tiistai 14. helmikuuta 2017

Kaksi issikkaa

Iso kiitos kuvista Heidille taas!
Sunnuntaina talleiltiin edellisviikosta samalla porukalla suunnilleen samoihin aikoihinkin. Mie ja Heidi oltiin tallilla jo Sannia ennen, joten käytiin hakemassa Marian pyynnöstä Eydis siinä Sannia venaillessa. Heidi päätyi hakemaan myös Ofelian, kun mie lähdin samalla reissulla ottamaan Pogin itelleni jo siihen tallin puolelle. Sannikin tuli jo siinä vaiheessa ja lähti hakemaan Prinsiä.

Mä taas epätoivoisesti yritin puunata Pokkiksesta ponin näköistä, eipä siitä taaskaan mitään tullut. Ehkä vielä joskus ne valkoisetkin kohdat muuttuvat valkoisiksi.. Kavioiden putsailujen jälkeen hain varusteet, Heidi lämmitteli kuolaimia jo valmiiksi kun mie laitoin satulan ja varustin itseni. Ponin ja miun ollessa valmiita sanottiin Sannin kanssa vielä Marialle yks juttu liittyen mein ratsastuksiin (osa varmaan jo tänkin ehtinyt instasta havaita) ja lähdettiin maneesille. 

Mie taluttelin hetken molempia heppoja, kun Sanni laittoi pari puomia loiville kiemuraurille. Tän jälkeen siirryttiin kävelemään alkukäyntejä selästä käsin vierekkäin. Pokkiksen inkkarisielukin taisi suunnitella jotain heräämistä moottorikelkkojen mennessä ohi, mutta ihmeempiä ei kuitenkaan tapahtunut ja siitäkin selvittiin. Tästä taisinkin ottaa ohjat käteen ja aloin ratsastaa Pokkista käynnissä. 

Toiselle pitkälle sivulle tein pätkän avoa ja toisella mentiin puomin yli, päätyihin voltin tai pysähdyksen. Pysähdykset sujuivat taas oikein kivasti Pokkiksen kanssa, avoakin saatiin ihan ok pätkää toiseen suuntaan. Puomilla Pokkista piti vähän muistutella siitä jalkojen nostelemisesta, mut muuten sujui ihan hyvin. Välillä tehtiin puomillekin pysähdystä niin, että etu- ja takajalat jäivät molemmat eri puolille puomia. Tää sujui käynnissä ihan tosi kivasti!

Tästä jatkettiin töltissä vähän kaikenlaisin kuvioin. Alkuun mentiin ihan suoraa uraa, pitkille sivuille lisäyksiä ja päätyihin ihan normitempoista tölttiä. Pokkiksen töltti ei tällä kertaa ollut mitenkään parasta (päinvastoin aika järkyttävää), mutta koska vähän rennommin ilman tavoitteita mentiin, en sitä edes ruvennut kummemmin ratsastamaan. Joitain ympyröitä tehtiin molempiin suuntiin lisäysten lisäksi, ja siitä siirryttiinkin ravisiirtymien kautta vähän ravaamaan.

könökönökönö

Ravissa aloin tulemaan loivia kiemurauria niille puomeille. Miun oma istunta oli taas jotain kunnon könötystä, mistä Heidi onneksi miulle huomautti, eikä se ehkä niin pahalta enää lopuksi näyttänyt. Kiemuraurilla ekana keskusteltiin vähän ponin kanssa asiasta mennäänkö keskelle puomia vai ei, mutta tää keskustelu päättyi lopulta miun voittoon ja mentiin sieltä mistä mie halusin. Tähän tehtävään lisättiinkin pysähdyksiä niille puomeille samalla tavalla kuin käynnissä. Ekalla kerralla onnistui ihan superhyvin ilman ongelmia! Tästä saatiinkin sitten seuraava keskustelu "hänen joka ei tee mitään miten pyydetään" -päivää viettävän tamman kanssa. En enää edes muista miten monta kertaa tultiin sitä samaa puomia, koska tota tultiin niin kauan että onnistuminen saatiin. Joko poni ennakoi ja hidasti käyntiin liian nopeasti, tai sitten ne pidätteet eivät mitenkään menneet läpi ja tultiinkin puomin yli.. Tästä kieppasin kuitenkin vielä siihen toiselle puomille ja tähän saatiin kuin saatiinkin onnistunyt pysähdys! 

Pokkis sai tähän väliin kävellä hetken pitkällä ohjalla ennen kun otettiin laukkaa. Laukkatappelut alotettiin vasempaan kierrokseen, koska miulla ei oikeestaan ollut kamalasti innostusta ruveta siitä vasemmasta laukasta tappelemaan, etenkin kun rennommin mentiin eikä oma jalka missään parhaassa hapessa ollut. En enää oo edes varma, että mitä laukkaa sieltä sitten tuli, kun vaihdettiin jo sen yhden pätkän jälkeen suuntaa. Oikeeseen kierrokseen nousikin laukka oikein hyvin, taas kerran hyvällä nostolla ilman epämäärästä räpellystä.Tän jälkeen tapahtuikin se tän päivän hauskin ja ehkä miun kaikkista eniten kuumoteltu osuus. Tultiin molemmat omien ratsujemme kyydistä alas annoin Pogin Sannille ja vaihdossa sain Prinsin. Sinne kyytiin mie sitten päädyin (Sannin jalustimilla mitkä oli muuten lyhyet!) ja olin jo kyytiin kiivettyäni aivan hukassa.:D Oli nimittäin pikkasen kapeempi ja isoaskelisempi poni mitä Pokkis.. Ekoilla käyntiaskeleilla tein naurukuolemaa, siitä ruvettiinkin melkein suoraan tölttäämään ja tein vähän lisää naurukuolemaa. Vissiin oon mennyt vähän liikaa Pallomahalla.

Prins oli pikkasen hitaampi kuin muistin, Sannikin tosin sano että tuntui jo ennestään vähän hitaahkolta tällä kertaa, mie en kyllä myöskään osannut ratsastaa ruunaa enää yhtään, yhestä videostakin vaan kuulu miun "mite tätä ajetaa" huuto Sannille.. Aika pian siirryinkin hetkeksi ravailemaan molempiin suuntiin tehden vähän ympyröitä, Prins tuntu ravissa vähän kivemmalta kun töltissä. Harjotusravissa en tosin osannut istua yhtään, ehkä niillä lyhyillä jalustimilla oli pieni vaikutus asiaan, ja kaikkista suurin ongelma oli ehkä se, että mun kädet heiluivat ihan järkyttävästi..

Laukkaa otin ekana vasempaan kierrokseen, ekana fiiliksenä se, etten varmaan osaa edes nostaa Prinsillä laukkaa, vielä hepallekin vaikeempaan suuntaan. Prins kuitenkin nosti ihan kivasti, vaikka vähän hidastempoista se meno olikin.. Kuitenkin laukka nousi ja ekan pätkän jälkeen pysyi yllä sinne asti mihin mä halusin, joten oon ihan tyytyväinen. Parin pätkän jälkeen vaihdettiin suuntaa ja Sanni sanoikin, että Prins menee varmaan ihan huomattavasti kovempaakin oikeeseen kierrokseen, mikä piti myös paikkaansa. Eka nosto meillä tuli jonkun ihme räpellyksen kautta, mutta siitä saatiin ihan kiva ja pitkä pätkä laukkaa, Prins tuntui paremmalta kuin toiseen suuntaan. Otin pari nostoa tähänkin suuntaan, Prins tuntui ihan kivalta ja jäi hyvä fiilis. Sanni otti vielä vähän laukkaa Pokkiksella (meinasin kuolla nauruun kun näin niiden laukat, Pokkis näytti niin lentävältä lihapullalta), mie testasin vielä pätkän harjotusravia keskiympyrällä. Tän jälkeen vaihdettiin hepat takasin oikeinpäin. Oli kyllä kiva testata Pinstua pitkästä aikaa, ehkä vaihdetaan joskus toistekin!

ei noi omat jalustimet kyllä yhtään pidemmät olleet..:D
En tiedä, et mitä Sanni Pogille teki, koska tamma oli ihan menossa kun yritin ottaa parit pätkät tölttiä. Annoinkin hepan vielä laukata pienen pätkän, minkä jälkeen siirryinkin ravailemaan rennommin loppuun vähän kaikenlaisilla kuvioilla ja istunnalla kääntäen. Ravissa Pokkis tuntui taas ihan hyvältä, jossain vaiheessa hidastelin käyntiin ja tultiin Sannin kanssa molemmat taluttamaan loppukäyntejä. Taluttelujen jälkeen suunnattiin hoitamaan ponit pois, hoitamisen jälkeen käytiin pihatoissa kuvaamassa. Sannin kanssa innostuttiinkin puunaamaan Pokkiksen ja Prinsin suitset oikein putipuhtaiksi, napattiin tavarat tuvan puolelle ja linnottauduttiin lattialle varusteita putsaamaan. Tuli muuten puhdasta!

Koosteet molemmista ratsuista erikseen: 

linkki Pokkiksen koosteeseen

linkki Prinsin koosteeseen

Ensi viikonlopun heppailut ovat vielä pikkasen auki, riippuen muutamasta jutusta. Käyn poikkeuksellisesti lauantaina, mutten vielä tiedä, että ratsastanko, tämä selviää vasta lähipäivinä tässä.. Joku päivä saatte myös mahdollisesti vähän siistimpää erikoispostausta pitkästä aikaa!:)

Ja vielä loppuun pieni kysymys: mie oon viimeaikoina aika paljon kuvaillut kavereita ja heidän ratsujaan/lemppareitaan tai hevosia pihatossa ylipäänsä, onko teillä kiinnostusta tälläsiin postauksiin/valokuvaus-aiheeseen ylipäänsä?

2 kommenttia:

  1. Jooo olis tosi kiva nähä sun ottamia kuvia. Ja nimenomaan kuvia muiden ratsastuksesta tai ratsuista olisi tosi kiva nähdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, tälläsiä rupeen sit jatkossa toteuttamaan kun käyn kavereita kuvaamassa!:)

      Poista