perjantai 3. helmikuuta 2017

Palloponien päivä

Ihanasti taas jakson puolenvälin koerysäys ja muut kiireet ottivat oman aikansa, pahoittelut jälleen kerran myöhästyneestä postauksesta aika tiivistetyin tekstein!

(c) Ara, kuva siltä torstailta kun oltiin tunnilla
Sunnuntaina taas talleiltiin Sannin kanssa samaan aikaan, miun ratsuna normaaliin tapaan Pokkis ja Sannilla Prinsin sijaan Glod. Haettiin Pallomaha ja Pallosalama yhdessä tammojen pihatosta. Pokkiksen toisen puolen harjaaminen olikin taas ihan kunnon homma, eipä sieltä oikeestaan mitään pinttyneempää likaa irti saada, ihanan puhdas poni siis ja silleen..

Maneesissa taluttelin hetken alkukäyntejä, kiristelin satulavyötä, nousin kyytiin ja hetken jalustimien kanssa tappelun jälkeen päästiin alkukäynneille vielä selästä käsin. Käveltiin siinä Sannin ja Glodin kanssa vierekkäin, tehtiin kerrankin kunnon pläänit siitä että mitä tehtäis ja mikä tavote olis. Pokkiksen kanssa tavotteena vain hakea töltissä samanlaisia pätkiä mitä torstain tunnilla. Ravissa ratsastaisin vähän enemmänkin, laukassa taas vaan tavote saada laukka pyörimään kumpaankin suuntaan, siirtymiä laukasta raviin.. 

Käynnissä ratsastin tammaa vähän kaikenlaisilla kuvioilla. Tehtiin väistöjä, pysähdyksiä, peruutuksia, etuosakäännöksiä, voltteja.. Väistöjä tulin pari pätkää ekana uralta poispäin ja siitä takasin uralle. Tässä tuli parit ihan kivat pätkät, väistöjen takia Pokkis alkoi tosin pysähdyksissäkin väistää.. Pienten keskustelujen jälkeen saatiin pysähdyksetkin niin, että oikeesti oltiin paikallaan. Peruutuksia saatiin hyviä pätkiä!

Töltissä pyörittiin molempiin suuntiin volteilla ja ympyröillä. Pätkittäin Pokkis olikin tosi kevyt ja tölttikin ihan semihyvää. Töltissä tehtiin myös vähän temponvaihteluita. Lisäyksissä Pokkiksella oli pätkittäin oikeesti joku kiitovaihde menossa ja takajalat jäivät vähän laahaamaan, mut miuta vaan nauratti.Voin vaan kuvitelta miltä Pokkis näytti, kun ne läskitkin vaan tursuaa sieltä tasasesti molemmin puolin. Hidastuksissa saatiin ihan ok pätkiä, ne on vähän helpompia ainakin mulle Pokkiksen kanssa, ja ne takajalatkin pysyvät hommassa mukana.

Tästä jatkettiin samalla tavalla ravissa pienen käyntitaon jälkeen. Tamma oli ravissa jälleen kerran omalla moottorilla menossa, ja muutenkin ollut ravissa jotenkin paremman tuntuinen kun ennen! Lisäykset onnistuivat uralla ihan hyvin ja Pokkis kesti aika tasasena, eikä heittänyt päätä sinne kilometrin korkeuteen kun "yllättyy" siitä, että pitääkin mennä eteen, vaikka aina mahdollisimman hyvin pyrin hepan valmistelemaan uuteen juttuun.

Jäinkin hetkeksi toiseen päätyyn ympyrälle työskentelemään käynnissä, töltissä ja ravissa lähinnä siirtymien parissa. Ekana oikeeseen kierrokseen, tavotteena pitää askellajit hyvinä ja samalla poni mahdollisimma hyvin asettuneena ja taipuneena. Oikeeseen kierrokseen saatiin ihan ok pätkiä, pariin kertaan tamma tosin yritti punkea Glodin perään. Siitä jatkettiin toiseen suuntaan ympyrällä, eli vasempaan mikä Pokkikselle on hankalampi. Nyt oli sit ihan reilusti huonompikin, taipumisen kanssa tapeltiin aluksi, ja myös, että onko poni kiinni sisäohjassa vai ei. Kuitenkin sain tammaa vähän paremmaksi loppua kohti!

Laukkaa otin ensin vasempaan kierrokseen. Tavotteena vaan saada hyvät pätkät ilman sitä epämäärästä räpellystä minkä kautta tiputtaisiin tölttiin, sekä myös se siirtymä oli tarkotus saada raviin. Ekalla kerralla Pokkiksen oli ihan pakko ottaa se epämääränen "mennääntäysii" spurttaus töltissä, minkä jälkeen vasen laukka nousikin! Se epämääränen räpellys jäi sieltä lopusta pois ja saatiin jokainen siirtymä vasempaan kierrokseen suoraan raviin. Siitä vaihdettiin oikeeseen kierrokseen, tähän suuntaan saatiin ihan superhyviä nostoja! Pokkis laukkas oikein kivasti ja takaosakin oli hommassa mukana! Ne siirtymät eivät sit ihan niin hyvin sujuneetkaan ja käytiinkin useempaan kertaan pientä tappelua siitä askellajista, mutta loppujenlopuksi ne ihan viimeset siirtymät saatiin raviin. Tätä treenaillaan siis jatkossa enemmänkin!

Loppuun Pokkis saikin ravailla ihan pitkällä ohjalla ja mie istunnalla koitin ponia käännellä sinne mihin halusin. Talutettiin loppukäyntejä jonkun aikaa, minkä jälkeen mie suuntasin talliin hoitamaan Pokkiksen, Sanni heitti Glodille loimen niskaan ja lähti vielä taluttamaan. Mä taisinkin saada silläaikaa poniinin ihan pihalle asti ja jäin vielä juttelemaan Sannin kanssa hetkeksi, heitin myös Glodin pihalle kun Prins oli Sannin hoidossa.

Sunnuntaille onkin jo vähän suunnitelmia, mutta niistä lisää sitten myöhemmin!:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti