tiistai 17. tammikuuta 2017

Laiskanreipas ratsu

Kuvat (c) Heidi!
Sunnuntaina olin jo puolen kahdentoista aikoihin tallilla, vaihtelin vaatteet ja suuntasin pihalle katsomaan, kun Maria juoksutti Eydistä pyöröaitauksessa. Ratsastajan kanssa heppa ravaa jotenkin, mutta pyörössä ilman ratsastajaa kyydissä ravasi ihan hyvän näköisesti pidempääkin pätkää! Heidi talutti Eydistä hetken juoksutuksen jälkeen ja mie juttelin sillä aikaa Marian kanssa. Heitettiin vielä porukalla loimi Eydikselle, heppa pihattoon ja Pokkis seuraavaksi uhriksi.

Mä putsasin ponin kaviot, harjasin ja yritin epätoivoisesti hinkata pinttyneita mutia ja heiniä tamman mahan alta pois, eivät ne sieltä vieläkään lähteneet. Ehkä vielä joskus saadaan myös toinen takajalka puhtaaksi, toiselta puolelta Pokkis ei oikein edustuskelpoinen ole tosissaan tällä hetkellä, etenkin, kun sitä pinttynyttä likaa on vain siinä valkoisessa kohdassa.:D Heidi haki Pokkikselle suitset ja lämmitti kuolaimet, mie nappasin omat tavarat niskaan ja lopulta saatiin vielä hepalle suitset päähän. Satula jäi tällä kertaa matkasta maneesiin lähtiessä. Sannikin muuten ilmaantui tallille ja samaan aikaan ratsastettiin, me otettiin vaan Heidin ja Pokkiksen kanssa vähän etumatkaa, koska touhuilin vähän Pokkiksen kanssa maastakäsin ennen ratsastusta.

Taluttelin alkukäyntejä ihan jonkun aikaa, jossain vaiheessa otin parit ravipätkätkin niin, että mulla oli poni kiinni, minkä jälkeen Pokkis pääsikin vähän pitämään hauskaa päättäen itse vauhdin. Ihan kivan näköistä ravia tamma esitteli, siinä katsellessa ajattelin,että jos se vielä joskus menisi ratsastaja kyydissä yhtä kivasti! Parit reippaammatkin spurtit Pokkis otti, minkä jälkeen viheltelin tammaa välillä miun luokse, leivän toivossa tamma jopa tulikin. Muutamat kerrat otettiin ravipätkät poni vapaana, kyllä se perässä kulki, edelleen varmaan ruoan toivossa.

Miten mä en voinut koko ratsastuksen aikana tajuta jalustimien olevan noin lyhyet..?:D
Päädyttiin kuitenkin laittamaan satula, mitä Heidi lähti hakemaan miun talutellessa ponia rallitusten ja hillitympien vapaanaolohetkien jälkeen. Matkalla maneesiin poni oli yrittänyt yhden pidemmänkin välin nimittäin juosta miun yli, juoksutuksen jälkeenkin tuntui taluttaessa energiaa olevan ihan reilusti, enkä halunnut koko ratsastuksen menevän siihen, että tappelisin kyydissä pysymisen puolesta. Tiedän, etteivät nuo kengät ole todellakaan parhaat mahdolliset, eikä miuta itteänikään kamalasti noilla houkutellut ratsastaa, koko ajan kuitenkin tuli pidettyä mielessä, että se jalustin pysyy oikeasti sielä varpaiden kohdalla. Ei tule tavaksi, eikä mitään meteliä tästä, kiitoos.:)

Sanni tuli maneesiin Heidin kanssa samaan aikaan, miun päästessä Pokkiksen kyytiin aloin melkein heti ratsastamaan tammaa käynnissä, koska sen verran pitkään oltiin ehditty kävellä. Käynnissä tein ensin parit pysähdykset, minkä jälkeen jäin siihen katsomonpäätyyn neliölle puuhailemaan väistöjen parissa molempiin suuntiin. Tulin ihan vaan pari askelta väistöä aina, niin pystyin tulemaan joka sivulta niin, että käännyin pikkasen ennen kulmaa, välillä tultiin vaan joka toiselta sivulta vähän pidempää väistöpätkää. Välillä takaosa jäi jälkeen, muttei olla varmaan koskaan saatu noin paljoa ja noin hyvin onnistuneita väistöjä, kun lopulta se takaosakin saatiin mukaan!

Tästä jatkettiin töltissä ihan vaan huolella kulmiin ratsastaen sekä voltteja ja ympyröitä tehden, edelleen sillä samaisella neliöllä. Töltissä Pokkis olikin ehkä huonoimmillaan, koko ajan sai olla käskemässä eteen aluksi, tän takia innostuinkin enemmän temponmuutteluista niin, että joka toisella sivulla mentiin reilusti eteen ja joka toisella otin enemmän kiinni. Eteen päästiinkin, kun raipalla vähän autoin, hidastuksissa tiputtiin käyntiin useempaan kertaan. Taisi sinne muutamat ihan ok pätkät mahtua, tän jälkeen alkoivat voltit ja ympyrätkin sujua.

ihanasti taas kaikki kuvat ravikuvia, tällä kertaa Pokkis tosin parhaimmillaan ravissa oli, ehkä siinä syy tälle kerralle.:D

Ravissa Pokkis olikin parhaimmillaan ja parit pätkät menikin ihan superhyvää ravia! Tein vaan jokaisen sivun keskeltä ympyrän asetellen ja taivutellen, keskittyen samalla siihen, että omat kädet kestäisivät oikeilla paikoillaan ja kevennys pienenä. Pokkis taipuikin pätkittäin ravissa ihan superkivasti ja vielä molemmissa suunnissa, pitkään aikaan ei ole noin hyvin mennyt! Eteen ei tarvinut käskeä yhtään, tamma kulki kivasti omalla moottorilla toisinkuin töltissä tai laukassa. Tein myös parit pysähdys-ravi-pysähdys -siirtymät, joissa oli pieniä vaikeuksia hidastusten kanssa, mutta eteen päästiin oikein kivasti. Pari kertaa Pogi yritti myös oikein ovelasti sujahtaa Prinsin perään, jos oltiin meidän "avoimessa kulmassa", eli kulma oli lähempänä pitkän sivun puolta väliä. Ei tamma sieltä kertaakaan Prinsin perään päässyt kuitenkaan.

Laukkaa otin ihan vaan muutamat nostot. Vasenta laukkaa ei tällä kertaa löytynyt, eikä sitä jääty sen kummemmin kaivelemaan. Oikea laukka löytyi ihan normaalisti ja pyörinkin laukassa vain parit ympyrät. Laukassa yllättivät samat hyytymisongelmat kuin töltissä ja aika hidastempoista laukka oli, mutta saatiin kuitenkin yksi ihan onnistunut ympyrä.

Tästä siirryin vielä ratsastamaan ravia ihan kunnolla hetkeksi, ihan vaan sen super-ravin toivossa, mitä pätkä tulikin. Hetki kaarreltiin kolmikaarisella Sannin ottaessa vielä laukkaa, tässä Pokkis ilmaisi oman mielipiteensä käätymisistä, mutta muutaman kerran jälkeen tajusi, että mä määrään hänen sijastaan. Sannin lopettaessa laukat innostuin mie tulemaan vielä ravinlisäyksiä parilla lävistäjällä! Saatiin parit tosi kivat lisäykset, paremmat mitä mä oon ennen Pokkiksen kanssa saanut! Hyvässä kohtaa siirryttiinkin ravailemaan ihan pitkillä ohjilla, hetken myös ohjat kaulalla ympyröitä tehden. Jälleen kerran kivan tuntunen ja rento poni lopussa!
Loppukäynneille suunnattiinkin taas rantatielle taluttaen. Jätettiin satulat ja raipat matkasta pihan puomille, tallipihasta suunnattiin tien yli ja rantatiellä käveltiin vähän matkaa, otettiin myös kuvia, ja sitten palailtiin tallille. Pokkis saikin kunnon harjauksen, melassivettä sekä loimen niskaansa ja pääsi takasin pihalle syömään viettämään aikaansa. Heidin kanssa siirryttiin varusteiden putsauksen kautta tupaan syömään omia eväitä, koska jäätiin vielä muutamaksi tunniksi tallille. Loppuaika menikin naurukuolemia tehdessä, käytiin myös pari kertaa pihatoissa kuvailemassa ja Pokkis tulikin miuta vastaan tammojen pihattoon mennessä!

Sunnuntaina taas normaaliin tapaan Pokkikselle, mutta ensi torstaina tapahtuukin jotain toosi jännää! Mennään Kristan kanssa pitkästä aikaa tunnille Päivölään, miun osalta viime kerrasta on aika pitkä aika, jos leiriä ei lasketa! Siitäkin sitten postausta aikanaan, sunnuntaikin on vielä tässä välissä.:) Blogin ulkoasun hoidan kuntoon heti kun ehdin, samoin sivupalkin luetuimpien postausten kuvien laadun!

Tämäkin musiikki jonkun videon taustalla jo ollut, mä en mitään uutta keksinyt tähän hätään..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti