lauantai 25. maaliskuuta 2017

Vieraileva bloggaaja

Heippatirallaa! Tällä kertaa minä, Elli, yritän kirjottaa Tiian blogiin jonkunnäköistä postausta. Olen siis käynyt Tiian kanssa Kopinsalmessa tunneilla ja käyn edelleenkin Tiian lopetettua. Tiia pyysi mua kirjottamaan postauksen ja olin heti ihan messissä. Olen itsekin kirjottanut blogia joskus vuonna nakki ja makkara, mutta sen blogin menestyksestä ei ehkä tarvitse puhua. Viime postauksen kirjottamisesta on siis jo jonkin verran aikaa, joten pikkasen saattaa teksti tökkiä. Yritän nyt kuitenkin kirjottaa jotain.

Kuvat (c) Krista, Tiia, Ara

Ollaan aina oltu Tiian kanssa kavereita, mutta ei reilu vuosi sitten vielä mitään kovin hyviä. Jos koulussa ei ollut muita kavereita, niin sitten oltiin Tiian kanssa. Kun Tiia aloitti Rantatallilla käymisen, mä olin käyny siellä jo noin puolisen vuotta. Sitten vaihdettiin Kopinsalmeen ja Tiian tunneilla käyminen oikeastaan pelasti mun harrastuksen jatkamisen. Elisan lopettaessa en olisi saanut kyytejä Kopinsalmeen, jos Tiia ei olis myös käynyt. Olisin siinä vaiheessa siis luultavasti lopettanu ratsastuksen, ku motivaatio oli muutenkin silloin vähän hukassa. Kopinsalmelle matka on meiltä melkein puolet pidempi kuin Rantatallille, mutta matkat meni oikein joutusasti jutellessa hevosista ja parannellessa maailmaa. Ajoittain ne raipatkin olivat siellä ovien välissä, eikä naurukohtauksilta vältytty varmaan yhdelläkään matkalla.

Tet-jakso viime keväänä oli kyllä ehdottomasti kevään parhaita päiviä. Säät oli ihan mahtavat seurasta puhumattakaan. Silloin lähennyttiin ainakin omasta mielestäni tosi paljon. Oltiin viisi päivää tiiviisti koko ajan yhessä ja tehtiin tallilla hommia sekä ratsastettiin joka päivä yhdessä. Pikkuponejakin tuli rapsuteltua aika rusaasti, jos ei muita hommia ollut.


Sitten saatiinkin mahdollisuus alkaa vuokraamaan poneja. Varattiin aika nopeesti Gino ja Esse ratsuiksemme kesä- ja elokuulle. Käytiin siis melkein koko kesän ajan kaksi kertaa viikossa tallilla, toinen kerta tunnilla ja toinen itsenäisesti ratsastaen. Suoritettiin vuokrauksetkin aina samaan aikaan ja Tiian kanssa olinkin kesällä varmaan eniten kaikista kavereista. Vielä vuosi sitten en olis kyllä voinut uskoa, että vietettäs 2016 kesällä niin paljon aikaa ja muut kaverit jäisi vähän vähemmälle ajalle. Vuokrauskerroilla oli aina yhtä hauskaa ja oli paljon mukavampaa käydä yhdessä, kuin että olis käyny yksin vaan ratsastelemassa.

Tällä hetkellä mä käyn siis edelleenkin Kopinsalmessa, mutta vaan 1-2 kertaa kuukaudessa, riippuen siitä, miten saan aina kyytejä. Olihan se tallille kulkeminen huomattavasti helpompaa ja mukavampaa kahdestaan mennessä. Tallimatka tuntuu ihan ikuisuudelta nykyään ilman juttuseuraa. Käyn Kopinsalmen lisäksi ainakin toistaiseksi tunneilla toisella tallilla lähempänä meitä ja vuokrailen mukavaa suokkiruunaa. Eli en mä ilman ratsastusta ole Tiian lopettamisen jälkeen jäänyt, Kopinsalmessa käyminen on vaan vähentynyt.


Melkein vuos ehittiin käydä yhdessä ratsastamassa ja siihen vuoteen sisälty tosi paljon erilaisia tapahtumia, mutta tähän kirjotin mun mielestä tärkeimmät jutut. Meistä tuli tänä aikana parempia kavereita, mitä oltiin koskaan oltu. Koulussa ollaan eri luokilla ja tallilla ei enää käydä, joten ei nähdä niin paljon kuin sillon, kun vielä tallilla yhdessä käytiin.

Tällästä siis tällä kertaa. Asia vähän poukkoilee, mutta tosiaan viime postauksen kirjottamisesta on aikaa. Eihän tää suoritus ihan Tiian kirjotustaitoihin asti yllä, mutta oon tyytyväinen, että sain edes tämän pituisen tekstin aikaiseksi.

Isot kiitokset Ellille postauksen kirjottamisesta!

3 kommenttia:

 1. Tosi kivaa vaihtelua tällänen. Jos tää Elli tekis blogin niin mä lukisin ihan varmasti, oli nimittäin hyvä teksti ja ois kiva kuulla Ellin ratsastuksesta jossain

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin välittää terveiset Ellille, jos hän ei satu itse täältä lukemaan.:)

   Poista
 2. Munki mielestä tosi kiva ja hyvin kirjotettu postaus. Täältä kanssa ääni Ellin omalle blogille. :)

  VastaaPoista