torstai 25. toukokuuta 2017

Kevätpäivän estehyppelöitä

Viikonloppuna päästiinkin viettämään kevään ensimmäiset oikeasti lämpimät tallipäivät! Lähdettiin taas Kristan kanssa talleilemaan, kuten taisin edellisessä postauksessakin mainita. Tunnetusti aikataulustaan myöhässä oleva kuski (oisko torstaina ajoissa?) saapuikin mein piharisteykseen vähän ennen kahtatoista, tallilla oltiin kahdentoista jälkeen.
Jos joku ihmettelee tota valkosta juttua mun käsivarressa, on se mun verensokerimittari, ei mitään kummempia siis!
kuvat (c) Krista, kiitos!
Ihan ensimmäisenä päädyin vaihtamaan pari sanaa Marian kanssa kesän heppailuista, sekä tuon päivän ratsastusplääneistä. Siitä päädyttiinkin Kristan kanssa raahaamaan kahdet tolpat ja muutama puomi kentälle. Päädyin niinkin yksinkertaisiin juttuihin, että laitettiin vaan toiselle pitkälle sivulle pysty, mistä tehtiin myöhemmin okseri, sekä lävistäjälle ristikko. Kavalettipalikoista tehtiin toiseen päätyyn ympyrälle pieni kavaletti, mutta myöhemmin siirrettiin ne palikat okseriin.

Alkukäynnit käytiin kävelemässä rantatiellä ja kentällä aloin ratsastamaan ponia ensin käynnissä. Tein muutamat pysähdykset ja väistöt suuntaansa, mitkä sujuivat vähän vaihtelevalla menestyksellä. Toisella pitkällä sivulla meno oli helpompaa, kun siinä ei ollut estettä mitä ennen piti olla takaisin uralla, joten siihen otettiin vähän pidempääkin väistöä. Tosiaan tuli niitä parempia ja huonompiakin pätkiä.

Ravissa jatkoin ympyröillä ja kaarilla molempiin suuntiin. Asetukset ja taivutukset alkoivat löytyä ponin verryttyä vähän enemmän. Pokkis liikkui kuitenkin ihan hyvin ja omalla moottorilla, ja alkoikin aika nopeasti tuntua ihan hyvältä. Tulin ravissa myös hetken kahdeksikkoa lävistäjillä, jolloin toinen lävistäjä tuli yhden puoliksi korotetun puomin yli. Ravien jälkeen nostelin laukkaa molempiin suuntiin muutaman kerran. Laukat nousivat molempiin suuntiin ihan hyvin.

Alkuverkkojen jälkeen pidettiin pieni käyntitauko ja kävelyjen +muutaman ravikierroksen jälkeen tulin pari kertaa laukassa sen pitkänsivun pystyn, mihin ei kovin suurta hyppyä edes tullut, laukatenkin olisi yli päässyt. Päästiin tähän kuitenkin ihan hyvistä paikoista ja poni jopa hyppäsi, laukkakin jatkui hypyn jälkeen. Joskus tosiaan oli ponin kanssa ongelmana laukan katoaminen esteen aikana..

Tästä jatkoin pariin kertaan lävistäjän ristikolla. Ensimmäisellä kerralla laukka katosi ennen estettä ja tultiin vähän mielenkiintoisella tavalla yli tuosta, uudella yrityksellä paremmin. Tultiin tämä myös niin, että tultiin ensin kavalettipalikoista väsätty este, minkä jälkeen lävistäjän ristikko. Tuohon ristikolle päästiin jopa vasemmassa laukassa ja puhtaasti yli!

Tässä välissä taidettiin pitää pieni käyntitauko ja siirryttiinkin siinä kävellessä maneesin luona oleville tukeille. Innostuinkin tulemaan ne pariin kertaan ja niistä Pokkis innostuikin! Ensimmäisellä kerralla tamma olikin oikein kiltisti avuilla, paikatkin osuivat ja saatiin ihan hyvät hypyt. Toinen kerta tultiin tallilta päin, mikä meni myös ihan hyvin, mutta tämän jälkeen kaasu hirtti kiinni.. Nostin laukan maneesin kulmalta, ekalle tukille päästiin hyvin, mutta siinä niiden välissä vauhti pikkasen vaan kiihtyi. Miuta alkoi itseäni vaan naurattamaan siellä kyydissä, ja jotenkin sain hidastettua niin, että päästiin siihen toisellekin tukille. Viimeinen kerta tultiin myös maneesin kulmalta, milloin poni kuskasikin miut siihen ekalle tukille (sitä vauhtia vähän vaan oli), mutta tokalle päästiin ihan hyvin! Hidastus meni vain vähän pitkäksi..

onnistuneita hyppykuvia ei tämän lisäksi juurikaan ollut, tukit ja isompi pysty löytyvät videolta!
Jatkettiin vielä kentällä hetki okserin parissa, minkä Krista oli kasaillut ennen tukeille lähtöä. Käveltiin vähän aikaa ennen hyppyjä ja muutama kierros raviakin otettiin, minkä jälkeen ruvettiin hyppäämään. Jotain jännää siinä ensimmäisellä hypyllä tapahtui (ja poni oikoi kulman niin rajusti, että itsellä oli ajatukset siitä vähän sekaisin), mutta jotenkin päästiin yli ja saman tien uudelleen. Saatiinkin ihan hyvä hyppy hyvästä paikasta, minkä jälkeen nostettiin takapuomia puoliksi, eli toiselta puolelta yhdellä ylemmäs, toiselta pidettiin siinä missä se oli. Tähänkin saatiin ihan ok hyppy ja hyvästä paikasta, mihin oli hyvä lopettaa.

Ravailin jonkun aikaa siihen loppuun hakien vain rentoa ja tasaista ponia, minkä lopuksi saavutinkin. Siitä hidasteltiin käyntiin ja jonkun aikaa käveltiinkin siinä kentällä Kristaa seuraten. Ratsastuksen jälkeen napattiin satula pois ja vaihdettiin päitset suitsien tilalle ja suunnattiinkin pellolle syöttelemään ponia. Hyppäsin syöttelyjen ajaksi Pokkiksen kyytiin ja saatiinkin kivoja kuvia!

en tosiaan tiedä mitä tän laadulle tapahtui..
Pokkiksen syöttelyn jälkeen otettiin vielä Sannin, Nooran, Kristan ja Marian kanssa loputkin hepat syömään. Ensin taidettiin ottaa ala-/vanhan pihaton lauman heppoja, miun narun varteen Frami ja toisella kerralla yksäri Rjupa. Toisesta laumasta miulle jäi jäljelle Glod, ja kun myö käytiin Nooran ja Sannin kanssa viimeinen porukka syöttelemässä (Glod, Fidla, Ofelia), kanteli Krista ahkerana esteet takaisin maneesiin. Kun saatiin hepat palautettua pihattoon, lähdettiin Kristan kanssa huristelemaan takaisin Savitaipaleelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti