perjantai 10. helmikuuta 2017

Metsäseikkailu ja lisää väistöjä

Kuvista kiitos Heidille!
Sunnuntaina talleiltiin taas pidemmästä aikaa Sannin lisäksi Heidin kanssa! Molemmat olivatkin tallilla jo miuta ennen, Sanni vielä miut siinä säikyttikin onnistuen siinä.. Edellisenä päivänä oli satanut oikein kivasti lunta ja päätinkin siinä samaisena iltana, että myöhän lähetään rantatielle suorittamaan pienet kuvailut. Tää myös tehtiin, ihan pieni hetki istuttiin tallituvassa ja lähdetiin hakemaan Pokkis. 

Pokkiksen puunaaminen kuvauskuntoon olikin vähintään vähän haastava operaatio, ei siitä puhdasta saa millään, kuten oon monta kertaa sanonut. Sanni haki itelleen Prinsin talutettavaksi ja suunnattiinkin aika pian tien yli rantatielle. Pokkis oli tosi reippaana ja innoissaan narun päässä menossa, kotiinpäin vauhtia olikin vähän enemmän. Pieni ravipätkäkin taidettiin ottaa. Räpsittiin siinä tiellä vähän kuvia ja käytiin vielä siinä metsässä vähän seikkailemassa Sannin ja Prinsin jalanjäljissä. Tallillepäin mennessä sitä vauhtia olikin tammalla vähän enemmän, varsinkin yhessä vaiheessa kun Prins katosi mutkan taakse. Ihan nätisti poni loppujenlopuksi kuitenkin oli.


täytyy taas jatkossa alkaa kiinnittää huomiota tohon omaan jalkaan, aika järkyttävää katottavaa välillä..

Kiepattiin rantatieltä takasin talliin, putsasin Pokkiksen kaviot vielä uudestaan siinä ja laitoin varusteet ponille sekä itselleni. Sanni ei tällä kertaa ratsastanutkaan, mutta tuli kuitenkin vähän koutsailemaan meitä. Myö mentiin jo edeltä kävelemään alkukäyntejä ja Heidi lähti mein mukaan, Sanni tuli vasta vähän myöhemmin kun ruvettiin ottamaan tölttiä. Taluttelin hetken alkukäyntejä, minkä jälkeen nousin kyytiin ja käveltiin vielä pitkin ohjin selästäkäsin hetki. 

Käynnissä tehtiin vähän väistöjä, pysähdyksiä, voltteja.. mitä nyt mein suht perus käyntiverkkaan kuuluu. Väistöissä saatiin taas aika kivaakin pätkää! Pysähdyksissä ponilla oli taas intoa lähteä väistämään, mutta saatiin parit ihan hyvät pysähdyksetkin. Tän jälkeen ehdittiin hetki pyöriä ympyröillä töltissä molempiin suuntiin sekä tehdä parit ravisiirtymät.

Sannin tullessa ruvettiin tekemään siirtymiä pysähdysten, käynnin, töltin sekä ravin välillä niin, että Sanni aina mulle huusi että mitä pitäis tehdä. En enää muista, et miten kaikilla tavoilla Sanni meitä siellä sit liikutti, ainakin ravista ja töltistä tehtiin suoraan pysähdyksiä ja vähän joka suuntaan siirtymiä.

Tän jälkeen jatkettiin keskiympyrällä käynnissä, ensin asettaen Pokkista sisään. Vasempaan kierrokseen saatettiin hieman tapella että miten päin mentäis, mutta ihan hyviä pätkiä saatiin loppujenlopuksi. Tän jälkeen tamma saikin kulkea hetken suorana (otetaan huomioon, et aina kun suorana pitäis mennä ei sitä sitten olla..), minkä jälkeen jatkettiin vasta-asetuksella, eli  asetin ulospäin. Vasempaan tää ei mennyt kovin hyvin, mutta tais sinne jotain ihan ok pätkää mahtua väliin. Ennen suunnan vaihtamista nappasin jalustimet kaulalle ja mentiin muutama kierros ravia siihen väliin. Oikeeseen kierrokseen sujukin paljon paremmin! Vasta-asetuksissa saatiin tosi kivaa pätkää, jatkettiin suoristuksen kautta asettamaan takasin sisään. Tästä mulle jäi kyllä ihan tosi hyvä fiilis!

