torstai 16. maaliskuuta 2017

Kevättä rinnassa - tai sitten ei

Sunnuntaina taisikin olla ensimmäinen tän vuoden aurinkoinen ja lämpimämpi tallipäivä ja siitä innostuneena vietettiinkin taas päivää Heidin kanssa vähän pidempään tallilla. Mä olin tallilla joskus ennen yhtätoista ja Heidin tullessa lähdettiin hakemaan Pokkis. Kivan sään ja ponin karvanlähdön takia päätinkin hoitaa Pokkiksen pihalla.

Pelkästään harjaamiseen meni jonkun aikaa, puolet siitä ajasta meni tosin hikiviilan kanssa ponia "laahatessa", koska sitä karvaa lähtikin astetta enemmän. Heidi taisi jossain välissä hakea Pokkiksen suitset ja kun saatiin poni riittävän edustavaksi, lähdettiin kuivurinmäen juureen sekä siihen mäen päällekin ottamaan vähän kuvia. Niitä olikin jo edellisessä postauksessa esillä! Kuvaustuokion jälkeen palattiin pihan puomille, mie kävin vaihtamassa kengät ja otin kypärän ja hanskat sekä satulan matkaan mukaan. 

Maneesissa laskettiin Pokkis hetkeksi irti taluttelujen jälkeen. Ekana vielä naurettiin, että eihän ponilla ole edes virtaa (välillä pihalla näytti siltä että todellakin oli), mutta ton sanottuani otti Punkero kunnon lähdöt ja pukittikin siinä.:D Otsikko tosissaan siis viittaa tuohon, että ensin ajateltiin Pallon oikeesti olevan energinen, mutta loppujenlopuksi ei juokseminen sen yhden spurtin jälkeen kiinnostanut ollenkaan. Ravattiin pari pätkää niin, että Pokkis tuli miun perässä ja sen jälkeen satuloitiin poni. 

kuvista jälleen kiitos Heidille!

Kävelin hetken pitkin ohjin tossa välissä, minkä jälkeen aloin tekemään taas neliötä käynnissä kääntyen kulmat etuosakäännöksellä. Ensin ajattelin, ettei tästä tulisi yhtään mitään, mutta saatiinkin yllättävän hyvät pätkät molempiin suuntiin! Suoraan kulkeminen oli aluksi pientä tappelua ja pysähdyksissä Pokkis alkoi taas väistämään, mutta kun sain omat avut kuntoon, alkoi ponikin toimia. Tätä tulin siis käynnissä molempiin suuntiin, minkä jälkeen siirryttiin raviin.

Ravissa taisin ensin pyöriä vain vähän ympyröillä, minkä jälkeen rupesin tulemaan sitä miun varsinaista tehtävää. Tulin peilipäädystä pituushalkasijan, mille tein aina siirtymän käyntiin tai tölttiin, tai pysähdyttiin kokonaan. Pituushalkaisijalta pois käännyttäessä kulma huolella ja kulman jälkeen lävistäjä ravissa tai töltissä ja lisäys siihen. Tää sujui vähän vaihtelevasti, alkuun oli kääntävät avut vähän hukassa ja tie sinne pituushalkaisijalle oli vähän mielenkiintoinen. Siirtymät tölttiin ja käyntiin sujuivat ongelmitta, pysähdykset saatiin parin raviaskeleen kautta, mutta olin niihin ihan tyytyväinen. Tässä vaihtelin aina suuntaa minne käännyin, joten molempiin suuntiin tuli heppaa taivuteltua.

Jatkoin vielä hetken katsomonpäädyssä ympyrällä ensin ravissa ja sitten töltissä. Tässä Pokkis tuntui ravissa vasempaan kierrokseen paljon paremmalta, jännää että joskus tälleenkin päin. Punkero tuntuikin ihan hyvältä ja jatkoin vielä hetken töltissä, minkä jälkeen vaihdettiin suuntaa.


Pidettiin pieni käyntitauko minkä jälkeen otettiin laukkaa. Vasempaan kierrokseen otin ihan vaan nostoja tavoitteena saada vasen laukka nousemaan ja Heidi siinä miuta vähän muistuttelikin niistä avuista, kun oli sillon kuvaamassa kun Viivi miuta koutsasti, niin niitä samoja juttuja hoki miulle. Parit pätkät vasenta laukkaa saatiinkin ja löytyi keino siihen, miten ponin saisi reippaammin menemään jos ei raippa auttaisi. Se raippa osui nimittäin kerran mun saappaaseen ja poni vaan suhahti eteenpäin. Tän jälkeen vaihdettiin oikeeseen kierrokseen, mihin otin ensin vaan parit nostot, joiden jälkeen tein vielä ympyröitäkin. Alkuun tamma tuntui aika löysältä ja eteenpäin sai kannustaa ihan kunnolla, ei ollut mikään onnistunein ratsastus laukkojen osalta tämä, vaikka sitä vasenta laukkaa Pokkis taas esittelikin. Parani se ehkä vähän loppua kohti, mutta paremminkin on mennyt.

Laukkojen jälkeen napattiin satula selästä pois ja kävelin hetken ilman satulaa, minkä jälkeen otettiin vielä vähän ravia ympyrällä. Pokkis oli tossa lopussa taas ihan hyvä ja venyttikin kivasti. Ravailtiin molempiin suuntiin, minkä jälkeen käveltiin kunnon loppukäynnit maasta käsin. Hoidettiin Pokkis siinä pihalla pois, minkä jälkeen tamma pääsi takaisin pihattoon.


Kävin vielä ottamassa vähän kuvia Heidistä ja Eydiksestä ja kuvasin sekä auttelin Eydiksen juoksutuksessa. Loppuaika menikin naurukuolemaa tehdessä tuvassa. Koostetta en ehtinyt tähän postaukseen valitettavasti editoimaan, kun oli pakko julkaista tämä ennen viikonloppua!

Eilen kävin taas kuvaamassa Oonan ja Venlan tuntia ja tottakai Pokkista rapsuttelemassa. Pihatossa heppa tulikin ihan sen tarhan toisesta päästä miuta vastaan, siinä jäikin se Oonan ratsun varustaminen enemmin Heidin hommaksi..:D Sunnuntaina Oona tuleekin vuorostaan miun mukaan kuvaamaan ja leikkimään valmentajaa, "pitkästä aikaa" hypätään!


2 kommenttia: