keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Pienen sadekuuron paluu

Vieläkö osa teistä muistaa pienen sadekuuron hyökkäyksen heinäkuussa? Se sama sadekuuro taisi tehdä paluun maanantaina.

puhelinlaatuja, puhtaat saappaat ja söpö Gino (c) Sanna
Maanantaina päädyinkin aika extempore meiningillä ratsastamaan, tarkoituksenani oli siis lähteä kuvaamaan Ellin tuntia Kopinsalmeen, mutta matkaan tuli pari muuttujaa ja tunnilla oli vapaa paikka, joten miekin pääsin pitkästä aikaa Sannan tunnille!

Matka meni nopeasti Ellin kanssa jutellessa ja maailmaa parantaessa, tallilla mentiin ekana tsekkaamaan lista. Miuta ei juurikaan yllättänyt listassa kohta Tiia - Gino, olinkin tosi iloinen miun päivän ratsusta! Ginon kanssa kuitenkin eniten aikanaan touhuilin ja sitä miulla eniten ikävä oli. Gino oli jo edellisellä tunnilla, kuten myös Ellin ratsu Hottis, joten myö käytiin kentän- ja myöhemmin lantalan reunalla hetki katsomassa heidän tuntiaan ja mentiin tallin puolelle odottelemaan loppuajaksi.

Gino tuntui ihan järkyttävän pieneltä ja kapealtakin tän miun melkein neljän kuukauden Pokkisputken jälkeen, vaikka kuitenkin nopeasti menoon ehdin tottua, kun ponin kanssa kaksi vuokrauskuukautta ja useita tunteja takana on. Käveltiin alkukäyntejä jonkun aikaa ja sade oli ehtinyt muuttua auringonpaisteeksi, toisesta suunnasta tosin aika uhkaavat pilvet lähestyivät, ja niihin tuo otsikkokin viittaa.. Sanna kertoikin meille tunnin aiheena olevan siirtymät, ja että mentäisiin paljon harjoitusravia - tässä vaihessa tulin vielä iloisemmaksi siitä, että miun ratsuna oli Gino, koska siirtymät olivat ponin kanssa aika helppoja ja ravissa istuakseen ei paljoa tarvinut töitä tehdä. Oli muuten ihan kiva ravi istua myös Pokkiksen ravin jälkeen, vaikkei Pokkiksenkaan kanssa istuminen vaikeaa ole.

Alkukäyntien jälkeen ravailtiin hetki alkuverkkoja itsenäisesti. Aika paljon pyörittiin volteilla ja ympyröillä, miulla oli ponin asetukset vähän enemmin hukassa ja Sanna saikin koko ajan muistutella, että vähän enemmän ravia. Pyörittiin aika paljon ympyröillä ja muutamia käyntisiirtymiä ja ravinlisäyksiäkin tehtiin, molempiin suuntiin. Verkan lopussa Gino olikin aika hyvin avuilla ja hyvillä mielin jatkettiin varsinaiseen tehtävään, mikä meille selitettiin siinä verkan jälkeen kävellessä.

Jatkettiin siis ravissa ja tehtiin tienpuoleisen pitkän sivun lampputolpalle neljän askeleen käyntisiirtymä. Siitä siirtymä takaisin raviin ja päädystä laukannosto, laukassa keskiympyrä puomin yli ja metsänpäädyssä siirtymä takaisin raviin, ja sama homma jatkossa. Käyntisiirtymät sujuivat ihan hyvin, vaikka useinmiten kuusi askelta käyntiä olikin meidän kohdalla lähempänä totuutta, mutta muutamat hyvät neljä askelta saatiin! Laukannostoissakaan ei juurikaan ongelmia ollut, laukan pyörimisessä tosin oli.. Mie en ekana osannut taaskaan ratsastaa Ginoa yhtään laukassa, joten tempo oli alkuun aika hidasta eikä askeleet puomille sopineet yhtään. Jossain vaiheessa tajusin kuitenkin pyytää enemmän eteen ja homma alkoi sujua vähän paremmin. Siirtymät raviin sujuivat kuitenkin ihan tosi hyvin ja saatiinkin tosi tasaisia siirtymiä niin, että miun istuntakin säilyi hyvänä siirtymän läpi! Jossain vaiheessa vaihdettiin laukka nostettavaksi käynnistä, mikä ei enää sujunutkaan niin hyvin.. Saatiin muutamat hyvät nostot käynnistä kuitenkin, minkä jälkeen käveltiin hetki ja vaihdettiin suuntaa.

Toiseen suuntaan sujui jo vähän paremmin ja Ginon laukkamoottori olikin ehtinyt jo herätä vähän enemmän, laukka pyöri paremmin ja osuttiin puomillekin hyvin, sekä kuski osasi jo vähän paremmin ratsastaa. Toisessa päädyssä oli tosin yksi jäähiekkavesi sekoitus kohta pohjassa, missä Gino aika herkästi siirtyi raviin, mutta loppua kohti sain laukan ylläpidettyä kunnolla loppuun asti. Tähän suuntaan nostot käynnistäkin sujuivat jo vähän paremmin, vaikka vähän haparoivia olivatkin. Ravisiirtymät olivat taas ihan hyviä, Gino hidasti hyvin jo pelkästä istunnasta. Tässä vaiheessa se kunnon sade taisikin hyökätä hetkeksi meidän kimppuun ja koko lopputunnin vettä satoi enemmin ja vähemmin.

Siirryttiin ravailemaan molempiin suuntiin kevennellen niin, että tehtiin molempiin päätyihin ympyrät, jotka tosin istuttiin harjoitusravissa, ja niillä ympyröillä väistätettiin takaosaa ulos. Ginon kanssa saatiin parit oikein hyvät pätkät tätä, alkoi sujumaan heti kun sain istuntani kohdalleen! Tätä tultiin jonkun aikaa ja jossain vaiheessa vaihdettiin niin, että ympyrätkin kevennettiin ja niillä ratsastettiin reilusti eteen. Tämäkin sujui oikein kivasti! Varsinaiset loppuravit saatiin mennä itsenäisesti ja vaihdella suuntaakin aina kun haluttiin. Gino tuntui lopussa oikein kivalta ja rennolta.

Hyvää palautetta Sannalta saatiinkin ja kuulema ihan hyvältä meno näytti. Itsekin olen tyytyväinen, vaikka olisi voinut paremminkin mennä, huomaa taas tän mun issikkatottumuksen, kun kolmikäyntisen kyytiin eksyy. Jos suunnitelmat pitävät, oon jo lähiaikoina menossa uudelleen tunnille Kopinsalmeen, kivaa oli pitkästä aikaa! Tänään suuntana onkin taas Päivölä, kuten myös viikonloppuna molempina päivinä, mutta niistä lisää sitten ajallaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti