perjantai 28. huhtikuuta 2017

Kenttäkausi avattu

Sunnuntaina suunnattiin tallille, suunnitelmissa ratsastaa Sannin kanssa eri aikaan, että voitaisiin kuvata toisemme. Tallilla olin vähän ennen sovittua aikaa ja hetken jouduin odottelemaan, mutta Sannin tullessa lähdettiin melkein heti hakemaan Pokkis. Ratsastin siis ensin Pokkiksen ja Sanni jälkeeni Prinsin. Kaikki kuvat (c) Sanni!

Yritettiin hoitaa ja varustaa Pokkis nopeasti ja kerrankin siinä onnistuttiin. Päädyin menemään kentällä kivan sään takia. Tosin, vain mun tuurilla juuri silloin traktorilla ajeltiin edestakaisin pihaa, mutta loppujenlopuksi se ei Pokkista edes kiinnostanut, vaan itse kyttäsin sitä ponia enemmän. Alkukäyntejä talutin hetken, minkä jälkeen käveltiin vielä hetki selästäkäsin myös.

Kävelyjen jälkeen otin ohjat tuntumalle. Päädyinkin taas verkkaamaan vähän eri tavalla, yleensä siis tosiaan ratsastan tammaa hetken käynnissä enemmin, minkä jälkeen siirrytään tölttiin ja raviin. Nyt tein niin, että päädyt mentiin töltissä ja pitkät sivut käynnissä pysähdysten kera. Hitaampitempoisessa töltissä Pokkis oli ihan hyvä, reippaammassa meno meni vähän hössötykseksi.

Tämän jälkeen tein vähän väistöjä molempiin suuntiin. Muutamat väistöt ensin loivalla kiemurauralla, mutta muutamia myös pituushalkaisijalta uralle. Loivalla kiemurauralla tuntui, että pitäisi olla raipat molemmissa käsissä, koska aina takaisin uralle pääseminen oli hieman hankalampaa, vaikka yritinkin ratsastaa vahvemmin ja selkeämmin. Ok pätkiä kuitenkin saatiin "kiemuralla" sekä pituushalkaisijalta.

Muutamat väistöt tultiin myös töltissä. Pokkis ei taaskaan meinannut malttaa, mikä oli edelliselläkin kerralla tölttiväistöjen ongelma. Muutamia onnistuneita pätkiä kuitenkin saatiin, kun sain hidastettua riittävästi. Tölttiväistöjen jälkeen pidettiin pieni käyntitauko.Ravissa jatkoin pääty-ympyrällä ensin kevennellen ja ponia taivutellen. Pientä tappelua asettumisen ja taipumisen, sekä oikomisenki, kanssa oli alkuun, mutta loppua kohti meno ainakin vähän parani. Jäin myös taas istumaan ravissa pidempää pätkää, jolloin sainkin Pokkista vähän paremmin ratsastettua. Toiseen suuntaan jatkoin samalla tavalla ja aika samalla kaavalla toinenkin suunta meni.

Laukat otin taas ensiksi vasempaan. Saatiin heti ekalla yrityksellä tosi hyvä nosto ja myötälaukka, mitä onnistuin jatkamaan toisen päädyn läpi seuraavan pitkän sivun puoleen väliin! Puolikasta kierrosta vaille jäätiin siis koko kierroksesta, mutta tämä oli ehdottomasti paras vasemman laukan pätkä, mitä olen Pokkiksen kanssa saanut! Laukka ei ollut edes kamalan räpellystä, vaan suht kolmitahtista, ja sain itse hidastettua raviin ennen ponin siirtymistä räpellyksen kautta tölttiin. Pokkis sai paljon kehuja multa sekä Sannilta. Tästä vaihdettiinkin heti suuntaa ja jätettiin vasen laukka tuohon ihan super onnistumiseen!

Oikeaan kierrokseen otin ihan vaan nostoja ja muutamat ympyrätkin tein, sekä siirtymät käyntiin. Saatiin ihan ok nostoja, poni alkoi taas vaan vähän hyytymään liian aikaisin. Saatiin kuitenkin ihan hyvät ympyrät halutussa askellajissa, siirtymät käyntiin sujuivat ihan tosi hyvin! Onnea on poni, mikä hidastaa joskus liiankin helposti..

Loppuravit pyörittiin jälleen ympyröillä molempiin suuntiin, ja aika pian hidastelinkin käyntiin. Loppukäyntejä kävellessä testattiin Pokkiksen koiramoodia, poni nimittäin seurasi Sannia ihan joka suuntaan, ja siinä tulikin loppukäynnit käveltyä.

Pokkiksen ratsastuksen jälkeen Sanni kävi Prinsin kanssa radalla, mie pääsin kameran taakse. Nyt vappuviikonloppuna talleiluja tuleekin joka päivälle! Huomenna, lauantaina, meillä on toiset ja viimeiset katrilliharkat. Sunnuntaina käyn ihan normaalisti liikuttamassa Pogin, ja maanantaina onkin jo itse katrilli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti