perjantai 21. huhtikuuta 2017

Rento reissu
Sunnuntaina lähdettiin pirteinä jo puolen yhdentoista aikoihin kohti tallia, Heidikin oli jo meiltä matkassa mukana, kun oli edellisenä päivänä kisoista meille tullut. Tavallista aikaisempi ajankohta siksi, koska päädyin kuvaamaan taluttajien palkkaratsastuksen, ja Heidi siihen porukkaan myös kuului.

Tallilla juteltiin hetki Marian kanssa, minkä jälkeen lähdin tyttöjen kanssa hakemaan heidän ratsunsa ja vielä vähän ajan päästä kävin nappaamassa Flepan Nooralle. Tän jengin ratsastuksesta en kummempia selittele, vaan siirrytään tästä suoraan siihen Pokkiksen ratsastukseen. Syötiin tosin ennen kuin suunnattiin hakemaan Pokkis, tarhassa poni tuli taas luokse ja uutena juttuna hörisi miulle! Mahdollisimman reippaaseen tahtiin yritin harjata ponin ja heittää suitset päähän, että päästäisiin pihalle ottamaan kuvia.

Kuvista tulikin ihan superkivoja, maneesin vuokraajat olivat juuri lähdössä ja Pokkis niitä ihmetteli! Kiitos Heidille ihanista kuvista! Kuvaustuokion jälkeen käytiin tallissa hakemassa ponille satula ja mun varusteet ja päästiinkin maneesiin.Tarkoituksena oli ratsastaa poni ihan rennosti läpi ja koko ratsastus olikin varmaan rankempi minulle kuin ponille, kun innostuin menemään vähän enemmän harjoitusravia.. Tällä kertaa verkkailinkin vähän eri tavalla kuin yleensä, kävelyjen jälkeen otin ohjat tuntumalle ja aloin ratsastamaan neliötä katsomonpäädyssä. Joka toisen sivun menin käynnissä ja joka toisen töltissä, niille tölttisivuille tehtiin myös pysähdykset keskelle. Alkuun saatiin ihan hyviäkin pätkiä tölttiä, mutta jossain vaiheessa Pogista tuli taas pätkittäin tosi kiireinen.

Toiseen suuntaan muutin hommaa niin, että joka toiselle sivulle tultiin väistö käynnissä ja aina väistön jälkeen siirtymä tölttiin. Väistöt sujuivatkin oikein kivasti, aina kun poni malttoi kuunnella apuja ja hidastaa, pätkittäin se väistö menikin siinä, että hidastaako poni vai ei.. Menee nimittäin välillä koko väistö siihen, että poni kiitää menemään eikä yhtään ristiaskeleita saada. Tämän takia pyysinkin Heidiä aina välillä huutamaan mulle, että kevyt käsi, koska välillä käden muuttuessa kovaksi meni meno myös hieman huonommaksi.

Väistöjä tein käynnissä ja töltissä. Töltissäkin saatiin hyviä väistöjä oikeaan kierrokseen, vasempaan en edes juurikaan yrittänyt kuin käynnissä ja saatiinkin hyvät pätkät. Suoraan väistöistä saatiin oikein hyvät pätkät tölttiä, kun takajalatkin lähtivät menoon mukaan. Töltissä en edes juurikaan muuta tehnyt, vaan jossain vaiheessa annoin ponin tippua raviin.


Ravissa jatkettiin vaan molempiin suuntiin ympyröillä, ensin kevennellen, mutta hetken keventelyjen jälkeen nappasin jalustimet kaulalle. Pokkiksen ravihan ei todellakaan mitään isoa ole, mutta en yleensä pitkiä pätkiä harjoitusravia mene ihan vaan, että poni pysyisi mahdollisimman puhdasaskelisena, tuntui jo tuo aika vatsalihaksissa ihan hyvin. Pyörittiin ympyröillä molempiin suuntiin ja suuntaa vaihdoin lävistäjällä (+lisäys siihen), sujui ihan kivasti.

Laukkaa varten otin jalustimet takaisin jalkoihin ja ensin tapeltiinkin taas vasemmasta laukasta. Otin päädyistä ihan vaan muutamia nostoja ja pääosin vasenta laukkaa saatiinkin, yllättävän hyvää muihin kertoihin verrattuna. Oikeaan kierrokseen menin vaan molemmat pitkät sivut, toisella vielä vähän enemmin eteen.

Loppuun ravailtiin vielä vähän pidemmällä ohjalla. Pokkis tuntui oikein tyytyväiseltä ja kivalta, eikä kovin paljoa ollut edes hionnut, kuten tavoitekin oli. Silti heitin tallissa ponille loimen niskaan, oli kuitenkin sen verran viileä ilma. Aika pian Pokkiksen hoitamisen jälkeen lähdinkin jo kotiin.

2 kommenttia: