sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Kun fiilikset voi tiivistää kahteen sanaan

..ja ne kaksi sanaa ovat tosi hyvä.
kuvat ja videot (c) Ara
Mä pääsin taas Pokkiksen kyytiin keskiviikkona, kun kävin Päivölässä tunnilla ja toivoin Pokkista sille tunnille ja tamman sainkin! Matka tallille olikin jo aika pitkälti nauramista, mutta ihme kyllä, selvittiin tallille asti kuolematta. Heidiltä oltiin saatu lista jo aiemmin, Oonan, Heidin ja miun ratsut piti laittaa valmiiksi, joten melkein heti tallilla suunnattiinkin Oonan ja Venlan kanssa tammojen pihattoon hakemaan Pokkis ja Ofelia.

Pokkiksesta ei onneksi enää lähtenyt niin paljoa karvaa kuin edelliskerralla ja Venla ahkerana Pokkiksen harjatkin putsaili (kiitos, en olis ite jaksanu!), Pallo olikin aika nopeasti harjailtu ja varustettu, pikkasen ennen kuutta oltiin valmiina lähdössä maneesiin.

Tuli siirreltyä satulaa jo ennen kuin olin edes kiivennyt tamman kyytiin - geeliä en satulan alle saanut, kun kaikki olivat jo käytössä. Jalustimien kanssa tappelun jälkeen lähdettiin alkukäynneille, jo siinä kävellessä pyydettiin hepoilta kuitenkin jo kunnon käyntiä. Lyhyiden kävelyjen jälkeen ruvettiin käynnissä tekemään erikokoisia voltteja taivutellen heppoja. Pokkis oli heti alusta asti hyvin pohkeen edessä ja tuli tosi helposti avuille, saatiinkin volteilla molempiin suuntiin ihan hyvää pätkää.

Samaa jatkettiin hetken aikaa ravissa. Miulla oli homma taas tosi hyvin hallussa - kerran poni tipahti tölttiin (lähtökohtana jo se, ettei tätä usein tapahdu), ei ravi meinannut enää löytyä.. Kuitenkin se oikea askellaji saatiin käynnin kautta, loppuaika kestettiinkin siinä halutussa askellajissa suunnilleen ongelmitta. Suuntaa vaihdettiin myös ja tehtiin voltteja toiseenkin suuntaan. Pokkis oli tässä ihan hyvä.


Varsinaista tunnin tehtävää tultiin käynnissä ja töltissä. Molemmat päädyt ajateltiin puolikkaina ympyröinä, eli saatiin ihan luvan kanssa olla ratsastamatta kulmia huolella. Molemmat päädyt tultiin siis kaarina, samalla väistättäen takaosaa ulos. Väistöosuuden jälkeen siirryttiin tölttiin, tavoitteena saada takajalat kunnolla mukaan sen väistön myötä. Tämä oli ainakin mulle ja Pokkikselle tosi hyvä tehtävä! Väistöt sujuivat ihan kivasti ja saatiin ihan tosi hyvää, puhdasta tölttiä! Jossain vaiheessa siirryttiin tekemään väistötkin töltissä. Tässä oli välillä vähän hakemista, mutta silloin kun sujui, sujui oikeasti hyvin, molemmissa suunnissa!

Laukat otettiin vähän vuorotellen, ihan vaan niin, että C- päädystä (katsomonpääty) nosto, pitkä sivu laukassa ja pääty-ympyrä toiselle lyhyelle sivulle. Nosto sai tapahtua ravista tai töltistä, en tosin enää itse muista, että mistä askellajista Punkeron kanssa nosto tapahtui. Laukka kuitenkin pyöri hyvin, eikä eteenpäin tarvinut potkia, haluttu askellaji säilyi ympyrällä ja siirtymä alaspäin tapahtui haluttuun askellajiin. Toisella kerralla sujui samalla tavalla, ehkä vielä jopa vähän paremmin.

Vasempaan kierrokseen otettiin vaan yks nosto/ratsukko, koska aika alkoi käydä vähiin. Vuorotellen otettiin siis nosto C-päädystä muiden töltätessä muualla maneesissa. Pokkis nosti vasemman laukan oikein nätisti, eikä laukka mennyt räpellykseksi! Laukkojen jälkeen lähdettiin pienten tölttäilyjen kautta ulos loppukäynneille.

Otettiin siinä pihalla myös vähän kuviakin ja vaihdeltiin fiiliksiä tunnista. Pokkis oli tunnin läpi tosi hyvä ja kevyt ratsastaa, tunti sujui kaikinpuolin hyvin ja hyvä fiilis jäi! Tallissa Pogi sai hoitamisen jälkeen loimen niskaansa ja pääsi pihalle.

Eilen treenailtiin vähän katrillia, mikä on se kiva heppajuttu, mistä aiemmin mainitsin! Treeneistä kirjoittelen kuitenkin koostepostauksen joskus kuukauden päästä, kun koko katrilli on ohi ja fiilisten kertominen on vähän helpompaa! Tänään hyppäsin Pokkiksella Oonan silmän alla, siitä lisää heti kun ehdin postausta kirjoittaa! Aika heppailutäytteinen viikko siis, koska torstaina kävin vielä kuvaamassa Oonaa ja Inkkua. Ensiviikollekin on ainakin yksi kuvausreissu luvassa!

2 kommenttia:

  1. Vautsi, Pokkis menee sun alla tosi hyvin :) Innolla odotan sitä katrillikoostepostausta, sun tekstejäsi on aina niin mukava lukea kun niistä tulee hyvälle mielelle!

    VastaaPoista