En oo ihan varma, et pidettiinkö tässä pienet välikäynnit, todennäkösesti. Sanni kerkeskin keksiä tehtävän, mihin saatais tölttiä, laukkaa sekä ravia, myös vähän lisää pohkeenväistöjä. En enää muista edes, että miten alkuperäinen versio tästä meni, koska jouduttiin tehtävää vähän muokkaamaan pienten vaikeuksien takia. Katsomonpuoleselle pitkälle sivulle tultiin töltissä pohkeenväistöä niin, että päädystä käännyttiin ennen kulmaa ja siitä väistöllä töltissä uralle. Uralla siirtymä raviin ja päädystä laukannosto, pitkän sivun puolessa välissä siirtymä raviin ja ravista tölttiin.

Aloteltiin vasempaan kierrokseen, tähän kaikki olikin vähän vaikeempaa. Väistöjen kanssa tapeltiin hetki, minkä jälkeen tyydyin tulemaan ne käynnissä. Laukka oli jotain ihan ihme räpellystä, ehkä yks räpellyspätkä vasenta laukkaa saatiin. Tästä suunnasta mulla ei oikeesti oo lähes mitään sanottavaa. Oikeeseen kierrokseen menikin suunnilleen tuhat kertaa paremmin, väistöt onnistuivat ihan riittävän hyvin vaikkei mitään ihan selkeitä ristiaskeleita saatu. Tamma kuitenkin kesti töltissä tippumatta käyntiin tai raviin. Ravisiirtymät onnistuivat oikein kivasti, laukannostot myös! Laukasta saatiin Marialtakin palautetta, kun hän sattui maneesissa olemaan, viimeaikoina oikea laukka on ollut kyllä jotenkin parempaa kun joskus aiemmin. Ravisiirtymissä oli ehkä pieniä vaikeuksia, loppuun saatiin parit pätkät suoraan raviin!

Sanni antoi miun ottaa laukkaa vähän vapaamminkin ja innostuttiinkin laittamaan mulle vähän lyhyemmät jalustimet mitä yleensä. Tuloksena tästä oli naurukuolema videoita katsoessa ja kipeät polvet, mutta olisi voinut olla pahempaakin. Laukka pyöri pääosin hyvin, mitä nyt kuskin vaikeuksien takia parit pätkät olisivat voineet paremminkin sujua. Siitä mie sit laitoin jalustimet takasin normaalin pituisiksi ja hetki ravailtiin molempiin suuntiin pitkällä ohjalla.

Sanni lähti ja myö suunnattiinkin taas rantatielle loppukäynneille väistyen maneesista seuraavien tieltä. Vähän mie kerkesin miettiä, että mitkäköhän slaagit Pokkis siellä järkkäis, koska en oo ite kertaakaan tamman kanssa "keskenään" tallipihasta poistunut. Heidi tosin lähti kävellen mein mukaan, mut kuitenkin. Pokkis oli koko matkan tosi nätisti, käytiin ekana suoran tien yhdessä risteyksessä kääntymässä, minkä jälkeen käytiin vielä sielläpäin missä oltiin kuvailemassa. Otettiin pienet ravipätkätkin siinä, kun pohja ei ollut liukas. Tallille mennessä Pokkikselle tulikin kiire ja olivathan ne tallipihasta kuuluvat äänet aika pelottavia, mutta hengissä selvittiin!

Mie hoitelin Pokkiksen pois Heidin hakiessa Eydiksen. Miun saatua Pokkis pihattoon lähdettiin Heidin ja Een kanssa vielä rantatielle ottamaan kuvia. Tän jälkeen Maria juoksutti Eydiksen kentällä mitä myö jäätiin Heidin kanssa katsomaan, sen jälkeen vietiin heppa pihalle ja jäätiin ottamaan parit kuvat pihattoihin. Siitä siirryttiin tallitupaan kattomaan kuvia ja syömään, hetki ehdittiin tehdä naurukuolemaa ja sit lähdinkin kotiin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti