolioita metsässä

Pahoittelut viivästyksestä, ajattelin julkasta tän yhdessä huomisen postauksen kanssa kun teksti lyhyemmäksi jäi, mutta pitkästä hiljaisuudesta johtuen saattekin tän jo nyt luettavaksi!

hyvin erittäin laadukas tb kuva, kun ei tolta kerralta kuvia ollut, tää (c) Sanna.
Viime sunnuntaina talleiltiin taas Sannin kanssa porukalla. Mä taas oottelin Sannia tallilla, hänen saavuttuaan lähdin hakemaan Pokkiksen. Yritettiin hoidella hepat mahdollisimman reippaasti, harjatessa meni tosin ihan kamalasti aikaa, kun Pokkis tykkää niin kovasti ottaa päiväunia heinäkaukalosta tippuneiden heinien seassa.

Taluteltiin pikkasen alkukäyntejä, minkä jälkeen siirryttiin vielä hetkeksi kävelemään selästä käsin pitkin ohjin. Jossain vaiheessa aloin ratsastamaan Pokkista käynnissä ensin voltteja ja pysähdyksiä tehden, minkä jälkeen ruvettiin tulemaan pitkälle sivulle pikkasen ennen kulmaa niin, että tultiin ihan muutaman väistöaskeleen kautta takasin uralle. Tää sujuikin pienten alkuvaikeuksien jälkeen oikein kivasti molempiin suuntiin.

Töltissä taisin tehdä pääosin vaan voltteja ja ympyröitä yrittäen asetella ja taivutella ponia. Töltissä otettiin parit suorat pätkät katrillimielessä Sannin ja Prinsin kanssa ihan normitempossa ja vähän nopeemmin. Saatiin taas joku naurukohtaus (aina tunneillakin kävi näin jos Sannin kanssa oltiin pari..), mutta selvittiin niistä pätkistä, Pokkiskin tölttäs ihan hurjaa vauhtia!

Ravissa innostuttiin Sannin kanssa ottamaan pätkiä vähän lyhyemmillä jalustimilla ja keskittymään silti pieneen kevennykseen. Pokkiksen kanssa pyörittiin vähän miten sattui ilman sen suurempia tavoitteita, parilla ravipätkällä kevyessä istunnassa tamma oli ihan innoissaan!:D Molempiin suuntiin ravailtiin, minkä jälkeen pidensin jalustimia ja otin laukat.

Vasen laukka nousikin taas ihan hyvin! Ekalla nostolla poni tosin taas testas että olenko edes hereillä kyydissä ja lähtikin puskemaan aika rajusti sisäpohjetta vasten, mutta tän jälkeen laukkas ihan kiltisti. Parit suorat lähempänä kolmi- kuin nelitahtista laukkaa hain, minkä jälkeen vaihdettiin suunta. Oikeeseen kierrokseen Pokkis laukkasi taas ihan nätisti, tehtiin parit ympyrät. Kerran otin myös nostot käynnistä ja pysähdyksestä, käynnistä saatiin ihan hyvä ja pysähdyksestä otettiin ensin pieni kiihdytys.

Siitä sitten siirryinkin ravailemaan hetkeksi kolmikaariselle ja kahdeksikolle, Pokkis oli jälleen tosi rennon ja kivan tuntuinen. Loppukäynneille suunnattiin rantatielle taluttaen, ja sinne tää postauksen otsikkokin viittaa. Käytiin tosiaan sillä tiellä, missä itekkin oon vähemmän käynyt, ja varmaan Pokkiskin. Tallilta poispäin matka sujui ihan helposti eivätkä mitään betonihässäkätkään Pokkista hätkäyttäneet, toiseen suuntaan ne olivatkin sitten niin pelottavia ja myös puskia piti tuijotella! Toi otsikko tuli tosin lentokoneesta, mitä Pokkis kovasti kuunteli muttei nähnyt: "Voihan sieltä tulla jotain avaruusolioita viemään mut mukaansa, kun Sannin mukaan oon niin läski että musta on enemmän ruokaa kuin Prinsistä!". Selvittiin kuitenkin takasin tallille.

Pokkis sai tallilla Sannilta pari porkkanaa, mie harjailin hepan ja heitin ponille pitkän fleecen selkään. Pokkis jäikin sisälle siihen asti että Sanni lähti, hän lupasi ottaa loimen pois ja heittää Pokkiksen pihalle, kiitos vielä.:) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti