perjantai 7. huhtikuuta 2017

Toinen kerta toden sanoo

Kuvista kiitokset Oonalle!
Sunnuntaina otettiin uusi yritys hyppäämisen suhteen, kun se edelliskerta vähän jäi. Oona lähti jälleen matkaan ja Sannikin liittyi porukkaan tallilla, lähdettiin tosin Oonan kanssa laittamaan esteitä jo ennen Sannin saapumista.

Yritettiin hoitaa ponit suhteellisen nopeasti, mutta innostuessamme nyppimään Pokkiksen mahan paskalaattaa, ei meidän nopeusyritys ihan onnistunut. Päästiin joskus kahden jälkeen lähtemään maneesiin.

Alkukäyntien jälkeen tehtiin vähän pysähdyksiä ja voltteja molempiin suuntiin, minkä jälkeen ruvettiin verkkailemaan ravissa ja tultiin A-päädyn puomeja. Pokkis oli jotenkin tosi kiireinen pätkittäin, mutta niille puomeille saatiin aika hyvät pätkät ja ponikin malttoi venyttää askeltaan sen verran, että siihen vähän pidempään väliin pääsi. On se helppoa, kun sankarikaksikkolla on varmaan tallin isoin ja pienin ravi.. Ympyröitäkin tehtiin ja Pokkis tuli avuille ihan hyvin, myös ravi-pysähdys-ravi -siirtymät onnistuivat tosi hyvin!


Vaihdettiin suuntaa ravissa ja jatkettiin vielä ympyröillä ja puomeilla verkkailua. Ponille tuli taas kiire heti suunnan vaihdon jälkeen, mutta aika nopeasti Punkero siitä rauhoittuikin. Puomeille saatiin taas ihan hyvät pätkät. Ympyröillä pätkittäin väistätin takaosaa ulos muutamaan kertaan, sujui ihan hyvin. Tähänkin suuntaan tein muutamat ravi-pysähdys-ravi -pätkät, mitkä sujuivat oikein kivasti tähänkin suuntaan.

Raviverkkojen jälkeen otettiin vähän laukkaa ja se Pokkiksen energisyys vain katosi. Vasenta laukkaa saatiin kuitenkin monta pätkää! Oikeaan kierrokseen tehtiin muutamat ympyrätkin laukassa, minkä jälkeen pidettiin pieni käyntitauko.

Tämän jälkeen ruvettiin hyppäämään. Esteinä meillä oli siis katsomon pitkällä sivulla neljän laukan linja, joista toisella esteellä oli vesimatto ja toinen pysty. Toisella pitkällä sivulla okseri, lävistäjällä pieni pysty ja A-päädyn puomeista tehtiin ristikko. Tultiin ensin sitä ristikkoa pariin kertaa kumpaankin suuntaan. Tämä meni ensin Pokkiksen kanssa vähän leikiksi - vasempaan kierrokseen ristikko muuttui kirjavia poneja syöväksi hirviöksi, ja yli mentiinkin ainakin kerran käynnissä. Oikeaan kierrokseen sujui jo vähän paremmin ja poni malttoi jopa hypätä.Ristikon jälkeen taidettiin tulla muutamaan kertaan se linja, missä oli vesimatto. Miuta pikkasen epäilytti, että mitä poni tuumaa vesimatosta, mikä oli siis kaksin kerroin, koska oli muuten ihan liian leveä, mutta Pokkis meni siitä oikein nätisti yli! Taidettiin tulla linjakin ekana vasemmasta kierroksesta, milloin meno olikin pätkittäin vähän epämääräistä, mutta yli päästiin enemmillä ja vähemmillä puomien heittelyillä. Oikeaan kierrokseen sujui paremmin ja saatiinkin selkeät neljä laukkaa siihen väliin.

Tästä jatkettiin sillä lävistäjän pystyllä, mikä taisi olla sankarikaksikon molemmille poneille se kompastuskivi, ja meidän valinta valkoisesta puomista vähän huono valinta. Ehkä kerran päästiin tästä puhtaasti yli, vaikka este olikin koko ajan tosi matala.

Viimeiseksi yksittäiseksi hypyksi meille jäi se pitkän sivun okseri, mikä taidettiin tosin hypätä pystynä ensin. Ensin poni suunnilleen harppoi esteen yli ravissa, mutta pienen muistuttelun jälkeen saatiin oikein hyvät hypyt myös vasemmassa kierroksessa. Suurin osa kerroista väärässä laukassa tähän tultiinkin, muttei anneta sen haitata - yli mentiin laukasta välittämättä.Tän jälkeen alettiinkin tulla pieniä ratoja. Ensin taidettiin tulla niin, että ensin oikeassa kierroksessa linja, sieltä uraa pitkin lävistäjälle, lävistäjän jälkeen ristikko ja viimeisenä okseri. Linjalle taidettiin päästä ihan hyvin, lävistäjä aiheutti taas pienimuotoisia ongelmia.. Ristikolle tie oli vähän hukassa, mutta päästiin siitä jollain ihme-askeleella yli. Okserille päästiin aika hyvin ja siitäkin puhtaasti yli!

Toisen radan mietinkin itse ja päädyin tulemaan ensin okserin oikeassa kierroksessa, siitä ristikon ja lävistäjän, ja viimeisenä sen linjan. Okserille tuli vähän outo hyppy, kun vaihdettiin se tasakorkeaksi, ja olisin voinut päästä siihen paremminkin mukaan, mutta videolta katsottuna ei se näytä niin pahalta kuin selkään tuntui. Ristikolta poni meni ensimmäisellä kerralla ohi -> uusi lähestyminen ja sujui jo paremmin. Lävistäjä aiheutti taas pienimuotoisia ongelmia, mutta siitäkin selvittiin. Linjalla poni hyytyi, mutta vesimatosta päästiin ihan hyvin yli, siihen pystylle tuli tosin joku ihme harppaus.

laatu on kiva, ei kamera ehtinyt ihan tarkennuksen kanssa mukaan, eikä muokkauksillakaan oikein pelastunut tämä..
Loppuun otettiin vielä hyvän mielen hypyt. Mie päädyin tulemaan sen linjan uudelleen (ja oikeassa kierroksessa) ja heti linjan perään sen okserin. Tähän saatiinkin hyvät hypyt paikkojen osuessa, selkeät neljä laukkaa siihen väliin, ja okserille ok paikka ja siitä yli.

Siirryttiin siitä ravailemaan loppuun ja Oona rupesikin siinä jo kantelemaan joitakin esteitä paikoilleen. Meidän ravailtua lähdettiin rantatielle kävelemään, ennen sitä käytiin tosin vähän leikkimässä maneesin viereisessä lätäkössä. Rantatieltäkin päädyttiin kääntymään aika nopeasti pois, koska molemmat tiet olivat aika pitkälti jään peitossa. Mie tulin siinä vähän ennen tielle kääntymistä alas ja talutin loppumatkan tallille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti