sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Palloponipäivä 1/2


Lauantaiaamuna eka fiilis taisi olla se, että tää herätys tappaa, mutta heti kun sain itseni revittyä ylös sängystä ja luettuani pari viestiä päivän heppailuihin liittyen, alkoi elämä sujua jo paljon paremmin. Tallille lähdettiinkin tällä kertaa ajelemaan jo yhdeksän jälkeen, koska Pokkiksen lisäksi oltiin leiriporukasta tutun Viivin kanssa menossa Marian pienryhmätunnille. Oltiin tosiaan jo tammikuun puolella puhuttu Viivin kanssa, että mennään lähiaikoina, mutta jotenkin se sitten kaikkien sattumusten kautta onnistuikin vasta nyt maaliskuun alussa. 

Tallilla olin puolen kymmenen jälkeen ja lähdin jo laittamaan Pokkista kuntoon. Viivi tosiaan tuli koutsailemaan miuta ja Pokkista, ja Pallomaha oli päivän ensimmäinen poni. Pihatossa Pokkis tuli taas miuta vastaan ja hetken sitä siinä rapsuttelin ennenkun lähdettiin tallin puolelle. Viivin tullessa oltiin ponin kanssa varusteita vaille valmiita, ja maneesiin lähdössä just sopivasti  Heidin, eli päivän paparazzin tullessa. Kuvista taas iso kiitos Heidille!

Alkukäyntejä taas taluttelin ensin hetken, minkä jälkeen nousin vielä kyytiin kävelemään hetkeksi selästäkäsin. Samalla siinä tulikin vaihdettua vielä kuulumisia Viivin kanssa ja käytiin vähän läpi että mitä oon Punkeron kanssa viime aikoina tehnyt (helpommin sanottu kun tehty, en tiiä mikä dementia mulla on jo nyt). Kuskille pieniä kuumotuksia aiheutti myös traktorin äänet pihalla, koska kerran tamma niiden takia vähän lähtöjä otti, tällä kertaa ei tosin tainnut mitään edes kuulla.

poni halus mennä koutsin sylii

Alkukäyntien jälkeen ruvettiin tekemään käynnissä voltteja ja pysähdyksiä. Volteilla tamma yritti välillä lähteä vähän punkemaan, mutta joitakin ihan hyviäkin voltteja saatiin. Käynnissä Punkerosta on aina vähän vaikeaa tulkita, että eteneekö poni riittävästi. Tästä Viivikin sanoi, mutta todettiin kai meno ihan riittävän hyväksi. Pysähdykset sujuivat lähes ongelmitta, parilla kerralla turpa tosin lähestyi seinää ja takaosa oli uran sisäpuolella, mutta nääkin saatiin ihan hyvin korjattua. Oikeeseen kierrokseen poni tuntui ehkä vähän paremmalta jos oikein muistan, mutta se ponille se helpompi suunta on.

Tästä jatkettiin ravissa. Molemmille pitkille sivuille tehtiin loiva kiemuraura ja päätyihin käyntisiirtymät. Kiemuraurilla tavotteena oli pitää tempo samana eikä poni saanut hyytyä käännöksissä, vaan heti kun tuntui että vauhti hidastuu, piti miun muistaa käskeä eteen. Oli muuten paljon helpompaa kun joku oli koko ajan mua muistuttamassa. Oikeeseen kierrokseen Pokkis yritti välillä punkea, mutta vasempaan ei, jännää että tää menikin näin päin. Tehtiin ekana kiemurat vähän loivempina, jossain vaiheessa tultiin melkein keskihalkasijalle asti. Pokkis oli ihan hyvä ja vauhtikin pysyi yllä suurimmaksi osaksi ongelmitta, eikä oikeastaan meinannut edes hiipua missään vaiheessa!

Otettiin vielä tölttiä ihan vaan niin, että päätyihin ympyrät töltissä ja toiseen suuntaan tehtiin möys pitkillä sivuilla Viivin sanoin jotain temponlisäyksen tyylistä, kun toiseen kierrokseen yhdistettiin töltti- ja ravitehtävät. Pokkis liikkui töltissäkin yllättävän hyvin eteen! Jossain vaiheessa vaihdettiin suuntaa ravilävistäjällä ja otettiin siihen pieni lisäys ravissa. Ympyrällä jompaan kumpaan suuntaan Pokkiksella oli pieni yritys poistua ympyrältä punkemalla uralle, mutta kolmannelle ympyrälle otin raipan ulkokäteen minkä jälkeen saatiin ihan hyvä ympyrä. Tän jälkeen pidettiin pieni käyntitauko.

ilmeellä mennää

ohjat kädessä ja katsekki kohallaa :)
Laukat otettiin oikeeseen kierrokseen niin, että tehtiin oven kulmaan voltti ja voltin jälkeen tarkotuksena oli jatkaa avolla pitkää sivua pitkin, tehdä puoleen väliin pitkää sivua uusi voltti ja sen jälkeen raviin, laukannosto peilipäädystä ja laukkaa toiseen päätyyn. Laukka yllätti miut, ylläpitäminen sujui hyvin kahden kulman yli ja hidastus tuli sinne mihin pitikin. Avo-osuus ei sujunut ihan niin hyvin ja toiseen suuntaan jätettiinkin se pois. Oikeeseen kierrokseen laukat sujuivatkin siis oikein kivasti ja ainakin ite olin tyytyväinen. 

Vasempaan kierrokseen tarkotuksena oli ottaa vaan nostoja tavoitteena saada Pokkis taas esittelemään meille sitä vasenta laukkaa mikä aina tietyn ajan välein sieltä löytyy. Ekoilla yrityksillä tuli jo vähän sellanen olo et ei tästä tuu mitään, mutta kerran tajusin oikeessa kohdassa antaa oikeat avut ja vasen laukka nousi! Tyydyttiin kahteen pätkään, mitkä eivät miun mielestä olleet niin pahaa räpellystä kuin ennen, minkä jälkeen Pokkis saikin ravata pidemmällä ohjalla.

En enää edes muista, että millä kiemuroilla ravissa pyörin, mutta poni tuntui ja kuulema näyttikin tyytyväiseltä. Miulle jäi tosi hyvä fiilis tosta Viivin pitämästä tunnista, Pokkis oli parempi kuin vähään aikaan! Tulin aika pian taluttamaan loppukäyntejä ja käytiin vielä maneesissa kävelyjen lisäksi kiertämässä parkkipaikka taluttaen.

ja taas kiinni sisäohjassa..


Viivin pieni palaute vielä mein viesteistä kopioituna, piti pyytää vielä kirjottamaan kun en enää muista mitä hän mulle ratsastuksen jälkeen sanoi: "Näin kokonaisuutena näytti tosi hyvältä, ootte kehittyny viime kerrasta ja Pokkis näytti tosi energiseltä. Pisteet vasemmasta laukasta, muista vaa se ulkopohje ja ryhti."

Hoidettiin Pallo yhdessä Viivin kanssa pois, että mie saisin hetken hengitystauon ennen seuraavaa ratsua ja Viivin sekä Heidin piti molempien sulattaa itsensä. Yllättävän nopeesti Punkero olikin takasin pihatossa ja siirryttiin hetkeksi tuvan puolelle. Marian pitämästä tunnista kirjottelen omaan postaukseen, koska niitä kuvia on sitten paljon!

to be continued..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti